Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 192 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
(...a môžem zahájiť dopoludňašiu aktivitu...dva poschodia dolu🙂, návšteva trhoviska, lekáreň, drobný nákup a späť)
Mission accomplished🙂
...trhovisko
... kúpili sme dva košíky (3€/kg)... robíme lekvár pre vnučky 🙂
... lekáreň (kvapky do oka, na recept...bez doplatku!)
... drobný nákup 😄😄
...jak málo stačí ku šťastiu a spokojnosti!?...(sladký rohlík, horka káva)
...to si fakt sama zvládla štyri poschodia dole, hore ??
Chodim to v pohode denne a nekdy i vickrat, ted je to dost blby, ale co nadelam :-) Ale bude líp, jsou horsi veci ! Loupacky mam moc rada, neni to moc sladke. Suche, ano! A jak su štastnéééé! :-)
Pán "Konzerva" si dnes dal na raňajky konzervu! 😄😋
Ja som mal otruby...
Ražná žemlička (toast, ako tvrdí predajca) v oboch údený losos. V jednej japonský vajíčkový šalát (vajíčko a kewpie majonéza) a jarná cibuľka v druhej čistá Lučina a kapary...
Vyzerajú veľmi dobre!
...piekli sme včera (teda,piekla manželka, ale ja som jej podával suroviny a "náradie" a robil som plnku)
...a perlička na záver:... nemožné sa stalo skutkom...ani raz na mňa počas práce "nedudrala"!!!😄
Tak prišlo naň. Prekvapilo ma, aké je to chutné a akurát ľutovala, že som neskúsila skôr. Doplnila som hriankami z ražného chlebíka, zeleninou a klíčkami z reďkovky.
... originál Grécke paradajky?... či?
A kde sa tak nádherne rehabilituješ?
Ano, origos, moc jsem se na ne tesila.Ale zas tak sladke nejsou. Presto vyborne!
Na ostruvku Santorini! Krasne more, krasne pocasi, plavu si ani nevim jak 😘 Dobre zvolene misto,, moc dobre!
Tak si to tam v plnej paráde uži, se vším všudy.
Pozdravujem a prajem úspešnú “Rehabku” 😘
Paráda skoro ako môj jogurt s otrubami 😂😂😂😂 koľko tam máš druhou mäsa? Dva alebo tri? Hemendex so salámou mám aj ja veľmi rád,
No došla mi domáca slanina tak som musel pouzit nejaký salám čo som našiel v mrazáku asi vysocina ..aj ja mám rád hemendex mám ho často na ranajky
Perlička:... naša vnučka (7-8?, neviem 🙂) raz prišla k nám a povedala mi:... deduško toto sa na Slovensku má volať "Červenakvička", lebo "Red" je červený len v Anglicku "!!🙂
@stefanm čo dávaš do sardinkovej nátierky? Moja obľúbená kombinácia je sardinky, údené šproty a trochu masla + horčica a cibuľa.
@mijaita viem, že s týmto ťa netešíme, ale mám otázku/odporúčanie. Neviem či poznáš togarashi (japonská čili zmes) je to tak dobré, že si to len tak nasypem na chleba s maslom 😂😂
Sproty i ja rada, peclive odpaterovane a odploutvovane, chhleba, maslo, cibule, citron.
Sashimi togarashi bezne pouzivam, mala lahvicka prrs 4 ecka, dost palive, dobre, jedna dirka, sypes jako kdybys solil. Dobry!!
Deti maji uzasny postreh! Tak jeste povez, ze u nas je ředkvička 😂
... netrápim sa s odstraňovaním chrbtovej kostičky (jak "niekto"🙂), drbnem do nádoby sardinky a pridávam
... zmäknuté maslo, taveny syr, cibuľka, malá štipka soli, pár kvapiek citrónovej šťavy a miešam a miešam... občas ochutnám a zase miešam 🙂
Slováci nevedia povedať "Ř"...vlastne to nevie nikto na svete 😄
Neodstranuj nič a hoď do foodprocessoru odstráni sa to samé.... A áno to čo píšeš je presne ono. Za dva dni som minul polovicu tej fľaštičky 😂😂
Este si zapatlat kvuli jednomu chlebicku mixer?! 😞 Navic zustanou drobky z te patere, to nemam rada. Vezmu pinzetu, vsechno je pryc ve chvilce. A 1x za rok 😂
...ale šak ja nepoužívam žiadny mixér!!...ja pekne pomaly v miske, s vidličkou v smere hodinových ručičiek 🙂
Poznámka:...a nemusím umývať a odkladať žiadnu pinzetu !!🙂
Sa pomýlila.... Mixér som spomínal ja. Na nátierky ho používam hojne a je to paráda. Každému ako vyhovuje. Pekný podvečer priatelia a dobrú chuť!!
Chlebíčky....a boli "tip-top!!...to preto lebo som nám ich ráno kúpil čerstvé v predajničke Tip - Top! 🙂😋
...a k tomu, k upršanému výhľadu z okna, teplý čajík s citrónom
vkusné sú, aj keď ja ich nelúbim, možno by som jeden uchmatla😃 máš múdru vnučku, čo už teraz kriticky rozmýšľa( reďkvičky) a manželkine jahody vyzerali tiež fantasticky, to je škoda sa deliť😃
vidíš, vďaka za nápad s tým foodprocesorom. Zvykla som tyčový mixer použiť na nátierky, alebo elektrický mlynček na mäso, ak toho bolo viac, najmä ryby.
Robím často a veľa nátierky, a foodprocessor je super. Len treba opatrne. Napríklad cibuľa keby bola dlho skrátka zmizne a stane sa z toho čudná gebuzina. Buď len na záver na pár pulzov, alebo pokrájať ručne a vmiešať..... A pamätám si ako mi zhorel tyčový mixér keď som sa s ním snažil urobiť uhorskú penu 😂😂
Domáca Gazdovská škvarkova pomazánka na chrumkavej bagetke a citrón čaj😋
Poznámka:
... doteraz som vždy pracoval s mlynčekom na mäso, dnes som prvý krát som použil "multifunkčný mixér"
...čke"😄
...
...a ktoré?..."jarné" jahody alebo "jesenné" hrozno 🙂
Chystas sa vyrubat celu horu?🤣🤣🤣
Alebo ides tahat vlak?🤣🤣🤣
Panecku,to su porcie!!!👍👍👍
Peknu nedelu vsetkym prajem😉
To som nemal naraz ale behom dvoch dní ..ale hej ja sa ráno ľúbim najesť 😁
...prajem pohodový deň (tuším, že utorok 🙂)
Chlapacka snidane :-)
Same dobroty, ja bych si je trochu rozdelila. Bavi me tady sledovat chute!! :-)
:-)
Jedno oko jak z vola, okurka marinovaná v kuličkové hořčici s citronem, peprem a solí, v česnekovém oleji. A zvolna do slunecneho, krasneho dne. Dobre rano tady :-)
...fajna... chrumkavá 😋
...a ráno v posteli je hneď krajšie 🙂
I testo jsi placal a hnacal? Kazdopadne dobryyyyyyy!!! Borec :-)
...veru"hnacal"...ale také rýchle, desťminutove (hl. múka, soľ, štipka cukru, trochu sušené droždie, pár lyžíc oliva olej a vlažná voda)...postalo kým som sa vyčural roztiahol ho na elektrickú panvicu, pohadzal na to to čo mi prišlo pod ruky, zatočil kolečko a o pätnásť minút už som krajal
...som "Borec"!!😄
...aj tebe pekný deň
...ja som práve dojedol ranné vajco (a sám ☹️...bo manželka išla na trh) a urobil som si fajny lipovy čaj s citrónom a medom, to ma "nakopne" do sobotného dňa
...
Včera som bol na koncert Mezzoforte, prišiel som domov až okolo polnoci, tak som si dnes dlhšie pospal… a po takej dlhej noci jedna pomaly tiahnutá domáca… 😋
...tak som ho dnes ráno ochutnal na raňajky a malá mala pravdu, fakt je!
(tak ako u každého, kto si urobí 🙂)
...na moje dnešné raňajky mi pasuje názov románu pána Simmela:
"Nemusí byť vždy kaviár".
... pokojnú nedeľu prajem 🙂
Domácí rosol z pnoucího vína, chlebová topinka a mátový čaj z lahodné máty. Dobré to bylo, ale ........... :-)
:-)
Ako predjedlo ranný výbeh na 8,5 km…
...veru, "ale"!!😄
( kafíko už bolo skoro ráno… )
Pohodička na balkóne, čítam správy, maily a Varechu pre inšpirácie na dnešný obed :-)
Životu neutíkám, on utíká mne a stejně bych ho nedobehla. Tak se aspon osvezuju abych se mu nedala bez boje :-)
Ty si tu "bábovku" neopečeš? :-)
... súhlasím!🙂
Hezkyyyyyyyyyy!!! Kdes hamounil? :-)
... šak mám známych, ktorý majú známych 🙂
Zelenina z domáceho skleníka = "zdravé (+)
+/- sa ruší...teda dnes som len Raňajkoval!!
...to je ranná úvaha, čo??😄
...tie naše dnešné vajíčka mi pripomenuli vtip...je mierne "lascívny" tak sa vopred ospravedlňujeme puritansky orientovaným osobám!
Čašníčka: "...a tie vajcia si prajete na tvrdo alebo na mäkko"?
Zákazník: "Iba poškrabať, prosím"! 😄
Až se ti z toho i čočka orosila :-)
...to nie je špinavou "čočkou", to je zámerne rozmazané aby vás nerozrušili moje sexi kotniky 🙂...ale keď chceš, prosím!!
... pekný a pokojný deň prajem!
Poštovní schránka na rohu ulice,
to není nějaká lecjaká věc...😄😄
Pán Wolker to vedel už pred 100 rokmi 🙂
A ty o nejake víš? :-)
Na postu uz mnoho let nechodim a hodlam v tom pokracovat!
... málokedy sa vyjadrujem k prácam iných, ale toto tvoje foto rezňa na studeno okomentuje asi takto:... svojím zaujímavým "dizajnom" mi z jednej polovice evokuje pravý, tenučky "Viedenský" rezeň a z druhej oštiepkom a údenou šunkou od kosti plnený "Bačovsky" rezeň!
... možno je to náhoda, možno zámer...neviem!
...ale to, že rezeň na studenou s ovalom chlebíka a obľúbenou prílohou je veľká"mňamka" úplne schvaľujem!!
...len toľko som ti chcel k tvojej práci napísať 🙂
Nikde zadny zamer, nahoda, oprela jsem studeny rizek o okurky :-)
A chlebik? Proc? Chleba je prece okolo masa! :-)
...vedel by som ti, na príklade príbehu z dávnej mojej minulosti, zdôvodniť ten chlieb pri studenom rezni, ale toto je stránka o varení s pridanou "Diskusnou" témou o raňajkách a ja by som z toho nerád robil "chat" debatu!...na to sú iné stránky, nie?
A proc by se nemohlo? Nevim, proc by si tady lide nemohli povidat, kdyz to souvisí s jidlem?
"Tante cose da verder'" (Toľko vecí, ktoré treba vidieť) z muzikálu Kudykam"... nedeľa začala 🙂🙂
Takovy snad nedokaze ani Lucie Bílá
...tak v tom pani Lucii "Bielu"🙂 nikto nepredbehne... veď ona vraj aj Horalky
je po šírke 😄
... ešte dnes som doma sám (manželka je u syna...400km... plánovaný návrat 0:00) tak som sa njprv rozhodol, že pôjdem na obed von, ale potom som zvolil variant b/...a bude sačkova Slepiči a cestoviny s. "ešteneviemčim"🙂😋
Rano jsem utrpela oznameni, ze mlady muz na trase a nejakou dobrutu k obedu uvítá. Nu coz, neco jsem nasla, ale bude krájet. A vsechno! Rízky dneska smazit uz odmítám. Kureci nudlicky na zampionech se spagetama, ryzi nemaje. Tak!
...nech sa ti dielo vydarí a každému chutí
...ja už som svoje predsavzatia splnil...vydarilo sa 🙂😋
...
To jsou domaci nudle, ze? Mnám!
Orestla jsem prouzky kureci, 2 zampiony a zaprasila pak moukou, opekla a bylo to veloute s kuretem a zampionama. Sul, pepr, kmín a pul kosticky hovezi stavy. Zbyly jen dva spinave talire! :-) Dobre bylo!
..."v jednoduchosti je krása" (a určite lahodná chuť 🙂)
...na tento druh údeniny som už úplne zabudol...u nás to nepredávajú
Naposledy som si hladkal bruško a vrčal blahom, keď nám ho z dovolenky doniesol môj "spolubojovník", s ktorým sme prežívali nádherné chvíle v juhočeskom mestečku, kde som 2 roky trávil (ja, vyštudovaný strojár!) ako "zdravotník" v miestnych kasárňach
RNDr. Ivan R... sa volal a nastúpiť na vojenčinu musel hoci mal už viac ako 30 rokov, lebo brat mu emigroval do USA a mamku, svetovo uznávanu farmakologičku, vylúčili z KSČ pretože v deň keď sa upálil Ján Palach bolo aj zasadanie ÚV KSČ a keď sa to tam dozvedeli tak ona vstala a povedala niečo v tom zmysle, že sa asi dozvedel aké nezmysly tam rozprávajú a tak si radšej zobral život...dnes je jej syn Ivan, tuším, uznávaný bunečny biológ (a to si na vojne nevedel ani zapnúť opasok a ustlať posteľ 🙂)
...zase tie spomienky!
...ten rozotierateľny "salám" by som si dal hneď
...no ale už som mal (teraz v lete 🙂) ...vianočku, tak niekedy nabudúce, keď zájdem do Prahy
Šalát z čerstvej portulaky s tuniakom a k tomu opečený chlieb s olivovým olejom a cesnakom🙂
Pekný slnečný deň všetkým na Vareche!
Nechce se mi verit, ze by se na Slov neprodavali metsky salam? Asi ne takový, jako davelska maceska, ale metsky? Je to stejne, jenom kdyz dva delaji totez, neni to totez. Ta davelska je ze soukr reznictvi a je to podle receptury davne, kdy stala 5 kc a byla lahodna. Expandovala po cele Pze. Jestli i po CR, nevim. Kdysi jsme kupovali metwurst v Nemecku. Vzdycky byly vyborne a nekolik druhu. Tak si udelej vylet do Phy a vezmi si kufr na macesky :-) a taky na dalši lahudky od Dolejse :-)
To je urobená z nej nátierka??
Ne, takhle se to prodava
A tady psani o tom
www.rodicka.cz/metsky-salam/...
a tady obrázky
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=caj...
Nechce se mi verit, ze by na Slov se to neprodavalo?
Nevidel som to zatiaľ.. Male budem pozerať a hľadať.
event v profilu email
A kávou tělo rozjasnit.
... keď sa šťastlivo z jazdy "zorientovana" vrátiš, napíš nám (keď sa ti bude chcieť) čo je na tých hriankach... vyzerá to super!
Zatim "hlodej", avokadovy salat, rc Varecha! Je vynikajici, avokado mam rada.
varecha.pravda.sk/recepty/vajickovo-avokadovy-salat/85464...
... urobím manželke...ona avokado miluje
...ja si nedám...nepasuje za tým pivo 😄
co máš pod vajíčkama? Dobré ráno!
Ja mám pod vajíčkami dusenú portulaku😅 a k tomu aj čerstvú. K tomu opečený chlieb natretý cesnakom a olivovým olejom a k tomu ešte aj olivy. Ja sa asi predávkujem tými vitamínmi 🤣🤣 Budem to musieť cez deň uviesť do rovnováhy nejakým koláčom!!! @kuku tam má podľa mňa papriku. Prajem tiež všetkým dobré ráno!
Dik! Mne se taky zda, ze tam má papriku.
Portulak muzu jen zavidet, mela jsem nekolikrat, je vyborny. Predavkuju se vitamina rada i kdyz je musim kupovat vetsinou. Nastesti na kolace moc nejsem. Radsi ředim masem :-)
Jen jsem si nebyla jista. Líbí se mi to a hodně. Lečo s vejcem nedelam, ale tu papriku zkusím někdy. Dík! :-) P.S. a dobrý, český, žitný, nebo pšenično žitný chleba.
Další konzervy nemám a asi dlouho mít nebudu. Ale chuť jsem mela, uzeneho z konzervy muzu.
Chleba s máslem, tuňák, cibule, sůl a citron.
Z takove konzervy jsem udelala rajskou polivku pred par dny :-) Mas ji krasnou
:-) uz je cervenec :-) No a mangalici neoblibuju tak to nech tady a do noveho mesice dej neco lepsiho :_) :-) :-)