Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 124 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 46 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Domáce kváskové tortilly +video
-
Tyčinky z dubajskej čokolády
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
varecha.pravda.sk/recepty/kou-kou-kju-kju/83451-recept.ht...
...a svet je krajší 🙂
Máš (s malou výhradou) luxusní snídani! Moje snídaně dneska klasika lupení, rajče, olivy s majolkou a cernyma olivama a na tom vajíčko roztažené.
... najlepšie je to čo máme najradšej!
... máš to pekne skombinované
...ja som nám chystal už o piatej ráno lebo manželka išla na cestu a mal som ešte "zlepené" oči a nechcelo sa mi ísť za výťah kde mám bylinky...a bol som trochu v nepohode (čítaj "nasratý) lebo som jej musel ísť odmietať autíčko od snehu (nemáme veľké auto len ja mám "nízku" manželku a nedosiahne až na strechu 😀)
Ano, snih na strese.... kdyz stojim u chodniku s autem, tak z chodniku a na spickach, tak nejak do poloviny strechy s dlouhym smetackem. Z druhe strany je to narocnejsi. Ale mivam v aute dlouhy, klasicky smetak (mam kratsi) je super! Jo, my trpasličci :-)
Udelej si tuhle natierku!!! U me je na řadě
varecha.pravda.sk/recepty/bryndzova-natierka-mojej-sloven...
... ďakujem za tip
... vyskúšam...slaniny mám dosť 😀
...ale asi si počkám na kvalitnú, "májovú" bryndzu priamo zo salaša
Nečekej, každa bryndza slovesnka je vyborna! mam obchudek slov v trznici, bryndza ovci i kravska, kupuju vic a davam na mrazak (rada ze Zuberce). Pomazanka je dobra z jakekoliv bryndzy. A slaninu mas ukazkovou. Tak do toho! :-)
Ohřívání párků v páře
Metoda ohřívání uzenin v páře je prý ta nejlepší a nejšetrnější k uzeninám. I proto ji používají například prodejci párků, kteří párek vkládají do nádoby s párou, která zajistí její kvalitní prohřátí a poměrně slušnou dobu, kdy párek vydrží teplý a čerstvý.Nemusíte si hned kupovat speciální ohřívač párků. V domácích podmínkách si vystačíte i s klasickým napařovacím hrncem nebo lze uzeninu hřát na pařáčku vloženém do hrnce s trochou vody. Vždy je ale lepší zahřívat uzeniny postupně, tedy uzeniny vkládejte do pařáčku, pod kterým se ještě netvoří pára a zdroj tepla je zapnutý na střední výkon. Ta doba čekání se vyplatí, protože párky či klobásky se zahřejí postupně, rovnoměrně, i ve středu svého objemu, a hlavně nebudou praskat. Horké uzeniny nenechávejte v páře zbytečně dlouho. Mohly by se totiž začít vysušovat a po delší době i zcvrkávat a měnit svůj objem.
... robíte to tak?...ja som to dnes vyskúšal prvý krát v živote...boli super 😋
To si len myslíš, že nebudú praskať, mne prasknú VŽDY!
A skúšala som robiť aj týmto spôsobom a výsledok bol ten istý. Ale netrápi ma to, lebo párky som robievala veľmi zriedka a keď sa zamyslím, tak už pár rokov vôbec. Mojím deckám prasknuté párky vôbec nevadili, naplnili si ich horčicou:)
...ostalo od včerajšieho balkón posedenia
To máš dobré tuky so zlými naraz🙂
Já zírám! Ty si určite Maruška z tých 12 trpaslíkov! Kde si v tomto čase prišla k takému peknému melónu? 😋
...v krajine kde vládne kráľ "Tesco" ti ho za 4,95€/2kg dovezú z regiónu "Ovocie-zelenina" až domov ... stačí si nastaviť apku Tesco, zadať e-mail a heslo a objednať!!... už nemusíš chodiť do lesa v snehu a mraze a žobrať u Dvanástich mesiačikoch aby sa na chvíľu vymenili a vyčarovali ti jahody či melóny🙂
... určite tak urobila aj "macocha @mijaita "...a k tomu melónu si vyžobrala aj avokada!!
si vedla, ako ta jedla :-)
Viem, ze maju v Tescu, ale dam ruku do ohna, ze tento melon nie je z Tesca.
...ale veď to len taká srandička bola...to TESCO tam nie je podstatné... kľudne to môže byť hocijaký Zelovoc!!
... šak sa raz možno dozvieme skade tie kúsky melóna sú (a možno aj aký je to syr pretože kombo melón -syr je pre mňa trochu netradične!)
...ja sa tu zabávam... takže tak🙂
Mala napoveda
...ty si azda tam, alebo melón je z Ekvadoru??!!
👍🏻
... opečené mini bagetky s "chilli virgin oliv oil", tavenym syrom a vajcom a k tomu polniček, reďkovka, syr, olivy a majonéza so sušeným cesnakom a dochutene štipkou soli, cukru a kvapkami citrón šťavy...no a samozrejme horúci čaj 😋😋
Bombasticka snidane! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Ja mam dojem, ze ty len ranajkujes :-), nejake ine jedlo by nebola ukazka?
..."atómová" bomba 😀😀
od rana do vecera jen dobrutky, talir s jidlem asi jen jednou. Ted zase meloun.Budes jist neco jinyho, kdyz takovy meloun za pul dolaru?
Ja urcite ano, melon nie je ziadne maso :-)
Az bude v tom vedru chut na maso, dam si ho. Zatim si uzivam nejsladsi rajcata, melouna :)
...tak som si urobil "burger"...na ráno trochu zvláštne ale o to lepšie 🙂
... opečená žemľa, horčica, krkovička, rukola, polniček, plátok syra a majonéza...k tomu jeden zemiak na spôsob hranolky, bez kečupu, nemám ho rád...no a miesto piva... čajík
... dobré bolo... majonéza tiekla po brade a prsty boli fajné, mastné 🙂
..ty "ovos" ja krkovička...a pani @mijaita v Tramtarii melóny, paradajky a ačokču!...svet je zvláštny!!
...no nie každý si môže podľa seba vyberať...my "podpapučovi"🙂 si môžeme vyberať to čo nám manželka vyberie...(pokus o vtip!)😀
...dnes raňajky pri stole lebo v posteli som to nemohol jesť
... inšpirácia z receptu od @mrno
... pokračovanie:...z receptu od @mrnousik pridaný 12.2020
... mäso som mal morčacie z morčacieho gagorika a krídla od nedeľného vývaru opečené a dochutene
... lahôdka 😋😋
Az zase jednou bude chlebaaaa, aaach, ta laska nebeska!! :)
...ja si slovíčko "snidaně" prekladám ako...zjepoplatkyštátu!!🙂