Rôzne

Torta

slawi - fotkaslawi, 28. apríla 2014

Dievcata, ktore peciete torty prosim vas potrebujem radu: mam na sobotu upiect tortu velkosti plechu. Cesto klasicke vanilkove, ale jedna polovica vanilkovy krem s jahodami a druha nutela krem a banany. Chcem to vo stvrtok upiect a naplnit a v piatok potiahnut s WI.
A teraz otazka : ked dam to ovocie uz vo stvrtok nepokazi sa do soboty obeda?
Este som cerstve ovocie do torty nedavala ,tak neviem.
Dakujem vam.

@zareaguj


Diskusia k téme

monda
ja len toľko ti poradím, ked ju naplníš vanilkovým krémom aj nutellou s jahodami a banánmi ,ďalej už nič nerob v ten deň. Daj si ju do mraziaku, a potom ju len vytiahneš , ale si ju zabaľ ,aby ti nepáchla z iných potravín. Použi alobal a ešte ju prekry mikroténom , ale čo sa týka poťahovky tú daj až napríklad sobotu ráno . Ja som kedysi takto tortu upiekla, naplnila , dala som ju do mraziaku a ked prišiel ten deň , ked sa mala už jesť , tak som v ten deň ráno ozdobila už len povrch a boky dala do chladničky na pár hodín stuhnúť a pobede sa už konzumovala. Len neviem aký máš ten plech veľkosti ,aby ti to vošlo do mraziaku , to je moja rada , ja som mala okrúhlu tortu a ty píšeš , že budeš mať asi obdlžnikovú ,ked je na plechu. Veľa šťastia , potom daj vedieť ako si dopadla.
slawi
To asi nepojde, ja ju musim mat v piatok vecer hotovu, lebo v sobotu do obeda s nou idem na oslavu. Cesta bude trvat asi hodinu a stvrt. Na obed som tam.

monda
ahá, no tak aby aspoň tie banány nesčerňali , niečo som tu kedysi čítala , že asi sa majú poliať citronovou šťavou ,aby nesčerneli , ale nech radšej aj druhí poradia , nechcem aby sa ti to skazilo.
monullik
:) ja dávam do torty aj rozmrazené, zavárané aj čerstvé :) torty som vždy plnila v piatok ráno, aby boli na sobotu hotové:) do rána som ich zdobila ... no keď ich potrebovali už v piatok plnila som aj vo štvrtok :) ovociu sa nič nestane, veď torta pôjde do chladničky a keď ju potiahneš tak ju "zakonzervuješ" tou poťahovkou :) jedla som moju tortu s banánmi aj v utorok :D a žijem :D
slavka11
neodporucam mrazit v ziadnom pripade. To ovocie ti v pohode vydrzi a nic mu nebude. Ked pekne celu tortu pokryjes kremom tak sa to akoby uzavrie a potom uz iba hodis potah a das chladit a zoberies az pojdes na cestu. Skor by si si mala poriesit aby nebolo torte moc teplo v aute.
slawi
V aute je klima, tak to nebude problem.
Dakujem vam :))