Nápady

Uskladnenie vylúpaných vlašských orechov

marienka44 - fotkamarienka44, 28. októbra 2015

Ahojte, moje kamarátky,
mám asi 2 x 1 kg vylúpaných vlašských orechov, ktoré sú už vysušené. Ako ich mám uskladniť? Mám ušité plátené vrecká, ale rozmýšľam ich dať do sklenených pohárov a ľahko zavrieť viečkom. Podotýkam, že v mrazničke nemám miesto, je len súčasťou chladničky. Aké máte Vy skúsenosti ?
Ďakujem Vám za cenné rady a pozdravujem Vás všetky.

@zareaguj


Diskusia k téme

torticka
Marienka, akurat minuly tyzden sme lupali este od vlani orechy. Ulozila som ich do misky kysky. Pevne som ich zatvorila, dala do chladna , spajza, pouzijem ich na vianoce.
kollolo
To vie aj malé dieťa zabaliť vákuovo a je to . To je jediný spôsob ako orecha NAOZAJ vydržia a sú aj po 3 rokoch výborné. Všade je vákuovačiek ako hnoja a dajú sa kúpiť lacno aj za 10 € tie ručné.
huck
Dlhe roky sme dostavali nadielku orechov od nasho deduska. Krasne olupane , cistucke, zdrave.... A kolko len lasky bolo ulozene v tyhto jadierkach zdravia . A bolo ich vzdy hojne, po niekolko kg. Tak pejne svarne som ich navazila do vrecusok po 20 dkg , termicky zatvorila do PVC vreciek a sup s nimi do mraznicky. Pred pouzitim som ich mlela , alebo nasekala zalezi na co som ich potrebovala...ani som nenechavala rozmrazovat... Potom som ich nechala uz pomlete, postat na izbovej teplote a pouzila.. Boli vzdy ako cerstve. Aaah, kde su tie casy!? :( Bola som nadmieru spokojna s tymto uskladnenim.
2x ivet74 a huck
marienka44
ďakujem za Vaše rady.
@Huck , ako je to termicky zatvorit do PVC vreciek?
Vákuovačku nemám. :-(
milad
Ja zaváram nasucho, len kým prichytí viečko,dlho vydržia, nemusíš mraziť.
janara
spoľahlivé a aj najrýchlejšie je zavarenie v mikrovlnke, vydržia 2-3 roky bez chuťových zmien
huck
@marienka prepac,za nezrozumitelne vyjadrenie -
pod " termicky zatvorit " som mala na mysli zatvorit PVC vrecko pomocou kuchynskeho zvarovacieho strojceka (Plastic sealer). Mam ho uz dlho a nie je to vakuovacka.
jeka
Tu som našla rcp.na orechy ešte v roku 2012,skúsila som (závaranie do fliaš),a ešte ich využívam aj v tomto roku.
neslavy
z roku 2012 to je dobré tam je samá črv a to sú bielkoviny :D
marianne
odvtedy ako som si s orechami aj mole priniesla, zavaram na sucho, su vyborne, aj by vydrzali, len u nas sa orechy jedia po hrstiach kazdy den s medom
nyja
@Janara (28.10.2015 21:21)

prosím ťa, nemohla by si mi napísať návod na zaváranie orechov v MW? Veľmi by si ma potešila.... :-) ďakujem
marienka44
@Nyja (7.6.2016 22:07)

Ja tak nezaváram, ale hore je priložený link od Kukulienka71. Otvor a naštuduj si to. :-)
morza
V linku od Kukulienka 71 a v diskusii je uvedený príspevok Hanka 56, zaváranie v MR. Minulý rok som pokusne zavarila, teraz otvorila a orechy sú skutočne ako čerstvé. Zaváranie nie je náročné na čas a je pomerna rýchle.
gabona1
My orechy uskladňujeme v mrazničke, sú úplne super a aj sa rýchlo rozmrazia. tento spôsob sa mi naozaj najlepšie osvedčil.
1x violin
marienka44
@Gabona1 (18.7.2017 06:44)

Bohužiaľ, ja mám malý objem mrazničky, je súčasťou chladnicky zn. Samsung. Je len na maso a zeleninu, pripadne na maslo, tvaroh, gast. pyré, zbytky jedal a kúsky upečených koláčov. Ďakujem za radu, pozdravujem všetkých.