ahojte uz dlho citam na internete o smoothie a rozhodla som sa ze to vyskusam aj ja tak sa pytam aku znacku by ste mi odporucili dakujem :)
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 307 najnovší komentár včera 20:56
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 307 najnovší komentár včera 20:56
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár 9. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 307 najnovší komentár včera 20:56
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 81 najnovší komentár 1. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím +video
-
Škoricové rolky na štýl cinnabon +fotopostup
-
Šamrole s vanilkovým snehom podľa Josefa Maršálka
-
Cviklová nátierka so syrom feta +video
-
Provensalský olivový chlieb
-
Kysnutý marhuľový koláč s tvarohom a mrveničkou +fotopostup
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
11x zeleninová polievka: Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
Tak tak...
Ja som s Nutribulet-om nadmieru spokojna . Tycovy mixer pouzivam na ine pripravy jedal v kuchyni. Nutribulet je len na smoothie. Dostala som ho ako darcek na minule Vianoce. Viem ze nebol lacny, ale uz doteraz splatil sam seba pri priprave kazdodennych smoothie z ovocia a zeleniny.
Súhlasím, že veľa fruktózy škodí. Prečítajte si článok o toxicite fruktózy, viď. nižšie.
Natrafila som na tento článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor) náhodne Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pečene atď.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živočíšnych. bielkovín. V článku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú na vysoký obsah kyseliny močovej v krvi Milurit tbl, ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.
Natrafila som na článok o škodlivosti fruktózy (ovocný cukor). Máme konzumovať len toľko ovocia, aby sme denne prijali max. 70 g fruktózy. Nadbytok spôsobuje o.i. aj tukovatenie pecene atd. To som poslala v minulom maile niektorým mojim známym, tiež zaujímavá štúdia.
Prečítajte pozorne článok, ako vzniká z prebytku fruktózy v tele kyselina močová. Ja mám permanentne vysokú hodnotu nad hornú hranicu. Doteraz som myslela, že je to z príjmu živ. bielkovin. V članku to nepopierajú, ale najviac sa kys. močovej tvorí z nadbytku príjmu fruktózy. To som doteraz nevedela, budem si dávať pozor na ovocie! Lekári predpisujú Milurit tbl., ja ho netolerujem. Teda menej ovocia je viac pre zdravie človeka.
martinchudy.blog.sme.sk/c/323261/Fruktoza-skryty-toxin-vo-vasom...
Nie sú to drísty, naozaj je to o inom.
Ja to o fruktóze viem dávno, len keď mi tie smútíky tak chutili a neodolala som.
Vďaka za tip. Teraz vidím, ako sme napríklad zabudli na kustovnicu, a jedného času sme ju všade spomínali a velebili. Teraz vybehne každý mesiac nová superpotravina. A napriek tomu sme nie super zdraví.
na raňajky ovocné smootie - ovocie plus byliny podla ročného obdobia- púpava, žihľava, mangold, listy červenej repy, šťavel, kozia noha, špenát , šalát, kel a pod v zložení 50 % ovocie, 50 % byliny , plus konopné semienka ,
voda, alebo rast. mlieko
na obed napr. zmixujem polievku napr. paradajkovú - velká paradajka, 3 sušené paradajky, kúsok čili, červená paprika, polka avokáda, 2-3 ďatle,
na večeru napr. mix uhorky, alebo cukety, avokáda, zázvoru, rukola,/ alebo kopor, petrž. vňať, listy červ. repy / 2 ďatle, čili, cesnak, cibuľa , citr. šťava, rastlinné mlieko, obedové a večerné smootie mixujem asi 5 min, na asi 35 stupňov Celzia, smootie je hodvábne vláčne a teplé , zavedením Vitamixu sa mi zmenil život a myslím to doslova, cukor mám v norme, cholesterol mi klesol tak, že nemusím brať lieky , samozrejme že jem i iné jedlá , som sa rozpísala, ale možno to pomože iným, u smootie sú najdoležitejšie byliny, ovocie je na to, aby bolo smootie pre nás stráviteľné, bežne v receptoch vidím pridaný maximálne špenát,
Pretože ľudia nerozhryzávajú ovocie a zeleninu a vlastne skoro žiadne iné sústo poriadne, ako naši praprapraaaapredkovia, dlhým prežúvaním na zadných stoličkách so slinami (tak sa výživné zložky z jedla dostanú ľahšie do tela.) Keďže ale ľudia veľakrát požujú sústo iba pár krát a hneď zhltnú, veľakrát zjedia toho oveľa viac ako by zjedli, keby žujú dôkladne. Rýchla doba... nahádzať do seba obed za pol hodinu obednej pauzy... (takí Frantíci si užívajú obed dllllhoooo) potom sa často stáva, že máme plné ťažké brušká :) a potom sa jedlo ťažko trávi. Smoothie je super ako pre deti tak pre seniorov a tak aj pre mladých aj starších a na dobré trávenie ideálne. A je fajn dať do zeleninového smoothie aj trošku olivového oleja, aby sa všetky tie dobré veci zo zeliny naň naviazali. Okrem toho je pohodlné vypiť takto pripravený zdravý koktail lebo - rýchla doba...a začarovaný kruh našich zlých stravovacích návykov . . . :)
tak smoothie nerobim vobec. Použivam ho na zeleninu a ovocie.