Určite ste zaregistrovali v cukrárňach v niektorých obchodných centrách koláč pod týmto názvom. Moji synovia sa s ním stretli na štúdiách v Amerike a často ho spomínali.Chcela by som ho upiecť, ale nemám recept. Pomôže mi niekto z Vás z šikuliek - šikuľkov?
Ďakujem
Tento recept raz vydalo v Ostrave zdravotnicke nakladatelstvo.
Recept uvediem do ostat. receptov, mozes si tam precitat.
takze by som mal vediet viac ale len viem ze ich je ich tolko druhov kolko je krajin na svete.
en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake...
PS:
ja ich nejem lebo su moc kremove pre mna ja som skor na tvarohove kolace a buchty, ale v anglicky hovoriacich krajinach je to najoblubenejsi zakusok
Originalne sa podava poliaty jahodami vo vlastnej stave, alebo niekedy urobim obmenu tak, ze vymiesam kelimok hustej kyslej smotany s pridanim troska cukru a lyzicky muky, a ked je kolacik upeceny toto nan vylejem a necham este vo vypnutej rure "dojst"
potom cheescake nie je taky sladky.
Recept, ktory uviedla redkcia je fajn, ale inac ako vsetko aj cheescakes ma velmi vela obmien. (napr. z bielok sa vyslaha tuhy sneh); Alebo namiesto keksovych omrviniek treba upiect linecke cesto a dat na dno a boky tortovej formy, niekedy pouzivam cesto aj na prikrytie vrchu. Aj takto je cheescake velmi chutny a casto ho v tejto forme pecu v nemeckych deli.
A je pravda, ze tento kolac je tu vsade velmi znamy a oblubeny.
Dobru chut pri nom!
A mas pravdu, zabudla som spomenut pumpkin kombinaciu, je vyborny. Ja dost casto miesam tvarohy, pretoze najmenej sa mi pozdava pouzit samotnu "philadelphiu" uz som spomenula, zda sa mi velmi "hutny".
Inac tento kolac je oblubenym mojho syna, ktory inac stoji iba o jednoduchu suchu piskotovu babovku...
pozdravujem ta, a zelam vsetko dobre!
Ja pouzivam v mojich receptoch vylucne tento syr.Osvedcil sa mi aj v kysnutych moravskych kolacoch.Prave preto ,ze je( ako ho ty volas )"hutny",staci ho vymiesat s cukrom,vanilkou , pridat hrozienka a plnka je hotova , nevyzaduje si vajicka ,ako ta zo suchsieho tvarohu. Usetrim tak zbytocne kalorie ,bez straty chuti.