Diskusie
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 0 zatiaľ bez komentárov
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 685 najnovší komentár včera 21:03
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 685 najnovší komentár včera 21:03
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Sovka62: Mäso 33 najnovší komentár 16. júna 2025
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 326 najnovší komentár včera 21:03
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Jahodové rezy s pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany +fotopostup
-
Čerešňový nákyp +fotopostup
-
Bravčový perkelt s kyslou kapustou +fotopostup
-
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne +video
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Čokoládová mliečna ryža VIDEO
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
Viac než len soľ a korenie: 10 prísad, ktoré urobia z vašej polievky majstrovské dielo
-
Sezóna v plnom prúde: 12 jahodových zákuskov, ktorým nebudete môcť odolať
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Zákusky, torty aj sušienky: 11 receptov na stracciatella dezerty s kúskami čokolády
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
-
Niečo dobré pre tatina: So slaninou, šunkou či syrom. 10x slané kvety na zjedenie ako špeciálna pozornosť na Deň otcov
Vyskusaj, ale pocul som ze ak nakrajas na tenke kusky tak sa skor uvaria.
A sporák máš zapnutý? Ak áno tak potom už zmäknú len v octe.
Nebo i kdykoliv
možno mongolské... tech.sme.sk/c/20712949/vedci-objavili-pozostatky-no...
Dej si novou várku, tato vajíčka už jsou vypečená, možná až vyčůraná. A co youtube? a nebo youtuber? Budeš pak mít cool vejce na měkko.
;-) ;-) moje problemy s vajcami! Na cas si od nich dam pokoj.
Naladu mi maximalne zlepsilo: Nasta Kuzmina prave vyhrala Svetovy pohar!
Ještě je jedna možnost. Ani se nemusí vařit a jsou v přírodním balení, teploučká, extra strážená. Všechno je o výběru.
A vyhrala aj Ester Ledecka!
Moja milá,ale si si zavarila,
takto pestro si ešte vajcia nevarila..
Svet sa mení,vajcia tiež
aj z tvrdých sa -dievča-teš..
stačí duša mäkká..oko vlažné..
keď Nasťa prvá od vyčerpania v cieli padne..
Nebyť tvojich vajec-som dnes na dne..:-)
velmi si ma potesila
Tvoja rymovacka
usmev vycarila.
Jarka, ty beťárka! :-):-)
Dufam, ze ste sa aspon trochu pobavili. Mna ste velmi potesili. Hned sa mi kufor veselsie bali (len sa nie a nie zmestit do tych predpisanych max 23kg). Ale na to uz diskusiu "Ako nafuknut kufor, alebo co urcite nebudem potrebovat" zakladat nebudem. Ale ak by ste mali nejake rady..... a nie, lyze neberiem ;-)
Dakujem Vam za uzasne prispevky, prajem peknu sobotu a zdravim Vas vsetkych srdecne!
a práve diskusia :
Ako nafuknut kufor, alebo co urcite nebudem potrebovat" by bola pre mňa prínosná...:-))
idem na 11 dní len s príručnou....zatial
ano, vecna dilema, co nabalit a co nie ;-) ale zavisi aj od toho kam letis a na ako dlho. Ak letis do tepla, tak ozaj netreba vela. Len ja zajtra odlietam na mesiac domov. Kabelku uz mam zbalenu - ma iba 8kg :-)
práveže aj termo prádlo sa zíde:-))) ale kamarátka sa vrátila zo 14-dňovej túry po Islande len s batohom na chrbte a vraví, že v pohode..tak uvidím
tak toto je bomba! Sa nad tabletom rehnim, ze od vajec sme sa prepracovali ku kvasku. A stale je to o vareni! A hned po prilete si uz aj kvaskovala a vypekala?
@Marianne
dobre, ze si Termo pripomenula. Idem dobalit!
Moj kamarat sa pred 6 dnami vratil po mesiaci z Ruska. Precestoval vlakom celu Transsibirsku az po Vladivostok a tiez len s ruksakom. Ale to sa neda porovnavat, to je chlap ;-)
odpadnem:-))
@zolik idem trošku pretrajdlovať krajinu, kde je všetkého dostatok, nebudem vláčiť drevo do hory:-) čo bude chýbať dokúpim, ešte lacnejšie ako na SVK, nerada sa vláčim s kufriskami, radšej na ľahko...
Inak dievčence prajem vám pokojnú cestu a bezpečne doleťte tam aj späť! :-)
podobne dievčatá:-)
ani vajcia? teeda, si koleduješ..:-) ja letim po Novom roku do IE. letenky boli po 20 eciek, nedalo sa odolať...
NE, s vajcami to na tento rok uz stacilo. Na jar som varila na tvrdo, v hrnci mi vyvrela voda a vajcia vybuchli. Nebudem radsej dalej rozvadzat, ale clovek by neveril na kolko 1000 kusockov. V lete som mala tesne pred odletom stres co s vajcami, tak som mrazila. No a teraz som davala na vodu pozor aby nevyvrela a boli konecne poriadne na mäkko uvarene a vidis ako to dopadlo.
Prosim Ta skratka IE sa priraduje kam?
Irsku. Bookla som ich v septembri už. Ja lenže SVK sú 21-26 centov/ks. Maslo - vajcia, najvážnejšia tema na SVK teraz:-))
:-D
@katka78 , haha, a bezpecnostna kontrola na letisku co? Nezakrocili? Taka podozriva hmota ;-)!
tie si nechavam v talone na skutocne mucenice.
Nebojkaj, semtex nebublinkuje a psí kontrola zatím nedostala do tabulky pach kvásku. Ale co se jednou podaří, nemusí příště fungovat. haha @Katka78 nestraš mě, že pojedu na cesty s kváskem jako s domácím mazlíčkem!!
Inak som rozmýšľala, že zoberiem sušený, ale bola som len na pár dní, tak sa mi ho neoplatilo brať, predsa aj on potrebuje nejaké dni na "prebratie" a ja som chcela/potrebovala piecť hneď, preto čerstvý. Inak minule mi ten v chladničke vydržal v dobrej kondícii 2 týždne, no tentoraz nie. Veď podľa dĺžky svojej dovolenky uvidíš, či pocestuje s tebou, alebo zostane doma. Pre istotu si z neho nasuš, ak by ten v chladničke predsa len odišiel do večných kváskových lovišť :-)))
Děkuji za dobré rady. Peču chlebík nejméně jednou za týden. 10 dnů už je hranice, kterou se snažím nepřekročit. Zatím to jde, jsem statická. Udělám opatření, nasuším. Bych i sehnala aupair, ale sehnat proškolenou by byl kumšt. Možná ještě větší než uvařit vejce na měkko. Obdivuji tvůj chlebík, vždy je to krasavec!
Dnes jdu na jistotu: www.kucharkaprodceru.cz/jak-uvarit-vejce/...
Jsem strašpytel. A hlavně hladná jako vlk. Nechtěla bych natáhnout brka hlady. Před Vánoci je to sice šetrné /nebo šetřící?/ řešení, ale já se mám móc ráda. @Zolik je někde na cestě, tak Good Luck a Dobro došli!
A já běžím vysvobodit má vajíčka, už jsou hotová. Dobrou chuť přeji všem, kteří obědvají později.
Našla som len teraz túto diskusiu. Problém nie je vo vajciach. Problém je, že boli zo starej sliepky :-D ;-)