Rôzne

Varechová závislosť (varechóza)

salinka - fotkasalinka, 14. novembra 2013

Milé varešky! Chcela by som vás popýtať, ako zvládate spracovať ten denný prísun nových receptov. Každý deň sa mi nepodarí uštipnúť si čas ísť "varechovať" a tak sa mi stane, že veľa receptov nezaregistrujem. Mrzí ma to, lebo sú tu kvalitné a užitočné perly a perličky. A keď sa už k tomu dostanem, tak sa zase nedokážem odinštalovať od PC! Lebo som zvedavá, čo ste varili, čo máte nové, kto s kým atď:-) Tak čo teda?

@zareaguj


Diskusia k téme

ariela6
Salinka ja chodim každy večer na varechu už si neviem den bez nej predctavit pačia sa mi nielen recepty ale aj diskusia a ohlasi na recepty citim sa tu tak v pohode .
smejkad
bez debaty :-)
rano vstavam pol hodiny skor, aby som pri ranajkach a kavicke narychlo prebehla, co je nove :-)
a ked sa pocas dna najde skulinka, tiez nazeram a potom ma ide uchytit, ze nestiham :-)))))
kym clovek prejde komentare k receptom - tie su pre mna najlepsim meritkom kvality receptu, spolieham sa na skusenejsie varechacky, ono to chvilku trva :-) , ale stoji to za to
dokonca mam pocit, ze to uplne najcennejsie nachadzam prave pod receptami :-)
anina6
ja na Varechu idem aj niekoľkokrát denne, podľa toho čo práve robím. ale stále si ju nechávam ako relax, poradcu, inšpiráciu a zábavu. vidím, že je nás tu takých viac. prajem pekný a pokojný večer.
salinka
@anina , ja Varechu tiež niekedy nakopnem aj viackrát denne! A to mrmleme na mladú generáciu, že sa nevie odlepiť od PC:-))))
aroooo
no bez Varechy by ani deň nebol celý, koľkokrát zapínam po 23.hod./len narýchlo pozriem čo nového/ a zrazu je 1,30 - predstavte si to vstávanie ....., ale darmo, je to pre mňa asi nejaká droga...
izabella929
Salinka, prídem domov, uvarím si kávičku a pokiaľ ju vypijem popozerám čo je nové, prípadne odpoviem na komentáre a idem preč, lebo by som nestíhala nič porobiť...ale večer okolo 23.hod. ešte nakuknem a bežím do hajan...cez víkendy si nájdem viac času teraz počas zimy nabehnem na niekoľko minút...nedá sa bez toho....Varecha je teraz moja cigaretka ku kávičke odkedy nefajčím...
salinka
@izabelka moja, u teba to už vôbec nechápem, ako to stíhaš. Popri toľkom varení, pečení a kúzlení v kuchyni pridávaš oceán zaujímavých receptov a ešte aj poprezeráš, čo sa tu deje. Ty máš ozaj asi 38-hodinové dni:-)
A tú cigaretku si dobre vymenila! Síce za tiež drogu, ale nie nebezpečnú:-)
mariamka
pokial neficim na nejakej online zvieracej kamere, tak som v ramci moznosti pri alebo na vareche :) cigareta nehrozi, to az ma strasie, ked tu to spominate,, momentalne sa napriklad tu  www.strzalowo.eu
divocaci krmia
izabella929
salinka...cigareta mi zobrala veľa času a odkedy mi nazamestnáva ruky, prišla som na to, aký je ten svet krásny a koľko veľa krásnych vecí je okolo mňa, ktoré si dokážem podmaniť a urobiť z nich koľko krásnych a užitočných vecí...napríklad aj pre moju záhradu, špajzičku a potom v neposledom rade aj kuchyňu...zrazu mám môj deň celých 24 hod. to je ale prekvapenie.-)))))))
salinka
@mariamka , tak v tej spoločnosti by som sa nechcela ocitnúť:-!
@izabela , ja už som 14 rokov "bez". Cigarety sa mi už stávali pánom a to sa mi nepáčilo. Teraz som zarytým antinikotinistom a cigaretový dym cítim na päť chotárov:-)
izabella929
Salinka, ja som dopadla horšie, až to mi otvorilo oči a navždy skoncovalo s cigaretami..som rada, dýcha sa mi fajn..a nikdy viac...
salinka
@izabela , ak ti už cigarety začali starať do zdravotného stavu, to už bolo horšie. Treba to ísť rozdýchať niekde do prírody.
@mariamka , aj u mňa. A aha, koľko tu už sedím:-)
irenaw
@salinka jasná varechóza :-D keď stíham, čítam, píšem, vkladám. keď nestíham, nakúkam a čuším. keď vôbec nestíham, spoľahnem sa na to, že sa to po čase pripomenie v komentároch... a potom sa tu zabudnem do noci... ale takmer vôbec nepozerám tv, tak sa dá :-)
salinka
@irenka , ty si tú diagnózu stanovila úplne presne. Pán primár by povedali: pani, ty trpíte varechózou:-))) Ale aký recept je na to vhodný? Musím pozrieť na Vareche:-)))))
manya
priznávam sa, som závislá, keď sa dá tak sa mrknem, čo nové ale väčšinou cez víkend popozerám aj staršie recepty a hlavne hľadám inšpirácie.
salinka
@manya , ja sem tiež často mrkám. A niekedy sa mi zdá, že trávim viac času zháňaním a študovaním receptov, ako samotným varením:-)))
irenaw
Liečba - bod 1.: víno podľa vlastného výberu naliať do pohára, Izabelkine chrumkáčiky položiť blízko vína, opásať zásteru, vziať do ruky varešku, zapnúť notebook. Bod 2.: sadnúť si, zapnúť stránku Varecha, odpiť si z vína, zahryznúť do chrumkáčika a čítať, čítať, čítať... Ak sa pacient sa začína pri niektorých receptoch potiť od nedočkavosti, môžeme postúpiť na bod 3. liečby: vybrať potrebné suroviny, rozohriať veľký hrniec a variť, variť, variť... úľava prichádza :-)
salinka
Takže pani primárka @irenka. Už som v nadpise pridala latinský názov vami stanovenej diagnózy (aby bolo každému jasné, čím trpí:-) Ale v doporučenej therapii mám zopár nejasností: bod 1. uveďte potrebnú gramaž. Bod 2 aké časové rozmedzie doporučujete a bod 3 mi je jasný:-)
Zasmiala sa som sa tak, ako to vidíš na mojom obrázku:-)))))))))))))))
kuchticka
Trpim taktiez "varechozou", ale ist na PC sa mi podari vzdy az vecer, po unavnom dni a mam tu RELAX. Odpocivam, bavim sa, vzdelavam sa v kucharskom umeni.
Takze dakujem vsetkym varechacom za ich recepty, vtipne zazityky a pounce diskuzie.
Pozdravujem vsetkych na Vareche a prajem pekny den.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja ráno vstanem a idem do pošty a samozrejme aj na Varechu. Recepty, ktoré ma zaujmú uložím a určite si prečítam aj všetky komentáre. Varecha je mojou inšpiráciou pri varení a hlavne pečení. Vďaka za túto rubriku. Zdravím všetkých varecháčov.
azucena
Tu sa hlási ďalšia závislá.Bez Varechy sa nepočíta žiaden príjemný deň
elixir
@salinka vyzerá byť celkom účinná proti vyhladovaniu od pozerania receptov ;)
radost
tak táto choroba je jediná-proti ktorej nemám nič..ba spokojná som-že ju vlastním..s hrdosťou sa k závislákom tuto hlásim..
VARECHA je múdra VEDMA...hodinka tu presedená nebola veru len jedna..ale padla na úžitok..krem úžitku má aj duša svoj pôžitok..
dievčatá choré-kde stretneme sa..?? u PACHU či na Prednej Hore..??
prídem rada...aaa- stačí aj tu..záver-chorá VARECHOU som rada...
dobrý deň..:-)
rea1
nuž, veď táto choroba môže byť - ako každá - veľmi pre napadnutého jedinca nebezpečná. treba navrhnúť, aby MZ túto diagnózu zaradilo medzi veľmi chytľavé a napadnutým jedincom by lekári prikázali (žiadne odporúčanie, príkaz!) každý týždeň aspoň jeden deň nepracovať, sedieť doma a venovať sa výlučne vareche. a boli by menované patričné úrady a komisie, ktoré by vysielali kontrolórov a ak ťa kontrolór načapá, že v predpísaný varechový deň drepíš doma pred televízorom alebo dokonca v práci (!), do konca života by bolo dotyčnému šialencovi, nedodržiavajúcemu lekársky predpis, odňaté povolenie čo i len nakuknúť na varechu! tak. kto súhlasí, nech zdvihne ruku. :-)
salinka
@rea výborné! Súhlasne dvíham všetky štyri labky:-) @irenaw je primárka a teba vyhlásime za ministerku zdravotníctva, aby si to tam všetko presadila:-)))
rea1
jáj, @salinka moja, len to nie! ja by som - varechóza nevarechóza - v tej organizácii narobila také lufty, že by dotyční predmetní povinní ani oči nestíhali otvárať. zavrie oči, mrkne a hľa, keď ich otvorí, už zmena cloumá dvéřmi. no, nechme si zdát. ale že je to ako nápad dobré? aj keď už recepty nepridávam, hoci čo nie je, môže byť, nie je ešte všetkým dňom koniec, na vareche som denne a furt. aspoň očkom nakuknúť, ináč by som mala absťák obrovských rozmerov. :-))
vegetariankapp
Zdravím všetky varecháčky a súhlasím zo všetkými názormi a pridávam sa k Nám postihnutým varechózou. Tiež by sa mi nerátal deň keby som aspoň na "chvílku" nenazrela na varechu. Beriem odtial inšpiráciu a varím pečiek aj podla Vaších receptov. No ospravedlnujem sa no nestiham pridať receptíky už som aj niektoré pripravila na kôpku, ale čas nie je so mnou kamarát. Tak Vám chcem velmi velmi podakovať za krásne receptíky a za to že ste. Pekný večer :D
salinka
Tak ste ma teda všetky ukľudnili, nie som v tom sama:-) Ďakujem:-)))
@vegetariankapp , máš peknú fotočku v profile:-)))
hubata
Hrdo som si o sebe myslela, že mňa už na www.varecha.sk nemôže nič prekvapiť. Ojojoj, ale ako som sa mýlila! Ukladám, komentujem, ukladám, ofrflem, ukladám ... a až naraz zistím že neviem čo mám variť, lebo si jednoducho - neviem vybrať. Priznávam som varechovo závislá ......
salinka
@hubat á, presne si to vystihla! Tých receptov, ktoré by som chcela vyskúšať, je nespočetné množstvo, ale nemám toľko času a ani žalúdkov okolo seba, aby som ich pripravila:-(
A tak len čítam, obdivujem a plánujem. Už mám plány na najbližšie tri päťročnice:-)))
havino
@salinka naša zlatá, ani ťa v tom nenecháme samú :-) čo si!! ranná káva bez varechy by nebola kávou, už som to niekde písala, ja veru Topky a iné skazeniny neotváram. V priebehu dňa dobehnem na cigu, mrknem komentáre a idem dalej makať, napr. okno umyť a tak je to stále dookola. Varecha je otvorená po celý boží deň.
marianne
Priznavam aj ja ,po skontrolovani emailov a precitani hospodarskych novin otvaram varechu pravidelne aj ja. Bezne tu nakuknem viac krat denne,aj ked teraz uz menej oproti minulosti.Zajedno uz nieto ani tolko casu a zabo-mysie vojny sa mi citat nechce:-) ale nic to nemeni na tom,ze ju mam velmi rada a stale tu najdem pre seba vela inspiacie,skvelych ludi a mojich chute:-)...raz denne, pokial nie som na cestach ju otvorim,...
salinka
@havino , presne tak:-) Ani mňa nezaujímajú bulvárne bubliny. A taktiež sa s tebou zhodujem, že ani ja
niekedy nedám chúďatku počítaču celý deň vydýchnuť od Varechy:-) Nechám to bežať a pomedzi bežné domáce činnosti odbieham "nakuknúť" :-))))
rela
Tiež som závislá na Vareche, liečiť sa odmietam :-)
rela

@salinka , ako skupinovú terapiu by som to brala. Samoliečba dobrým vínkom by sa mohla minúť účinku (resp. vymknúť s pod kontroly) :-)
vegetariankapp
Vdaka Salinka za koment o foto,a presne tak ako píše hubata už neviem čo skôr variť tolko dobrôt ste tu dali. Tiež len ukladám a varím a pečiem a priberám. :D :D :D :D :D
livinka
Ja mam 23 rokov, takze este len prenikam do kucharskeho umenia. Navyse, priatel miluje, ked varim kazdy vikend nieco nove, najradsej ma exoticke kuchyne - cinsku, japonsku, indicku, a mna to motivuje skusat a vymyslat stale nieco nove. Bez Varechy si to uz taktiez neviem predstavit, vzdy tu najdem inspiraciu, ktoru prave hladam :) Aj ked je pravda, ze to u mna este netvori kazdodenny ritual, na to popri vysokej skole a dvoch zamestnaniach proste cas nemam. Ale kazdu sobotu okolo obeda som tu ako na zavolanie a zostavujem vikendovy jedalnicek :)
izabella929
@irenaw...ak á som šťastná teraz, že nie iba robím sem-tam nákuk, ale že na mňa myslíš Irenka...) potešila si ma a na mňa už čaká vysávač a ja nie a nie odísť od PC...hádam si ešte dám kávičku , aby som tu bola ešte aspoň chvíľočku...))
salinka
Teda @livinka....klob úk dolu! U dnešných mladých dievčat to už nie ja také samozrejmé, ako voľakedy, že sa vedia okolo šporáka obracať. Takže to bude asi tak, že aj ty si dostala našu "varechózu" a prepadneš aj kulinárskemu umeniu. No, to ťa bude tvoj drahý na rukách nosiť, lebo ako už naše staré mamy tvrdili: láska prechádza cez žalúdok:-))) Veľa úspechov a zábavy pri varení a degustovaní:-)))
salinka

@izabelka moja a som už myslela, že ty sa k nám nepridáš! Veď ty tiež trpíš "varechózou" a pokročilejším štádiom:-))) A máš pravdu: zastav sa na chvíľu a oddychuj:-)
A ja som už tiež prevarechovaná, veď ty si sa už k nám predvčerom hlásila:-)))
mariamka
tu nie su len dobre kucharky ale aj mudre hlavicky, vid @irenaw , ze varechoooza :) su aj horsie -oozy ale touto radi trpime, aj ked je to taky casozrut ,, ktovie kolko tu tak byva ludi online, bolo byto zaujimave vediet to cislo ,,
salinka
@marianka , ja som už nad tým uvažovala. Lebo registrovaných je okolo 4,5 tisíca ľudí. Tak sa nás tu bude asi dosť motať:-)
rea1
a teraz som to odhalila. varechóza je niečo ako cukrovka. tiež nebolí, tiež je nevyliečiteľná a delí sa na I. a II. stupeň. my, dámy stredného a vyššieho stredného veku (ale že je to krásne povedané: vyšší stredný vek? :-) ) sme sa k nej prepracovali časom a máme teda varechózu II. typu. a napríklad taká @livinka , mláďa naše šikovné usilovné, tá musí mať detskú varechózu I. typu, lebo ešte sa k láske k vareniu nemala kedy prepracovať vekom a musí ju mať vrodenú. takže tak to vidím ja a keďže sa tá prudko chytľavá choroba naozaj nedá vyliečiť, opätovne vidím východisko iba v návrhu, ktorý som pred pár dňami prezentovala vyššie. :-)))
salinka
:-)))) @rea , takže nám to na záver diskusie vyšlo tak, že "varechóza" je nevyliečiteľné, prudko infekčné ochorenie a je zbytočné proti tomu čokoľvek podnikať:-) A ten tvoj návrh by bolo vhodné presadiť:-)))))