Foto: afataga
Objednala som som si vanilkové struky a bol pri nich aj návod na vanilkový cukor
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vanilkové struky necháme chvíľu sa vydýchať
-
2
Potom ich nakrojíme po dĺžke a nakrájame na kúsky, do zavarácieho pohára dáme cukor a vanilku. Skladovať sa má v chlade, ale nie v chladničke. Cukor treba každý deň pretrepať, hotový by mal byť asi po dvoch týždňoch.
Práve som rozmýšľala, že skúsim aromatizovať aj trstinový, len neviem, aký bude, on má sám o sebe zvláštnu arómu
Keď je v nádobe asi polovica , tak ju vysypem (do misky) nasypem tam polovicu nádoby kr. cukor a vsypem tam tento naspäť (len aby bol na vrchu) . Ale mohol by sa aj premiešať . Tak mám stále hojné zásoby vanilkového cukru doma.
www.ebay.com/itm/360915403324?_trksid=p2059210.m2749...
Voňali krásne, boli hojne naplnené tým čiernym "kaviárom" natrepala som ich všade, do cukru, do vodky, do bourbonu...no už sa teším tak o mesiac na výsledok, vďaka za inšpiráciu...