O Varecha.sk

TLAČ KK ... .pdf

bubucko - bez fotkybubucko, 28. decembra 2016

Dobry vecer.
Viem, ze tato tema tu uz bola. Sama som ju nadhadzovala snad pred rokom.
Prosim. Skutocne, nie vzdy mam dostupny internet.
Sviatky travime v oblasti, kde je pristup k signalu dost problematicky.
Velmi mi pomahalo, ked som si vedela dat tlac KK a ulozit v .pdf do telefonu.
Prosim. Uz davno doslo k zmene vizaze varechy.
Mozete pridat tuto moznost do KK?
Velka vdaka v mene tych, ktory nemaju moznost byt nonstop online.
:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
@Bubucko , zial, momentalne tato funkcia nie je na Varecha.sk dostupna a ani ju v blizkej buducnosti neplanujeme "spojazdnit".
letisia
Kedysi sa dali jednotlivé priečinky vytvorené v kuchárskej knihe uložiť vo počítača ako pdf a potom vytlačiť. Prečo túto možnosť redakcia zrušila, keď bola k dispozícii roky?
sovka62
Až ma zamrazilo. Jasná a zreteľná odpoveď redakcie. Už nie je a nebude, bez vysvetlenia, takže pokojne mohli pridať: a prestaňte už otravovať! Nuž zvykajme si, ja som podobnú odpoveď dostala, keď som zistila, že recepty sa už nedajú posielať mailom. Zmizli aj tajné správy, ktoré síce nikdy nefungovali dokonale, ale občas sme si mohli vymeniť pár slov, ktoré neboli určené všetkým a ktovie čo ešte.
Tak sa nám Varecha postupne mení, zmizlo to pôvodné nadšenie celej komunity, ochota pomáhať si navzájom, redakcia, ktorá sa snažila plniť naše návrhy pre zlepšenie stránky. No čo už, zvykneme si, našťastie priateľstvá, ktoré sme tu nadviazali, pretrvávajú a nielen tie virtuálne. Za to som Vareche vďačná.
radost
@Sovka62 (29.12.2016 06:05)

všetko sa mení..ľudia-ich postoje,morálka zaužívaná...politické,spoločenské okolie..kvalita výrobkov..nie..nie..nechcem moralizovať..nechcem povedať-že k horšiemu..ale-mám inú možnosť..??
pozdravujem všetkých empatických ľudí..
zostáva viera..nádej..
mariamka
Bubucko dnes uz vsetky stranky pocitaju, ze kazdy je zbehly v technologiach,, vsetko sa da tlacit /ulozit do pdf, porad sa s niekym alebo mi napis, najlepsie cez tajne spravy :)) @milaradost nestracaj nadej, jedna empaticka sa hlasi :)
klukodvody
Tohle mně jde přímo od srdce. Také jsem přemýšlel co dělat. Recepty si prostě překopíruji, dám na plochu a potom stáhnu na flešku a Ani nevíte, jakou protekci jsem potom měl u sestřiček v nemocnici, když jsme se začali bavit o vaření a já mohl něco ukázat a potom mně i připojili na internet.
Tak to je jedna věc a teď druhá. Moc rád bych si s mnohými z Vás popovídal i soukromě a proto jsem si založil e-mailovou adresu, kterou jsem přidal na svůj profil.
Tak srdečně zdravíme.
2010
Technologie sa menia velmi rychle nie su staticke. Staci download daaku application na pdf printing z Goggle. Tak ako komentujem v strede nicoho lebo sa nudim 10 km vysoko dakde nad morom pri Indii co sa este nedavno nedalo. Je najmenej 10 applikacii za darmo co hravo vytlacia KK do pdf staci aj stlacit print screen ked nic ine
mijaita
@2010 víš kolik lidí tu ani netuší, o čem mluvíš? Kromě toho scr uděláš jen část, která je vidět na monitoru. Ideální je, pro alespoň trochu znalé PC, "obtáhnout . vybrat" celý recept, ctr + C (kopírovat) a vložit do Wordu a pak uložit do vytvořeného adresáře.
To odmítání přání uživatelů nemůžu ani číst, to se mi zdá o čertech. Ale o to asi jde, jiný důvod nevidím.
2010
Stravit pol dna vypekanim super komplikovaneho zakusku na to cas je, ale stravit 15 minut ako sa da jednoducho tlacit z web stranok, radsej vypisovat a stazovat sa.Potom sa necuduj ze mladasom je vela starsich na smiech.
kukulienka71
@2010 (30.12.2016 08:46)

:-)) recepty aj na superkomplikované zákusky sú písané zrozumiteľným jazykom, kdežto to, o čom píšeš, odrádza aj mladšie ročníky, ver mi. Ja si recepty ukladám len do KK, ale teraz som si jeden skopírovala, poslala na vlastný mail, odtiaľ uložila do priečinka a mám ho v laptope dostupný aj keby som nebola online. Ale s telefonom sa nerada hrám, vždy robí to, čo nechcem, tak ma po čase prestane baviť ťukať na obrazovku bez výsledku, aj keď aplikácie si sťahujem. Každý nech si vyberie to, čo sa vie a chce naučiť. Prečo vlastne očakávate nadštandard na tejto stránke?:-)
sovka62
@2010 , áno, máš pravdu v prvom komentári, je veľa iných možností a takto nejako by som si predstavovala odpoveď redakcie: fuknciu sme zrušili, pretože je veľa iných možností.
Mám výhradu k tvojim vyjadreniam o nás starších. Je to komunita, v ktorej sa pohybujem, samozrejme, onedlho budem sláviť sedemdesiatku a ver mi, divil by si sa, čo všetko moji rovesníci na počítači zvládajú. Ja tiež nemám problém, počítač je môj pracovný nástroj, ale nie všetci sme rovnakí, bez ohľadu na vek. Tak hádam pridaj trochu porozumenia.
bubaya
Ja bohužiaľ mám len veľký desktop v pracovni a kuchyňu o poschodie nižšie, takže som sa vynašla. Klikem na Vytlač recept, obtiahnem celý text, uložím vo Worde do priečinku Recepty. Word mi neukladá obrázky, takže recept zaberá málo miesta a je prehľadný. Potom to už ľahko prekopírujem do telefónu, do tabletu, na USB kľúč alebo najlepšie na Mini SD kartu, mám taký šikovný adaptér do USB zásuvky, a potom už len kartu strčím, kam treba, opriem tablet o cukorničku a varím. Dobré recepty si vytlačím na papier a zakladám do kuchárskej knihy. Papier nepustí.
3sandra3
@Bubaya (30.12.2016 18:40)

Takto isto to robievam aj ja. Je pravda, že redakcia nám veľmi nepomáha, ak sa na nu obraciame s nejakým problémom . Škoda....
aroooo
@2010 (30.12.2016 11:53)

Ďakujem za pridaný link , škoda že v tých "oknách " nie je slovenčina. Toto je môj najväčší problém, anglicky neviem ani slovo a bojím sa do niečoho pustiť, lebo určite mi niekde vyskočí odkaz anglicky a som v koncoch, som rada ak sa nejako vrátim na začiatok a nič nepokazím. Ja viem, ono je to ťažké s nami samoukmi, keď nám to nemá kto ukázať a v horšom prípade dať do správnych koľají ak sme niečo dokonale po-po...., lebo sme si tú angličtinu domysleli zle.......
bubucko
Takze... viem, ako je mozne ulozit stranku do pdf.
Hovorim o funkcii, ktoru varecha kedysi poskytovala.
Bola to moznost, nastavit tlac celej kucharskej knihy do pdf.
To znamena, ze ked mam v KK 150 receptov, mohla som ich jednym prikazom mat vsetky a uhladne ulozene ako KK v pdf. Tato funkcia mi velmi chyba. A ak by som mala kazdy recept takto samostatne ukladat do pdf, zabijem cas, ktory mozem stravit s rodinou a detmi.
Vdaka za "ustretovost".
fegy
Je to celé o tom, či to chcú robiť pre ľudí, aby im vyšli v ústrety, alebo odkrútiť si svoje v práci a hotovo. V začiatkoch to bola pre adminov láska a zábava ktorá prešla do rutiny všedného dňa. Môj názor!!!?