Rôzne

Sušané paradajky

klaura - fotkaklaura, 25. júla 2011

Chcem sa vás spýtať, aké máte skúsenosti so sušením paradajok. Je tu už takáto diskusia, ( varecha.pravda.sk/diskusie/susene-paradajky/676-forum.htm...
ale je rok stará a odvtedy tu pribudlo veľa nových varecháčov, a možno aj veľa nových skúseností. Sušičku nemám, prichádza do úvahy slnko a elektrická rúra. Zaujíma ma aj úprava rajčín pred sušením. Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

renda
robím ich roky. Iba ich nakrájam na 0,5 c, kolieska, dám do sušičky. Potom ich spolu s cesnakom zalievam do olivového oleja. Super
alexola
@klaura my sme so sušením začali asi pred mesiacom. Vždy, keď máme rozpálenú pec, tak dlho chladne- rozhodli sme sa toto teplo ešte využiť. Malé rajčinky som dala celé, vačšie som nakrájala na mesiačiky a aj so zrniečkami som ich poukladala na sito a vložila do teplej pece. Usušili sa za menej ako 2hodiny, naložila som ich do pohára a zaliala domácim olivovým olejom z chorvátska. Vyzerajú ako z obchodu a sú chutné. Nesolíme, lepšie vynikne chuť :)
perla61
Ja ich tiež suším v sušičke,ale ide to aj v rúre. Nakrájam na mesiiačiky,pokvapkám troškou olivového oleja a poprášim sušenou bazlkou.Po vysušení tiež zalejem olivovým olejom,ak vôbec stihnem lebo dcéra je schopná zošrotovať ich rovno z plechu.
borobornika
Tých receptov je veľmi veľa, práve skúšam jeden z nich uvidíme ako to dopadne