Varenie

TV Mňam

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. marca 2015

Prosím vás, sledoval niekto TV Mňam, keď sa tam pripravoval pečený bôčik? Manželov kolega dal echo, vraj tam jeden z kuchárov piekol bôčik 14 hodín a aj súťaž vyhral. Bola by som zvedavá na ten recept.

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
To je čo TV Mňam, ešte som o tom nepočula, v ktorej časti SK sa to dá pozerať ?
mnamtv
Dobrý den, víte, který pořad/kuchař to byl? Internetová adresa je správně www.mnam.tv, a bude spuštěna během několika dní. Mňam TV žádejte u svých kabelových, satelitních a iptv operátorů. U Skylink můžete Mňam TV přijímat, pokud máte multi balíček a HD přijímač. Brzy bude hotový seznam těch, kteří budou mít Mňam v nabídce od 1.4. Sledovat nás můžete také na facebooku -  www.facebook.com/mnamtv...

Mňam team
jozefj
Marcel naladil som si .Ďakujem.Zasa ste pomohli.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
My máme káblovku Satro a v ponuke nie je tento program.
kukulienka71
Ďakujem za linky, asi to len nabieha, nevedela som, že ešte len začínajú... práveže meno kuchára neviem, Fb stránku budem sledovať, možno sa tam o tom recepte zmienia.
motyka
Pečenie 14 hodín? To len v prípade, že by som mala kuchyňu so starodávnou pecou, ktorá vyhrieva izbu a pritom nahrieva rúru. Tak by som to piekla, Ale ináč? Aká je pritom spotreba elektriny, či plynu? Alebo to bolo ináč?
klukodvody
Neviděl jsem to tak nevím ale asi se jedná o dnes velmi moderní pomalé pečení na málo stupňů většinou je to 100 stupňů to je jedna možnost a druhá je konfitování tak je u nás v módě kachna .
kukulienka71
pomalé pečenie aj konfitovanie poznám, ale chcela som vidieť presný recept. No, možno sa to niekedy dozviem, ďakujem vám:-)
klukodvody
Tak jsem pohledal a to vaření předváděl p.Ihnačák a také píše že bude jen na satelitu na Slovensku .Tak si zkuste zadat Ihnačáka a třeba tam ten recept má .
dobryhrncekvar
pre tvoju iformáciu, piekol to britský kuchár Johnny Mountain 18 hodín, vcelku aj s kosťami /kus na celý plec/. Začal pri vysokej teplote 22O°C, každých 40min. znižoval o 50°C až skončil na 100°C. Pred pečením potrel olejom a posolil. Upečený odkostil, pokrájal na kúsky a ešte kožou dole kúsky opražil na oleji a dal ešte na pár min. zapiecť. Bôčik nenarezával, aby tuk ostal vo vnútri.
dobryhrncekvar
@kukulinka , druhý kuchár Matt Talbot piekol 4 hodiny, najprv pripravil marinádu v hmožďiari: cesnak, oregano, bobkový list, olej, potrel marinádou a nechal v chladničke odpočívať 5 hodín, potom posolil, položil na pekáč s mriežkou, dole nalial vodu a na mriežku dal bôčik. Začal 220°C a potom nižšie, počas pečenia polieval kôru citrónom aby nezhorela. Bôčik bol vykostený pred pečením, nenarezával kožu, mne sa tento viac páčil.....len tak mimochodom som ona, nie on.
kukulienka71
prepáč, @dobryhrncekvar , nevedela som, že si žena:-) Aj ten druhý spôsob je veľmi lákavý. Ten druhý kuchár bol zrejme jeho súper v tej relácii. No ja rada vyskúšam oba spôsoby, o gurmánsky zážitok budeme mať postarané 2x, ak sa to dobre podarí. Ďakujem ešte raz veľmi pekne. To pečenie na mriežke je najlepší spôsob pečenia inak.