Rôzne

Suché oči

slnecnica1 - bez fotkyslnecnica1, 5. júna 2012

Poradí mi prosím niekto čo je dobré na vysychanie očí. Lekár mi
povedal, že mám syndróm vysychania očí. Už som vyskúšala rôzne
kvapky a nič. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Diagnoza suche oci je neprijemna, trpi nou dost starsich ludi a liecba nie je velmi vyvinuta. Niekedy v zaciatkoch stcia kvapky - umele slzy kvapkat castejsie do oci a ked uz to nepomaha, namoc si cistu handricku (zinku) do teplej vody a priloz na oci, zopakuj niekolkokrat. Nefajcit!!!, vyhybat sa vetru (ochranne okuliare), prievanu, lebo oci tiez vysusa prievan, fen pri pouzivani na susenie vlasov. Tvoja strava by mala obsahovat co najviac zelenych listov - spenat a rozne bylinky.
mama3chlapov
ahoj mám rovnaký problém, kvôli tomu že mi operovali oči. Najhoršie to býva ráno, mám pocit že mám piesok v očiach. Neviem čo iné pomáha, ja si musím dávať umelé slzy a to pomôže. Ráno a večer si kvapnem jednu dve kvapky. Ja používam Systene, pretože sú to jediné umelé slzy, ktoré môžeš používať pol roka, ostatné čo sú na trhu, musíš minúť do mesiaca a to je potom príšerne drahé. Inak má vo všetkom pravdu @kuchticka.
eldina
@slnecnica1 @mama3chlapov kočky,robila som roky u očnej lekárky,preto vám môžem povedať,že ten dátum spotreby/to hovorila moja šéfica pacientom/ tam musí byť,kvôli slov.zákonom,ale ony sa nepokazia,kľudne doužívať...nič sa nestane..účinná látka tam ostáva..a ešte-ak kvapky nestačia,tak sú aj gély,tie sú účinnejšie...nie sú mastné,
frezia68
@slne čnica 1 :nič na prírodnej báze nepoznám,ale ak si používala rôzne kvapky a nepomohlo,skús skombinovať s gélom,lekárka by Ti mala poradiť,ako Ti radila @eldina ,ale poisťovňa nehradí,ani kvapky,ani gel a je aj trojkusové balenie-výhodnejšia cena.Tam radia nepoužívať viac,ako 6 týždňov,ale rada od @eldiny je zaujímavá.
darea
suché oči, problém, ktorý v našom veku má asi každá z nás a súvisí zväčša so zmenami v našom tele ... tiež som sa posledných pár rokov trápila s kvapkami, gelmi a oči som mala nielen suché ale aj akoby plné "piesku". Hlavnou príčinou v mojom prípade boli konzervačné látky vo všetkých kvapkách, vodičkách, geloch. Brat žijúci v zahraničí mi dal radu od svojej lekárky - umývať oči čo najteplejšou vodou akú znesiem a prikladať teplé vo vode namočené obklady pred spánkom. A pomohlo. Ak nemáš iný zdravotný problém s očami /tlak, zelený alebo šedý zákal/ skús, držím palce aby ti to pomohlo.
kuchticka
@darea ano, toto som jej tiez radila - teple obklady na oci a ucinkuju tak, ze rozpustia tie tukove bunky v oku, ktore sa nam tvoria co citime to ako piesok v ociach, na co si najviac ludia stazuju.
manka1
Dievčence - neviem či to ešte budete čítať, ale diskusiu som našla až dnes. Suché oči - mám tento stav už 5 rokov. Chodím riadne na prehliadky k očnému - tam to skonštatujú, a naďalej evidujú. Pravdupovediac, lezie mi to na nervy. Na môj vkus - nehľadá sa prečo sa to deje, a čo to spôsobuje, len sa toto skonštatuje. Tak som si hľadala pomoc aj iným smerom. dozvedela som sa, že mi pečeň nespracuje škroby z obilovín - teda výsledok - nejesť lepok. Zdalo sa mi to neskutočné, ale naučila som sa to. Samozrejme robím aj iné aktivity - napíšem ak budete chcieť - najlepšie mailom. výsledok - sĺz mám menej ako v minulosti, ale nerobí sa mi stále zápal spojiviek - ktorý sa mi robil, keď som klasicky jedla múku. Ešte aj teraz cítim keď napr. posledne - kúpili sme v Metre veľké balenie Capucino - ani ma nenapadlo čítať zloženie - až doma po niekoľkých týždňoch konzumovania. Je tam v kávovine - jačmeň a raž - a toto mi robí nie hneď, ale až na druhý, tretí deň nedostatok sĺz, a unavené oči. Zle je, že si nič nemôžete naplánovať, lebo vtedy keď stále musíte žmurkať sa vám oči unavia, cítite každý prášok, ktorý inak slzy nepustia do oka, začne vás bolieť hlava, a pomôže už len spánok. Je to tak ako písala @darea , že to súvisí zo zmenami v našich telách. Poznatok z biochemického labáku - netvoria sa buď celkom, alebo čiastočne asi v pečeni enzýmy, ktoré to majú štiepiť. Je to tak laicky povedané. No a pri dnešnom stave zdravotníctva som skeptická, že niektorí z lekárov chce hľadať, prečo sa slzy netvoria. Možno vás to prekvapuje, ale u mňa to funguje. Ak máte záujem vedieť viac - dajte vedieť. Mne to zaberá.
manka1
Obklady sú fajn, aj účinné, ale keď napr. pracovne, alebo osobne cestujete napr. autom, a máte práve v ten deň problém, čo budete dávať najprv na jedno oko, potom na druhé oko obklad, a medzitým šoférovať? To sa nedá.
manka1
Ak to bude čítať @eklina , tak sa teším na jej poznatky, lebo ona je taká "babka bylinkárka" čo ja som slabý odvar z nej - ale snažím sa naučiť. Týmto ju pozdravujem.
motamita3
Ďakujem za radu z každého som si niečo vzala k srdcu a dnes začínam dávať obklady.Mám však problém, nespím a potom celé noci čítam
betkalin
Našla som túto diskusiu až dnes, tiež ma dlhšie trápia suché oči. Obklady na ne mi veľmi zaberajú, ale tie si môžem dávať až doma a nie v práci, v práci si zas kvapkám umelé slzy, teraz som si kúpila ocutein, mala som ich už viacej ale výsledok bol vždy krátkodobá úľava, tieto mi zaberajú dlhšie. Počula som už viacej názorov, dokonca ja na akupunktúru som počula, že je dobre ísť pri problémoch s očami. Ja rozmýšľam teraz aspoň nad vitamínmi s luteínom, ktorý je vraj dobrý na oči, keďže mi sedia kvaky od ocuteinu tak rozmýšľam aj nad tými vitamínmi, veď zhoršiť mi to nemôžu.
lubka72
@Manka1 (8.6.2012 22:29)

Ahoj, neviem, či tu ešte funguješ, ale čo oči? ja sa s týmto problémom ničím už viac ako 2 roky, piesok v očiach, pálenie viečok, hrozné, či kvapkam umele slzy, či nekvapkám, stále zle...
tereba
@Slnecnica1

A které všechny kapky jsi vyzkoušela? Já snad půl lékárny, ale zabírá mi ten nejdýl zvlhčující Systane. Zkoušelas ho?