Varenie

Veterníky - ale ktoré ?

michaela0807 - bez fotkymichaela0807, 7. októbra 2013

Dobrý deň,

na veľkú rodinnú oslavu som sa sľúbila urobiť veterníky. Lenže je tu
strašne veľa rozdielnych receptov a ja neviem, ktorý vybrať. Prosím
Vás, ktorý recept je podľa Vašich skúsenosti najlepší. Ďakujem
všetkým za odpoveď.

@zareaguj


Diskusia k téme

jeka
@michaela ,tu nejde o dobrý recept,ale o to ako sa ti ich podarí upiecť.Ja mám recep.,ktorý som už ronila,ale kúpili sme novú trúbu na pečenie ,a nie ich upiecž tak aby boli podľa našej chuti.TalK sme robili cestíčko a robili veterníky do tých čias ,až sme zístili,že ich musím piecť na 140 stupň. asi 24 minút.Tak nech sa ti podaria.
ejmepb
Veterníky som robila od mladosti, rôzne recepty, všetky sú dobré, ale od kedy pridala rcp @ Orchidea, robím iba podľa toho, je naozaj výborný. Ja ale pečiem cca 15 min pri 230°C a potom dopekám asi 15-20 min. pri 185-195°C do zlatova.Naozaj treba dodržať odpaľovanie min. 5 min., dať do rúry kastrólik s vodou a rúru neotvárať min. 10 min.Robila som ic tento vikend a o 2 týždne budem znova, vnúčatá sa nevedia dojesť.
micanela
kedze nemame velmi radi zakusky tak veterniky jedine z cukrarne ... no zabite ma ale nie kazdy ma rad sladkosti
vrabciatko
Tie od tanaivan sú výborné mám ich vyskúšané ľahko sa robia a pri pečení nemusíte regulovať teplotu rúry.Sú vynikajúce!!!!!!!!!!
alex37



takýto MEGA obrovský veterník predávajú u nás, tento bol objednaný na narodeninovú oslavu :-) Bol vynikajúci aj krém karamelový aj šľahačka, aj poleva a vyzeral dokonale.