Rôzne

Dajú sa zmraziť vajíčka na tvrdo?

zolik - fotkazolik, 26. júna 2017

Ahojte, odchadzam na dlhsie prec a zostalo mi dost vajicok. Neviem co s nimi. Myslela som, ze uvarit na tvrdo a dat do mraznicky, ale nikdy som to nerobila. Mate niekto skusenost? Dakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Zvlášť bielky a žĺtky som už mrazila. Dokonca bielky sa po rozmrazení výborne šľahajú.
2x depe a vierik
babidka
Da sa, akurat bielko bude trochu gumove . Ja by som zmrazila radsej surove - da sa pouzit bez problemov na pecenie , na obalovanie , prazenicu aj omeletu.
zolik
@Haji , pomohla. Vsetko som postihala. Vajicka su zamrazene, ja odletena vcas (s nervami, na poslednu chvilu) a uz aj priletena v mieste urcenia ;-)
Na mesiac Ti prenechavam miesto pri sporaku, ved Ty vies pri ktorom :-)
P.S.: este ze aj tu je wifi, jeden by neveril. Pa
1x haji
haji
@Zolik (27.6.2017 02:24)
To jsem ráda, jsi holka šikulka! Díky za dobré zprávy. "Tam" ti budu držet místo, nebojaj. Hezky si to užij! Mávám
haji
Hodně mrazím, suším - to jsou fajn způsoby uchovávání potravin. Konzervování už mi trochu kulhá, ale i tam se orientuji. Dnes, v době internetu, je všechno jednodušší. Mám doma plno knih s touto tématikou, nic jiného mi, když jsem začínala, nezbývalo. No a pak zkušenosti. Některé jsou nepřenositelné. Každý máme k něčemu blíž, takže, milí, ať se vám daří uchovávat, co má být uchováno. Krásné léto, dovolené, výlety!
hadik
Zmraziť sa dajú. Či sa budú dať aj použiť, to je už iná vec.
kecupicek
Boli časy, keď gazdinky o mrazničke ani nepočuli, ale vedeli, že vajíčka sa nakladajú do prípravku, ktorý sa volal- vodné sklo-. Poukladali ich do 4-litrovej fľaše, zaliali prípravkom podľa návodu a používali aj v zime ako čerstvé. Neviem či tento prípravok ešte existuje, dnes sa kupuje veľa vajec len pred sviatkami.
1x haji
kecupicek
Ešte mi napadla jedna vec, ktorou sa vyriešia nadbytky čohokoľvek. Že viete? Presne. Ak mám nadbytok zeleniny, ako teraz uhoriek, darujem susede. Suseda mi na výmenu pošle nejaké nanuky a zmrzliny. Navzájom si pomôžeme a nič nevyjde nazmar.