Foto: tinca
Tento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale Zobraziť celý popisTento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale to nevadí.
porcie
príprava
na 170/teplovzduch °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame si klobásku na pol-kolieska ja som použila žitavskú-pikant cca na 1cm hrúbky/. Nastrúhame si syry nivu a eidam. Nivu na hrubom strúhadle a eidam na jemnom. Ak môžem poradiť syry vložíme do mraziaku na 1/2 hod., strúhadlo potrieme olejom a pôjde nám to jedna radosť.
-
2
Zo surovín si zmiesime cesto. Rozdelíme ho na tri bochníky. A robíme variáce od výmyslu sveta. V-1, vyvaľkáme cesto do kruhu, natrieme arašidovým olejom/môže byť akýkoľvek olej/, posyme strúhaným syrom NIVA, stočíme, krájame cca 1 cm plátky, ktoré roztiahneme do hniezd. Potrieme vajíčkom a zapichneme 1/2 plátku lobásky.
-
3
To je tá roládka s klobáskou.
-
4
Potom sú to kolieska s mandľami, a orechami, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, posypeme rascou, sezamom
-
5
dalšia variáciia sú trojuholníčky, cesto rozdelíme na štvorce, tie radielkom na trojuholníky, potrieme vajcom, osolíme, pridáme rascu,sezam a posypeme jemne strúhaným eidamom.
-
6
No a tu je finále.
-
7
RADA NAVYŠE: Pečivo môžeme robiť aj na sladko, obalené v práškovom cukre s vanilkou. POZOR!!! Nikdy pečivo nedávajte do mraziaku, urobte si ho 3-4 dni vopred, vtedy je dobré a prechovávajte ho v dózach. DOBRÚ CHUŤ ! Želá Tinca
Diskusia k receptu