Kuchyňa a vybavenie

Tlakový hrniec z Tescomy

andrea3 - fotkaandrea3, 15. decembra 2012

Milé varecháčky a varecháči, idem k Vám znovu po radu. Rozmýšľam na kúpou tlakového hrnca. Nemám s varením v tlakovom hrnci žiadne skúsenosti a preto sa neviem rozhodnúť, ktorý si vybrať.
Uvažujem nad týmto -  eshop.tescoma.sk/varenie/tlakove-hrnce/magnum/701150-tla...

Máte niekto s ním skúsenosti? Prípadne, poraďte aký. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

medulienka122
Ja mám Tefal Clipso, len mám osem litrový a pre moje staré kríže už je veľmi ťažký, ten tvoj mi je sympatický, a celkom slušná cena.
mimi4
Ja som vlani kupila dceram na Jeziska presne tieto ,su snimi spokojne, takze odporucam
abdul
Ja mám ešte 35 ročnú maďarskú kuktu, 2,5 a 4 l , a na prípravu mäska, zvlášť hovädzieho , výhodná vec. Na roštenku, zemiaky, ryžu, údené kolienko, a fazuľu sa oplatí.
helica
myslím si, že za hrniec zn. Tescoma platíš navyše za značku. Ja som tak isto rožmýšľala pred rokom a nakoniec som kúpila FAGOR a po prvom varení, hneď aj druhý, takže mám aj hrniec aj kastról. Cena výborná, kvalita tak isto, pekný dizajn - má také silikonové úchytky na ušiach. Teda 100% spokojnosť z mojej strany
rulik
ja mám presne takýto,asi 8 L, len pred tým asi 10 r. sa volal Praktik, ale je to presne toto prevedenie, som s ním nadmieru spokojný,manipulácia ľahká,spoľahlivý,nenáročný.Predtým som mal taký hliníkový asi z .1980 ale aj ten slúžil výborne,varenie krásne urýchli,ušetrí kopu času.
gordonko
@andrea3 ....prosimta ,,neblbni,, ak máš blízko Hypernovu skoč si dnes , alebo zajtra pre ich tlakový hrniec - 5 litrový s uzáverom + sklenená pokrievka knemu za 19,90 ( majú akciu ) ..ja mam taký aj dcere som kúpil do výbavy dokonca aj svokru som presvedčil a má ho aj ona..... super vecička ..kludne si kup aj dva dá sa tam robiť mäso a v druhom príloha - zemiaky , ryža neolutuješ ..... ,alebo Ti ho mam kúpiť ja ?????,
bodenloos
Máme presne tento (už dáky ten čas), zatial spokojnosť. Lenu cena bola nižšia.
longova
Mám ho už pár rokov, zatiaľ bez problémov, doporučujem
dodo46
Tefal Clipso - vynikajúci , bezpečný, ľahká údržba , skrátka perfektný. Dcéra má aj so zabudovanými hodinami a myslím , že jej to aj zapípa podľa nastaveného času.
honestka
jeden z najosvedcenejsich hrncov a potrebny v kuchyni dnesneho uponahlaneho casu.
andrea3
Ďakujem Vám všetkým za rady a tipy. Ten tefal vyzera úžasne, ale je finančne naročnejši a momentalne pre mna nedostupny. Pozerala som aj ten v hypernove, ale radšej by som vsadila na osvedcenu znacku. Uz som sa raz oklamala, keď som chcela takto usetrit. Takze dam na Vase rady a zadovazim si tento z tescomy. Dakujem a prajem prijemny predviacný čas.
gordonko
@andrea3 ..... ja používam ten z Hypernovy vyše dva roky a žiadný problém som nemal 9 l som si doniesol z Polska
mariaklara
Ja som tiež mala vyše 30 rokov " kuchtu alebo pískací " hrniec, tak sme ho volali, z Maďarska, tri veľkosti, dostala som to ako svadobný dar, roky som bola spokojná, šetrilo to kopec času aj energiu. Teraz mám z tesca, a druhý zo zásielkového katalógu Orion a som tiež veľmi spokojná. Dokonca v nedeľu pravidelne v ňom varím polievku. Práve vo štvrtok som varila zajaca, ktorý bol za 17 min. uvarený a bol ako bavlnka. Treba sa len rozhodnúť a kúpiť si ho.
duschko
Tazko radit, ked je rozhodnute. Prvy tlakovy hrniec som mal madarsku kuchtu. Este je niekde v pivnici. Potom som kupil nerezovu a po odskusani som kupil dalsiu vacsiu. Su velmi dobre. No ked mi na vianoce chlapci, lepsie povedane jezisko doniesol "tefal clipso duo" tak to bola uplna bomba. Ma svoje minutky, naprosto tichy chod bez fucania, piskania, nerezove prevedenie. Povedal by som ze je to ako ferari medzi autami. Som s nim mak. spokojny a co sa tyka udrzby tak to je uplna parada. Uz sa aj manzelka prestala bat tychto hrncov. Je pravda, ze nie su lacne, ale nelutujem.
dodo46
Máš pravdu duschko . Nič lepšie ešte nevymysleli. Toto musí vydržať 100 rokov. Tichý , spoľahlivý , bezpečný - žiaden lacný šmejd. Vyplatí sa investovať - je to nafurt.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja varím v tlakovom hrnci vyše 20 rokov a je to super. Pred dvoma rokmi som si kúpila nový - Tefal Clipso a ten je super. Má aj zabudované hodiny, ľahko sa otvára aj zatvára, oproti tým, ktorý si si vybrala.
brmbolka
ja mám Tescomu Prominent 4l, 6l a som veľmi spokojná. výborná vecička, vrelo odporúčam
kimlo
Tefal clipso, som s ním veľmi spokojný...
daniela1
Ja varím len v tlakači, mám 3 tescomy 8, 5 a 3,5 l pekných pár rôčkov. Rýchle, chutné a šetrné varenie. Ak dodržiavaš čas, minimum energie je potrebné na varenie.
baka123
Tefal Clipso asi dostanem pod stromček, mám také tušenie, už sa vytešujem :)))
bubaya
Jééé , martan, ďakujem za link. Nehľadám kuchtu, hľadám liatinové riady, ktoré nikde nie je dostať.
Ohľadne kuchty je pre mňa favorit jednoznačne Fissler - babka má 40 ročný, dá sa na ňom variť aj normálne a niet lepšieho steaku alebo dusenej zeleniny ako z Fisslera.
bubaya
viera1, ďakujem za tip. Hlavne ma potešili kandličky na mlieko, smaltované, tie som už dávno pradávno nikde nevidela.
jojino
@Karade (24.8.2017 13:40)

Jasne že kúp, Tescoma sa veľmi poteší... a to len potom uvidíš, čo všetko ti budú ponúkať telefonicky.
karade
@Jojino naozaj som kupila a zatial mi nič telefonicky neponukali no zatial :D