Varenie

Tvarohove tiramisu

smajliqa - fotkasmajliqa, 30. januára 2012

prosim vas vie mi niekto dat recept na tiramisu s tvarohom???
miesto mascarpone potrebujem tam mat tvaroh :)
aby to vyslo na jeden klasicky plech..... alebo trebars aj tortovu formu ...
dakujem pekne :)

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
uz som jedla podobny ako ponuka @marianna76 a vraj tam bol namiesto mandloveho likeru rum s mandlovou aromou, nebolo to sice prave, ale mne chutilo
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@smajliqa ,ja robim takto na tortovu formu:robim ho s biskvitom(muž nema rad piskoty)klasicky biskvit a plnka je takato:2,5dcl mlieka,2,5 lista želatiny,2 vajicka,2pl cukru:v troške mlieka si vyšlahame vajicka,do ostatku mlieka si dame roztopit želatinu a cukor,ked je roztopena dame to uvarit,ked to vrie pridame vajicka,nechame vychladnut ale aby to nebolo studene.kym čakame vyšlahame si 30dkg jemneho tvarohu do ktoreho sme dali 3 dcl vyslahanej slahacky a citronovu koru.potom do toho pridame mlieko s vajickami a vyslahame,ja dam biskvit dole,potom krem zase biskvit zase krem,biskvit hore a naneho šlahacku.biskvit namocim kavou.vyskusaj!!!
smajliqa
waw..... ludia... vy ste sikovnííí.... dakujem Vam pekne vsetkym,,, vsetkym do jedneho :)
rea1
a toto je moj najoblubenejsi recept na tiramisu. kolac je vyborny, recept berte s nadhladom. :-)))

Tiramisu :-)) = najlepsia torta bez pekaca.

Na najlepšiu tortu bez pekáča potrebujeme:

tortovú formu s priemerom 23 cm
mixér s metlou na šľahačku
22 podlhovastých piškót - počet sa mení podľa veľkosti formy
silnú kávu
rum
2 nátierkové maslá - v lepšom prípade bez papriky a pažítky
2 smotany na šľahanie
cukor - vanilkový je lepší než obyčajný
kakao

Uvaríme silnú kávu. Takú silnú, že sa nedá piť. Rozhodne nie instantnú. Ak nemáme žiadny kávový stroj, stačí zalievanú precediť. Necháme vychladnúť.
Nátierkové maslá vyklopíme do veľkej misy, zasypeme 5-6 polievkovými lyžicami cukru a zalejeme smotanou. Šľaháme elektrickým šľahačom, kým narátame do 90. Pre tých, čo sa mýlia a namiesto počítania sa začnú modliť – 3 Otčenáše, 2 Zdravasy, jedenkrát Sláva. Stačí, máme hustý krém.
Tortová forma je vhodná, lebo sa v nej dezert dobre porciuje. Môže byť, samozrejme, aj hranatá s odnímateľnými okrajmi. A môže byť aj iná s neodnímateľnými okrajmi, potom je jediný vhodný spôsob podávania z jednej misy veľkou lyžicou.
Dno formy pokryjeme piškótami, niektoré treba aj nalámať. Dôkladne polejeme kávou. Dôkladne polejeme rumom. Dôkladne je viac, ako by sme si mysleli, že sa dá, ale skončíme skôr, než bude tekutiny viac ako piškót.
Na piškóty kydneme polovicu krému, uhladíme, olížeme lyžicu. Druhá vrstva piškót je rozložená a zaliata rovnako ako prvá. Druhá polovica krému je kydnutá rovnako ako prvá a uhladená hladšie ako prvá. Lyžica je olízaná ako prvýkrát, zvyšky krému z misy sa vydolujú ľahšie prstom.
Uhladenú tortu dôkladne posypeme cez sitko kakaom. Aspoň milimetrovú vrstvu. Posýpanie v tejto fáze má tú výhodu, že kakao od krému navlhne, takže pri jedení hrozí zadusenie sa len pažravosťou, nie kakaovým práškom.
Zákusok potrebuje odpočívať cez noc v chladničke. Na druhý deň sa krája ako torta. Nikto nevie, koľko vydrží, lebo nevydrží viac ako dva dni.