Chcela by som vás poprosiť o radu.
Dnes som robila koláč, do ktorého som skúsila pridať skutočnú vanilku namiesto vanilkového cukru, nikdy som ju totiž neskúšala a bola som zvedavá. Výsledok bol koláč, ktorý najskôr chutil dobre ale potom zanechal horkú príchuť v ústach.
Skúšala som sa o tom dočítať čosi na internete, ale všetky príspevky vzťahujúce sa k horkosti sa týkali len vanilkového extraktu.
Toto by však mala byť pravá vanilka, sušená, nalámaná... do jedla sa má pridávať tak, že sa pomelie.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Alebo, poznáte dôvod? Je to tým, že som dala málo cukru v pomere k vanilke, alebo...
Za každú odpoveď budem veľmi vďačná. :)
@ethanel vanilkový olej znie super... to by som niekedy skúsila... dnes som zrovna zháňala mätový, ale nepodarilo sa, tak si ho asi skúsim tiež vyrobiť. Ak sa podarí, bude super, ak nie, aj neúspechy treba nejak prekusnúť... to som sa už pri svojom začiatočníckom varení naučila. :)
ak ano tak to je asi naj vanilkovy struk co mozes dostat v obchodnych retazcoch je pekne v uzatvaracej ampulke takze chut nevyprcha a su velmi dobrej kvality.
@lusinkab pozriem sa, či to niekde uvidím. :)
Ten problém čo som mala, súvisí hlavne s tým, že vanilka čo mám, je naozaj len struk, bez kaviáru a ja som namlela do koláča ten... stáva sa :) :P
Vďaka za rady ešte raz.