ahojte uz dlho citam na internete o smoothie a rozhodla som sa ze to vyskusam aj ja tak sa pytam aku znacku by ste mi odporucili dakujem :)
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár dnes 19:19
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár dnes 19:19
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 76 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 58 najnovší komentár dnes 19:19
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár 27. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Šošovicová polievka +video
-
Langoše s kyslou smotanou +fotopostup
-
Slaný koláč z lístkového cesta so špenátom a s balkánskym syrom
-
Makovo-ovocná štrúdľa
-
Vrstvený mäsový bochník +fotopostup
-
Praženica s ovsenými vločkami +fotopostup
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami +video
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Tak tak...
Ja som s Nutribulet-om nadmieru spokojna . Tycovy mixer pouzivam na ine pripravy jedal v kuchyni. Nutribulet je len na smoothie. Dostala som ho ako darcek na minule Vianoce. Viem ze nebol lacny, ale uz doteraz splatil sam seba pri priprave kazdodennych smoothie z ovocia a zeleniny.
Súhlasím, že veľa fruktózy škodí. Prečítajte si článok o toxicite fruktózy, viď. nižšie.
Natrafila som na tento článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor) náhodne Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pečene atď.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živočíšnych. bielkovín. V článku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú na vysoký obsah kyseliny močovej v krvi Milurit tbl, ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.
Natrafila som na článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor). Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pecene atd. To som poslala v minulom maile niektorým mojim známym, tiež zaujímavá štúdia.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živ. bielkovin. V članku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú Milurit tbl., ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.
martinchudy.blog.sme.sk/c/323261/Fruktoza-skryty-toxin-vo-vasom...
Nie sú to drísty, naozaj je to o inom.
Ja to o fruktóze viem dávno, len keď mi tie smútíky tak chutili a neodolala som.
Vďaka za tip. Teraz vidím, ako sme napríklad zabudli na kustovnicu, a jedného času sme ju všade spomínali a velebili. Teraz vybehne každý mesiac nová superpotravina. A napriek tomu sme nie super zdraví.
na raňajky ovocné smootie - ovocie plus byliny podla ročného obdobia- púpava, žihľava, mangold, listy červenej repy, šťavel, kozia noha, špenát , šalát, kel a pod v zložení 50 % ovocie, 50 % byliny , plus konopné semienka ,
voda, alebo rast. mlieko
na obed napr. zmixujem polievku napr. paradajkovú - velká paradajka, 3 sušené paradajky, kúsok čili, červená paprika, polka avokáda, 2-3 ďatle,
na večeru napr. mix uhorky, alebo cukety, avokáda, zázvoru, rukola,/ alebo kopor, petrž. vňať, listy červ. repy / 2 ďatle, čili, cesnak, cibuľa , citr. šťava, rastlinné mlieko, obedové a večerné smootie mixujem asi 5 min, na asi 35 stupňov Celzia, smootie je hodvábne vláčne a teplé , zavedením Vitamixu sa mi zmenil život a myslím to doslova, cukor mám v norme, cholesterol mi klesol tak, že nemusím brať lieky , samozrejme že jem i iné jedlá , som sa rozpísala, ale možno to pomože iným, u smootie sú najdoležitejšie byliny, ovocie je na to, aby bolo smootie pre nás stráviteľné, bežne v receptoch vidím pridaný maximálne špenát,
Pretože ľudia nerozhryzávajú ovocie a zeleninu a vlastne skoro žiadne iné sústo poriadne, ako naši praprapraaaapredkovia, dlhým prežúvaním na zadných stoličkách so slinami (tak sa výživné zložky z jedla dostanú ľahšie do tela.) Keďže ale ľudia veľakrát požujú sústo iba pár krát a hneď zhltnú, veľakrát zjedia toho oveľa viac ako by zjedli, keby žujú dôkladne. Rýchla doba... nahádzať do seba obed za pol hodinu obednej pauzy... (takí Frantíci si užívajú obed dllllhoooo) potom sa často stáva, že máme plné ťažké brušká :) a potom sa jedlo ťažko trávi. Smoothie je super ako pre deti tak pre seniorov a tak aj pre mladých aj starších a na dobré trávenie ideálne. A je fajn dať do zeleninového smoothie aj trošku olivového oleja, aby sa všetky tie dobré veci zo zeliny naň naviazali. Okrem toho je pohodlné vypiť takto pripravený zdravý koktail lebo - rýchla doba...a začarovaný kruh našich zlých stravovacích návykov . . . :)
tak smoothie nerobim vobec. Použivam ho na zeleninu a ovocie.