Ahojte varecháčky a varecháči, čo by sa dalo robiť s veeeeľmi stuhnutým medom? Na jeseň 2011 mi ho kolega doniesol, z vlastnej produkcie... Vtedy bol iba taký "hustý" ale nie kryštalický. Teraz je už ako kameň a ak ho dám zohriať, chvíľku vydrží tekutý a potom znova to isté. Je mi ľúto ho vyhodiť a tiež sa mi nechce len tak z povinnosti pchať si každý deň aspoň za lyžičku medu do čaju/kávy. Keby som ho rozpustila vo vode, dal by sa použiť napr. pri pečení namiesto cukru? Už ste to niekto skúšali?
@zareaguj
@irenaw skúsila som rozpustiť malé množstvo, ale veľmi rýchlo po vychladnutí zase tuhne.
@rea1 uskladnený bol v byte, mám tam dosť teplo.
@sairaam nesladím ani kávu ani čaj, veru by som sa z tej náhlej zmeny moc netešila. Radšej len tak okusovať z lyžičky, ale to sa tiež nedá stále :-)
@redakcia ďakujem za skvelý tip, ten článok som si pre istotu aj uložila.
našla som tu recept na niečo nenáročné, skúsim urobiť medovú bábovku. Tam dúfam nie je čo pokaziť :-)
problém sčasti poriešilo toto krásne počasie... v byte mám "úžasných" 29stupňov a medík sa rozhodol že z kameňa sa stane aspoň plastelína. A keď otočím pohár, začínam navrchu badať aj náznaky pohybu :-D