Nápoje

Smoothie

wera1 - bez fotkywera1, 27. septembra 2016

ahojte uz dlho citam na internete o smoothie a rozhodla som sa ze to vyskusam aj ja tak sa pytam aku znacku by ste mi odporucili dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

monika65656
ja mam ponorny mixer bamix a som spokojna, rozdrvy aj mrazene ovocie, uplne staci na smoothie, mam ho z vitarian.sk cena cca 100 euro
rulik
nutribulet by som už nekúpil, deklarované vlastnosti sú na hony vzdialené
tiginko
my sme s Nutribuletom veľmi spokojní, teda s tým väčším/silnejším. Beží nám každý deň. Za pár sekúnd vyrobí aj z tvrdej zeleniny jemné smoothie. Len si vyžaduje istú opatrnosť pri čistení, lebo ak zatečie voda kam nemá, je zle a doslúži veľmi rýchlo. Výrobca na to bohužiaľ neupozorňuje
rulik
no ja mám toho 600W mrzáka a ten 10 000 otáčok dosiahne len v snoch predajcu, nakoniec to ako-tak zdolá, ale predstavu som mal inú, tiež mi raz zatiekol trochu a potom sa lepili tie biele zatláčacie čudlíky, na jednej nádobke som aj vylámal tie zúbky, potom som najprv drevkom odlepil tie čudlíky až potom nasadil nádobu, chvalabohu sa to zlepšilo, inak by bolo "dačo" do vitrínky na ozdobu
marika9
Ja si myslím, že túto službu spraví aj mixér k robotu. Ak má výkon nad 900 W, je to podstatne viac, ako spomínaný prístroj, o ktorom som od odborníka počula, že v skutočnosti má maximálne výkon 300 W. A hlavne netreba mať doma toľko haraburdia.
rulik
@Marika9 asi máš pravdu, ale na moju 36 ročnú Eta Turbo (svadobný dar) som nevedel zohnať tesnenie, tak som hľadal niečo vhodné a zle som našiel čo som našiel, inak zbytok mi na nej ešte funguje a už som aj našiel tesnenie, ktoré sa dalo prispôsobiť, takže už zasa ide všetko
buchtabuchta
Obyčajný stolný mixér, všetko ostatné sú len reklamné dristy. A smootie sú také zdravé ako je zdravé ovocie, ktoré si do nich dáš. Nutribulet ti z postrekovaných jabĺk a jahôd zo skleníku bio smootie neumixuje.
huck
@Rulik (28.9.2016 13:52)

Ja som s Nutribulet-om nadmieru spokojna . Tycovy mixer pouzivam na ine pripravy jedal v kuchyni. Nutribulet je len na smoothie. Dostala som ho ako darcek na minule Vianoce. Viem ze nebol lacny, ale uz doteraz splatil sam seba pri priprave kazdodennych smoothie z ovocia a zeleniny.
bubaya
Mne po smootie vyletel cukor do stratosféry, tak som dosmootieovala. Zo zeleru a uhorky mi smootie nechutí. Človek si neuvedomí, že vypije v jednom pohári 2 banány, jahody, jablko, med, jogurt.....však len niečo vypil. Na to treba dať pozor a kto si stráži váhu, cukor, započítať do denného príjmu. Robila som na obyčajnom sekáčiku so 4 nožami od kenwoodu a bez problémov.
tiginko
@bubaya samozrejme že cukor vyletí po takej sladkej bombe, smoothie predsa nemusí byť len z ovocia a sladkých ingrediencií, to ani nie je vhodné. Príliš veľa fruktózy skôr škodí ako osoží. Skús kúsok cvikle, mrkvy, jablka, namočenú kustovnicu alebo brusnice na osladenie a hrsť niečoho zeleného, napríklad mladý špenát alebo polníček. A vodu samozrejme. Trochu lúpaných konopných semienok alebo tekvicových, slnečnicových, poprípade čerstvo zomletých ľanových kvôli tuku, lyžička škorice a určite to bude pre tvoje zdravie osožnejšie ako to, čo si vymenovala. Ale na takéto zloženie ti veru obyčajný sekáčik nebude stačiť
marienka44
@Tiginko (29.9.2016 20:42)

Súhlasím, že veľa fruktózy škodí. Prečítajte si článok o toxicite fruktózy, viď. nižšie.
Natrafila som na tento článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor) náhodne Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pečene atď.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živočíšnych. bielkovín. V článku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú na vysoký obsah kyseliny močovej v krvi Milurit tbl, ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.

Natrafila som na článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor). Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pecene atd. To som poslala v minulom maile niektorým mojim známym, tiež zaujímavá štúdia.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živ. bielkovin. V članku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú Milurit tbl., ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.

 martinchudy.blog.sme.sk/c/323261/Fruktoza-skryty-toxin-vo-vasom...
marienka44
Prepáčte mi moju nepozornosť, odoslalo sa mi to 2 x, čo som nechcela.
yana
Ja mám 8 rokov Vitamix. Predtým som mala taký, čo aj ľad posekal, ale smoothie nebolo také ako je z vitamixu.
Nie sú to drísty, naozaj je to o inom.
bubaya
@Marienka44 (29.9.2016 23:12
Ja to o fruktóze viem dávno, len keď mi tie smútíky tak chutili a neodolala som.
bubaya
@Tiginko (29.9.2016 20:42)

Vďaka za tip. Teraz vidím, ako sme napríklad zabudli na kustovnicu, a jedného času sme ju všade spomínali a velebili. Teraz vybehne každý mesiac nová superpotravina. A napriek tomu sme nie super zdraví.
chovanka
Nedám dopustiť na Vitamix, vitamixujem už tretí rok a som spokojná, napríklad
na raňajky ovocné smootie - ovocie plus byliny podla ročného obdobia- púpava, žihľava, mangold, listy červenej repy, šťavel, kozia noha, špenát , šalát, kel a pod v zložení 50 % ovocie, 50 % byliny , plus konopné semienka ,
voda, alebo rast. mlieko
na obed napr. zmixujem polievku napr. paradajkovú - velká paradajka, 3 sušené paradajky, kúsok čili, červená paprika, polka avokáda, 2-3 ďatle,
na večeru napr. mix uhorky, alebo cukety, avokáda, zázvoru, rukola,/ alebo kopor, petrž. vňať, listy červ. repy / 2 ďatle, čili, cesnak, cibuľa , citr. šťava, rastlinné mlieko, obedové a večerné smootie mixujem asi 5 min, na asi 35 stupňov Celzia, smootie je hodvábne vláčne a teplé , zavedením Vitamixu sa mi zmenil život a myslím to doslova, cukor mám v norme, cholesterol mi klesol tak, že nemusím brať lieky , samozrejme že jem i iné jedlá , som sa rozpísala, ale možno to pomože iným, u smootie sú najdoležitejšie byliny, ovocie je na to, aby bolo smootie pre nás stráviteľné, bežne v receptoch vidím pridaný maximálne špenát,
2x mimy a mitzy
gabona1
My máme taký super mixér na smoothie - blender G21, je to fakt super mašinka, máme ho hádam aj dva roky už a všetko krásne rozseká úplne na jemno, orechy....ľad..Môžte tam hodiť celé jablko a je z neho kaša. Odporúčam.
kecupicek
Prečo je potrebné všetko rozmixovať? Myslím si, že je to skôr pre starých ľudí a malé deti. Lekári nám odporúčajú jesť ovocie a zeleninu aby sme nemali problém s trávením.
mitzy
@Kecupicek (10.6.2017 21:44)

Pretože ľudia nerozhryzávajú ovocie a zeleninu a vlastne skoro žiadne iné sústo poriadne, ako naši praprapraaaapredkovia, dlhým prežúvaním na zadných stoličkách so slinami (tak sa výživné zložky z jedla dostanú ľahšie do tela.) Keďže ale ľudia veľakrát požujú sústo iba pár krát a hneď zhltnú, veľakrát zjedia toho oveľa viac ako by zjedli, keby žujú dôkladne. Rýchla doba... nahádzať do seba obed za pol hodinu obednej pauzy... (takí Frantíci si užívajú obed dllllhoooo) potom sa často stáva, že máme plné ťažké brušká :) a potom sa jedlo ťažko trávi. Smoothie je super ako pre deti tak pre seniorov a tak aj pre mladých aj starších a na dobré trávenie ideálne. A je fajn dať do zeleninového smoothie aj trošku olivového oleja, aby sa všetky tie dobré veci zo zeliny naň naviazali. Okrem toho je pohodlné vypiť takto pripravený zdravý koktail lebo - rýchla doba...a začarovaný kruh našich zlých stravovacích návykov . . . :)
malinaa
neviem či je to smoothie, ale tyčovým mixerom pomyšujem patrične ovocie s mliekom, trochu cukru a nápoj je na svete
wera1
v akom mixeri si pripravuješ smootie napoje?