Kuchyňa a vybavenie

Valček s ornamentami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. februára 2014

MOžno ste ho už videli,možno ho už niektorá aj máte...Ja som ho objavila teraz na Fb a úplne ma fascinuje!Super vynález,aj u nás by sa mohli rezbári chytiť nápadu a vytvoriť podobné krásne valčeky s vyrezanými motívmi.Ak by niekto vedel,či sa dajú u nás kúpiť,prosím o info... www.kreativita.info/valcek-ktory-meni-pecivo-na-hotove-umel...

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
nemá chybu, nemá chybu, hned by som brala
rulik
podľa písmeniek to vyzerá na Rusko, to je veľká zem, tam je všetko
zdenkas
No parádna pomôcka to je..:-)). Ešte som taký valček nevidela! Aj ja chcem!!!:-)
gubics
Môj nebohý dedko vedel také strúhať. Vystrúhal formu na doma vyrobené maslo, okrem toho mal krásne palice v ktorých boli vystrúhane ornamenty, a vylieval to olovom a potom vybrúsil. Niekto sa s tým pochválil v múzeu v Rimavskej Sobote. Prišli k nim pracovníci múzea a za bagatel ich od neho odkúpili. Bolo nám to ľúto, ale dedko sľúbil, že aj nám vystrúha také formy, ale nejak už k tomu nedošlo.
megdesign
AJ ked ta teta ruskyna to ma pekne :D Akurat kukam, ci mam este gravirovaciu supravu :D
kukulienka71
@gubics ,šikovný dedko to bol,škoda,že na tie formy nezostal čas...@megdesign ,dobré pomôcky,ale to nie je ani zďaleka ono:-(žeby si pohľadal tú gravírovaciu súpravu?:-))niekde v tých komentoch pod článkom sa spomínal ebay,tak tam pozriem ešte...
megdesign
Mno gravirovaciu supravu mam, len zena mi zhabala brusku... gelove nechty robi... :D ALe sak volade mam... len ci by som mal odvahu hentak upravit valcek, neviem, neviem... :D Skusal som dakedy toto, ale dobre to nedopadlo :D :



kukulienka71
@megdesign ,možno ty si naša jediná záchrana!:-)aspoň skús,valček predsa nie je škrupinka...na fotkách pekne vidno vzory,ty si to vieš aj zväčšiť,tak zamachruj...
medovnicek
myslím si, že by ti ho vedeli vyrobiť rezbári, ktorí vyrábajú formy na tlačené perníky, viem, že taký rezbár je pán Slavík, mne formy vyrábal p. Oldřich Kvapil
alena45
mne je tak ľúto, keď vidím stánky s umeleckými tradičnými výrobkami, a tam valašky a fujary, nikto to už veľmi nekupuje... dobrý nápad, ako využiť remeslo na niečo iné.
kukulienka71
@medovnicek ,vieš dať kontakt na nich?alebo link?@alena45 ,veru,nápadov nikdy nie je dosť,ved aj my máme pekné snáď aj jedinečné ľudové vzory,ja by som bola hrdá,keby sme mohli vypekať podľa nich cestá...
evanaaa
Mám dojem, že podobné ozdobné valčeky som videla u číňanov, ale neviem teraz či aj drevené.
amelie
taký valček by som s radosťou zaradila medzi moje obľúbené kuchynské náčinie:-)
2010
3.d tlaciaren to vytlaci bez problemov


pusta
treba pozrieť:
toptortička, timidekor.cz,
 www.sugarart.sk/catalog/dekoracne-valceky...

 www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/7-1-Pomocky-na-...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/7-1-Pomocky-na-...

 www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/7-1-Pomocky-na-...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/7-1-Pomocky-na-...

 www.toby.sk/16-dekoracne-valceky-a-podlozky...

 www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/eshop/7-1-Pom-cky-na-...

 www.cukrarskepomocky.sk/produkty/pomocky-na-vyrobu-krajok-sugar...

a iné...
smejkad
presne take, ako dala linky pusta, som videla u cinanov, ale aj v kinekuse a podobne
ale tie mi pridu skor na formovanie potahovky, kdezto tieto drevene doslova urobia kolaciky
vanesa
ja som kupila ozdobny valček i činana cena je 3,50 eur.
kukulienka71
@2010 ,s 3D tlačiarňou už naozaj pomaly všetko:-)super!U číňanov by som iste nekupovala:-(,v e-shopoch s cukrárskymi pomôckami sú skôr na marcipán,to sú trocha iné vzory,pozerala som aj stránku ÚĽUV-u,tam nič podobné nie je(!)čo je škoda:-(najviac sa mi pozdáva ten p.Slavík,@medovnicek ,radielka majú pekný vzor,napíšem mu,možno by urobil aj originálne z mnou predkresleného vzoru/vzorov.Ďakujem vám všetkým za snahu pomôcť...
rea1
@amelie , v bratislave na trhovisku na miletičke také umelohmotné valčeky s rôznymi vzormi predáva p. Klárika - pri reštaurácii "Pub u advokáta" alebo tak dajako sa to volá vzadu od hlavného vchodu úplne pri východe z trhu, predáva šaty second hand, hlavne detské a má tam aj rôzne veci na pečenie, formičky a také podobné. má tovar vždy vyložený aj pred obchodom, nedá sa minúť. :-))
evanaaa
@medovnicek , ano, u nás v MA, ale aj tie firmy čo chodia predávať , hlavne z Čiech, k nám chodia asi tak raz do mesiaca a majú tam aj podobné pomôcky ako aj v čínskych a podobných predajniach ( ľudové markety).
afataga
vcera som ich videla v predajni Orion, maju aj E-shop, pohladaj
jarbra
nestretla som sa este s takou nadherou, valcek je super .... napadlo ma, co keby sa na valcek dal obrus gumeny s cipkovym vzorom , pripevnit a s tym prejst po ceste, mozno by to nebolo hlboke, ale za pokus to stoji ... chystam sa piest, mozem to vyskusat, ale neviem, ake cesto by bolo dobre na tento ... hokus - pokus :-)))
amelie
@jarbra , si koumák:-))) koniec-koncov, vzor by sa dal vyrezať aj do gumy alebo do linolea a nalepiť, však?
jarbra
@megdesign , paci sa mi tato praca ,, vrtanie ,, vela krat som sa chystala, ze vyskusam ,, vrtat do vyfuknutych vajicok ,, :-) ba dokonca mi manzel kupil mini naradie - kufrik, ale nemam cas sa k tomu dostat ... v podstate tato praca vyzaduje zrucnost a jemnost ... pre muzov, ako stvorena :-))
smejkad
obrus som kupila, lebo volakto tu mal tip na medovniky , ktore na posledny raz prevalkali cez gumovy cipkovy obrus namiesto zdobenia
problem je v tom, ze akonahle cesto trosku podrastie,vzor sa strati, je plytky
neviem si dost dobre predstavit, ake by to muselo byt cesto, mozno nejake keksiky alebo tak
jarbra
@amelie ...guma a linoleum :-))) ... no, to ide do kopy, ale nie nato ... a niekedy aj hlupy napad, moze byt na nieco dobry :-)) Prajem Ti pekny den !
jarbra
@smejkad , to ma napadlo iba teraz co som citala komentare, tento gumeny obrus, :-) ... mas pravdu, pri peceny urcite by sa stratil vzor. Tak, len sikovneho rezbara pohladat ... je prekrasny valcek ! Pekny den Ti prajem.
amelie
@smejkad , na keksíky by to mohlo stačiť. Ale ak si vyreeŠ vzory sama, máš ORIGINÁL:-))) možno sa dá zohnať dostatočne hrubá guma, linoleum sa dá... možno niečo napadne @jarbre :-)))
amelie
@jarbra , dúfam, že som ťa neurazila, poznám tvoje výborné nápady z varecháčskej rubriky a oceňujem tvoju vynaliezavosť a šikovnosť:-)))
jarbra
@amelie , vsetko je OKAY, ... neviem sa urazat a nemam dovod .... Ty poznas niejaky ? :-)))) Dakujem Ti za pochvalu, ... ,, stara baba ,, tak vymyslam este pokial nepojdem na SL, mam vela prace na dome, minuleho roku som zacala robit mozaiky ... a este mi treba 5 - 6m dl.vyskladat mozaikou. Urcite to dam do napadu ,, Zahrada,, mam rada orginalne veci, ktore si vymyslim a urobim ... Pa. :_)
kukulienka71
Som rada,že sú tu ohlasy k téme,ďakujem za linky,všetky prezerám,hľadám to pravé orechové,aspoň si rozšírime obzory trocha:-)s čipkou to je tiež dobrý nápad,len škoda,že to je plytké,no namiesto zdobenia super!Keby som teraz ešte mala kamarátku na dopisovanie z Ruska,ako na ZŠ-ke,ešte aj balíky sme si vymenili,iste by som ju poprosila o zaslanie valčeka:-)