Varenie

Trvanlive slane - pomôžte

slavka11 - bez fotkyslavka11, 30. januára 2013

Ahoj Varecháči už ste mi párkrát dobre poradili a preto sa na Vás opäť obraciam. Takže máte prosím niekto v zálohe nejaký fajný receptík na pečené slané ktoré aj keď pár dní stojí tak stále chutí skvele?
ďakujem za všetky tipy a rady

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Na piatej strane mojich receptov je "krehké slané pečivo" je so syrom a vydrží dlho....neviem pridať recept :-(
ninka
Už dávnejšie som počula o zemiakových pagáčikoch. Z nedele ni zostalo zemiakové pyré, nakoľko mi neprišla celá rodinná osádka na obed, tak som sa rozhodla použiť to zemiakové pyré do pagáčov.
Urobila som klasické kysnuté cesto s maslom /hera/. Vyvaľkala som ho, natrela so zemiakovým pyré, preložila tak ako lístkové cesto, dvakrát a na tretí som vykrajovala pagáčiky, tie som potrela žĺtkom a posypala rascou, každému veľmi chutili, ešte aj na tretí deň. Ale prvý boli najlepšie.
evanaaa
@ninka , mohla by si dať tie pagáčky do Receptov, aj pre nás, k uloženiu, dík. Aspoň postup, od oka, iste si nevážila.
nadia56
@evanaaa , nebud taka ostra, @slavka11 sice nenapisala co si vybrala, mozno este nemala cas sadnut si k pc, ale hned vo svojej prosbe sa dopredu podakovala za všetky tipy a rady, myslim si, ze treba poriadne ciatat a zvazovat aj vela inych okolnosti, preco sa uz viac ziadajuci o radu neohlasia a zaradit ich do kolonky-nevdacnik
nadia56
spravne malo byt ....a nie hned ich zaradit do kolonky -nevdacnik , prepacte:-)
slavka11
Dievcatka dakujem vsetkym za rady a receptiky. Pozerala som a podla toho co ste poposieli su to dobre veci vsetky. Kazdy ma nieco co seba, ale skusim urobit hned ten prvy. Zda sa mi relativne rychlo pripraveny a je podla komentara zarucene ze budu chutit aj po par dnoch. Je pravda ze nikto nevie ako to ma chutit a obzvlast navsteva ktoru cakame. Ide o Talianov a ti asi ani netusia o takychto veciach, tak snad im to bude chutit a neodradi ich to od nasej kuchyne. Nie je vsetko iba o cestovinach, morskych priserach, syroch a roznych susenych mas. vyrobkoch.