Kúpil som si tlakový hrniec Tefal Clipso Control, viete mi prosím poradiť ako dlho mám variť klasickú fazuľu s údeným kolenom a zeleninou? spolu či zvlášť? Ešte som v tlakáči nevaril, budem vďačný za Vaše rady, nápady, prípadne recepty.
@zareagujKúpil som si tlakový hrniec Tefal Clipso Control, viete mi prosím poradiť ako dlho mám variť klasickú fazuľu s údeným kolenom a zeleninou? spolu či zvlášť? Ešte som v tlakáči nevaril, budem vďačný za Vaše rady, nápady, prípadne recepty.
@zareaguj
co je zaujmave ze k fazuli nepridat absolutne nic ani sol ani kyseliny ako paradajky . 4 hodiny namocit a 10 minut v tlakaci.
Ja by som fazuľu namočila aspoň na 6 hod. a potom by som to varila pod tlakom cca 30 min.ak by bolo málo,zavriem a ešte 10 min. nechám variť.Voĺakedy som napr. hovädzinu dusila 45 min. a nestačilo.Teraz,keď kúpim peknú svetlú,za 30 min. je perfektná,čiže závisí aj od toho,ako staré mäso je.V každom prípade je tlakový hrniec fantastický vynález a napr. hovädzí guláš,kde dávam aj zemiaky a dusím 30 min,tak tie zemiaky sa nerozvaria,cez to všetko,že zemiaky sa v tlakovom hrnci varia normálne len 3-4 min.
pekny vikend vsetkym:-)