Varenie

Svetlý nugat

jana321 - bez fotkyjana321, 20. septembra 2010

Chcela by som vás poprosiť o radu - vjedno recepte je krém robený z mandľového pudingu a maslo vymiešané so svetlým nugatom.Viete mi poradiť, čo je to ten svetlý nugát, či je to bledá nutela, alebo niečo iné? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sandratamer
Nikto zatiaľ neodpovedal, tak dám moju teóriu :-) Poznáš tie nugátové bombošky? Sú dvojfarebné, možno ide o tú bledšiu časť :-)))))))) Ale logicky, keďže to treba miešať, asi to bude biela nutela...
babav
Cize podla wikipedie,nugat je vyrobeny z cukru,medu a oprazenych orieskov(mozu to byt mandle,vlasske, pistacie,lieskove,...).Biely nugat je vyrobeny pomocou vajecnych bielkov,v hnedom je cukor skaramelizovany.
Co je obsiahnute v bielej nutele neviem ,precitaj si zlozenie;-)
janger
Ja som si volakedy kupila v Nemecku (alebo Rakusku, uz neviem) takyto nugat, ktory sa pouziva pri peceni, do kremov a tak:  www.marions-kochbuch.de/index/0641.htm...
Takze myslim, ze to, co ty potrebujes, bude take nieco, len teda biele. A tu je nieco v bielom. Takze to existuje, len ci to zozenies aj na Slovensku, neviem.  www.vital.be/industrie-nougat-creme.htm...

Ja by som to skusila nahradit, tak ako hovori aj Sandra, tou bielou cokoladovou pastou. Je to uz ine, ale predsa...Alebo si rozpusti bielu cokoladu a to primiesaj do kremu...Ale mozno zozenies aj ten ""pravy"" nugat. Drzim ti palce! Nech sa ti kremik podari :-)!
2010
babav, co ma prekvapilo pod menom nugat je asi 10 rozlicnych zmesi a kazda kajina to robi inac.
janger
Ten nugat, co spomenul @2010 a @babav , ten je tiez vyborny, ale ten sa pouziva na papkanie. Neviem, ci by sa to dalo nejakym sposobom dat do kremu...Mozno pomalicky ohriat v mikrovlnke...Ale ten problem, co mas ty, to som mala aj ja. V mnohych receptoch som citala, ""pridat nugat"" do kremu. Az som teda nahodou v tom nemeckom obchode objavila ten kremovy...
1x haji
lubjak
Zaujala ma diskusia,original nugat je vlastne podoba tureckeho medu,toho makkeho.O bielom a tmavom nugate som si precitala na internete ako orechovych plnkach,ktore sa odlisuju podla pouzitych druhov orechov teda zlozenim,pravdepodobne aj mnozstvom pouzitych orechov.Typujem ,ze dalsie zlozky su maslo,slahacka,vajicka,cokolada,cukor? Ked sa mal pouzit v recepte nugat,kupovala sa bonboniera s nugatovymi bonbonmi,teraz pralinkami.
honestka
NOUGAT sa v anglictine mysli nas TURECKY med. To co hladate bude pravdepodobne krem, ktory sa predava v poharoch ako Nutela. su dvojake tmave a potom kombinovany pohar so svetlym a tmavym kremom. Krem sa da pekne z pohara vybrat lebo je pohromade na jednej strane.Krem sa nesmie OHRIEVAT, lebo sa z neho stane tuk. jednoducho je ho potrebne nechat pri izbovej teplote a potom primiesat do hotoveho kremu ci nadstavovaneho alebo iba masloveho. Je to mnamky.
jana321
Ďakujem vám všetkým za pomoc. Asi vyskúšam tu nutelu a uvidím čo to v kréme urobí. Dám vám vedieť či sa mi to podarilo.
janger
@jana321 , este som nasla doma krabicku toho nugatu, co sa pouziva aj do kremov (co som aj vyssie uviedla). Vola sa Nuss Nougat, znacka Schwartau. Ten sa da krajat a da sa aj roztopit v teplom kupeli a tak pridavat do kremov a pod. Toto je on  gourmet.ladenzeile.de/schwartau-nuss-nougat-14449794.html...

Ak by si niekedy v buducnosti potrebovala, budes vediet o nom. A take nieco existuje aj v bielom, ten je mandlovy, ale s tym nemam este skusenost. Ale supni do toho tu nutelu a hotovo. Ja nutelu davam casto do kremov, je to dobre.
jana321
janger ďakujem, len by som rada vedela, kde to dostať kúpiť.
janger
Ja neviem, ci to aj na Slovensku dostat. Pozri vo velkych supermarketoch. Ja som to kupila bud v Nemecku, alebo v Rakusku. Ak niekedy pojdes do Rakuska, tak tam to urcite budu mat (alebo nieco podobne). Rakusania tiez dost pecu...Ja som si vtedy kupila par krabiciek do zasoby, a tak som si to setrila (tu to tiez v obchode nevidim), az je to uz po zarucnej dobe a mozem to vyhodit :-(. Ale vies teda, ze aj taky ""nugat"" existuje....Ahoj!
amelie
@jana321 , v nugatovom meste montelimar robia nugat zo vsetkeho, na co si len pomyslis... ale nie je to nugat, ktory pozname my. ako uz tu spomenula @honestka , je to skor turecky med. takze ak je ten recept stredoeuropsky, myslim, ze by to mohol byt skor nejaky rozotieratelny krem.
babi
@jana321 , mám tu jeden recept na nugat možno ti pomôže : 100g medu,180g prášk. cukru 1 van.cukor, 1dl vody 3 bielka ,1 PL kryšt. cukru 150g ml. orechov. Med,cukor,vanilk. dáme variť. Bielka vyšlaháme +1PL kr. cukru do tuha a pridáme do uvareného sirupu a za stálrho miešania varíme ešte asi 5 min. Potom pridáme orechy a ešte chvílku povatíme. Neviem či sa ti to bude hodiť, ale snažila som sa ti pomôcť.
1x leaela
evanaaa
Jana321, na druhý týždeň bude v Lidli tematický Francúzsky , pozerala som leták a budú predávať aj ten Biely nugát, je tam písané, že pravý francúzsky s 20% podielom mandlí.Možno tam bude viac o zložení, čo to obsahuje.