Nápady

Tenké čiary z čokolády

rennatte - fotkarennatte, 19. novembra 2014

Idem si sem pre radu, ako najlepšie docieliť zdobenie tenkou čiarou čokolády na linecké koláče. Doteraz som si koláčiky poukladala jeden vedľa druhého a lyžičkou som z výšky cikcakovala čiary, ale nepáči sa mi to, nie sú rovnomerné a tenké, skúšala som aj sáčik s tenkou dierkou ale ani to sa mi nedarilo. Máte na to nejaký osvedčený trik alebo pomôcku?

@zareaguj


Diskusia k téme

abdul
A čo tak injekčná striekačka. Nemyslím tú 20 ml, ale existuje aj dvojdecová. Nasadiť nejakú hrubšiu ihlu a malo by to ísť. Nemám vyskúšané, len ranný nápad.
sylvia267
skús vyskúšať hrubý igelitový sáčik, nie mikroténový alebo podobne tenký.
kukulienka71
účel splní aj obal z medu Macko(taký ako za socíka), predáva sa, urobíš si na vrchnáku menšiu dierku a použiješ na akékoľvek zdobenie. Mám tu recept, kde som ho použila na palacinkové cesto. Výhodou je veľkosť nádobky, nemusíš ho viackrát plniť:-)

honestka
@rennatte : Mne sa velmi osvedcili jednoducho robit krasne tenke ozdoby na povrchove upravy z cokolady ked si do nej namocis VIDLICKU a svizne nad kolacom kruzis alebo robis rovne tahy. Cokolada vsak musi byt stale tepla a dobre tekuta;
vidlicku drzis z zysky lebo prve "frcky" zvyknu padanut aj hrubsie a preto zacinam mimo kolaca.
Na tento trik som prisla raz nudzove-casove obmedzena upiect novy kus, ked som potrebovala ukazkovy kolacik a ako na potvoru-zltkova poleva mi popraskala; Takto nielenze kolac vyzeral luxusne, ale kusky polamanej polevy drzali rezy pokope.
Aj linecke /ci ine male keksove kolaciky/ maju takto len decentny povlak cokolady.

Daj tu spatne vediet prosim, ci sa ti podarilo dosiahnut nejakou radou to co hladas - iste to pomoze viacerym, lebo uz tu taketo otazky boli. dakujem.
rennatte
@abdul , striekacku som skusala, je to neprakticke a pracne, lebo treba casto doplnat striekacku, ale dakujem za napad
@abdul , mikrotenovy sacik je naozaj neprakticky na cokoladu, na bielkovu polevu na zdobenie medovnikov je super, ale skusim hrubsi igelitovy, aj tebe dakujem
@kukulienka71 , @zuzanka1367 , dakujem, tiez dobre napady, nechavam v zalohe, najprv skusim dostupny material v domacnosti
@honestka , zatial sa mi najviac pozdava tvoj trik, skusim ako prvy a dam potom vediet :-)

brambora
@rennatte , ak mas pobliz predajnu kik, tak tam maju to "pero" na zbobenie, co ti @zuzanka1367 poslala link, za 1€. ;) ja som si to kupila ale este som nemala moznost vyskusat. ;)
cuketa
najtenšie čiary píšem papierovým kornútkom, do ktorého nalejem precedenú čokoládovú polevu
linda223
Striekačka má nevýhodu, že sa do nej ťažko dáva čokoláda a treba to často plniť. Ten macko sa mi fakt pozdáva, no a to pero by bolo naj ak chceš trošku aj investovať :-) Potom ním môžeš zdobiť čokoľvek, ja hlavne zdobím medovníčky, lenže viacfarebne a to by som musela mať aspoň 10 pier. Preto si kupujem sáčky ale na tlačenku, nie tie tenké mikroténové, lebo tie sa hneď potrhajú. Skúšala som už aj tie malé farebné tubičky čo predávajú, ale tam ma prsty boleli z toho stláčania a bolo tam toho málo.
pacinka
Ja používam umelohmotnú fľašku z citrónky :-)