Rôzne

Turecka kuchyna

Zdravim vsetkych milovnikov dobreho jedla :) Mam dotaz, potrebujem niekoho kto v turecku zije, alebo sa vyzna v tureckej kuchyni dokonale.
Dost davno som precoval ako kuchar u turka v restauracii ale zial skleroza funguje. Potrebujem nazov velmi specifickeho korenia, ktore sa dava do jahnacej kremovej polievky. Ide o velmi aromaticke a skutocne len pre turkov specificke korenie. Nie je to nic co tu pozname. Ak niekto ma info o tom ako sa toto korenie vola poprosim o pomoc. Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

nazarboncuk
@norbertklubert hm, jahňaciu polievku občas varím aj ja s jogurtom asi je to tá ktorú myslíš aj ty :), ale žiadne špeci korenie tam nedávam, len soľ, čierne korenie, troška citronovej šťavy a sušenú mätu...o nejakom inom neviem či sa do tejto polievky používa :( skúsim zistiť či niečo také existuje a dám vedieť :)
nazarboncuk
teraz ma napadlo, nebude to predsa tá sušená mäta? :D ona je dosť špecifická pre tureckú kuchyňu a je dosť aromatická...
marcy
k jahňacine pasuje čubrica korenie :o))
alena45
čubrica ? tá je veľmi aromatická a Bulhari sú blízko.
2010
Ja som pytal mojich poradcov a mohla by to byt "Dugun Corbasi" tato polievka ma niekolko miestnych obmien a dakde pridavaju mlety koriander ale aj ako @ nazarboncuk spomenula susenu matu.
kopretina
Není to náhodou sumac, sumah? Je to červené koření, nakyslé chuti, k okořenění masa.
norbertklubert
Velmi pekne dakujem vsetkym, ale ako som pisal nie je to nic co tu pozname, pamatam si len ze je tov susenom stave podobne mletemu anizu cize skoro prasok.
zolik
SUMAK? kupila som v Istambule a dokupila v tureckom obchode vo Viedni v 10. obvode (po viedensky 10. Bezirk, Favoriten, Kleines Istambul) je tam takychto malych obchodikov neurekom a v sortimente maju vsetky korenia, ktore Turci v tradicnej kuchyni pouzivaju. Alebo na Naschmark tiez vo Viedni 1. a 4. obvod/Bezirk, je tam niekolko stankov len a len s koreninami - Turci, Perzania...
norbertklubert
Este raz dakujem vsetkym za pomoc, neuverite ale nakoniec som to zistil vo svojich starych poznamkach z cias ked som tam pracoval :D Takze ide o zmes tymian, aniz a koriander. V niektorych sa pridava aj mata. Este ze papier nema sklerozu :) Tak sup na jahnaci den. Menu: jahnacia kremova polievka, jahnacie ragu s kuriatkami a klasicka tarhona.