Rôzne

Slovenský cesnak

nancy1974 - fotkanancy1974, 4. januára 2013

Mohol by mi niekto poradiť kde sa dá kúpiť slovenský alebo česky
cesnak v Bratislave? Minuli sa mi zásoby sezóna v záhrade je ešte
ďaleko :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
treba dôkladne presnoriť trhovisko na miletičke, prípadne ísť rovno k "Erike" - stánok má 3 stoly usporiadané do U, je hneď pred kačičárkami, teda pred stánkami s hydinou a vedľa po ľavej strane (keď prichádzaš smerom od Saleziánov/od električky) predávajú šampiňóny. Erika predáva iba v piatok a sobotu, dnes tam ešte, myslím, nebude. nie som si istá, nepamätám, hoci mi to hovorila. skleróza - matka turistiky!
arasidka
nancy, jaq občas chodím do KaUFLANDU, a väčšinou si tam ten slovenský cesnak nájdem. Minule sa mi podaril jeden ozaj "skvelý" kúsok, nakupovala som v Bille a padol mi zrak na slovenský výrobok - cesnak v sieťke, v ktorej bolo päť stredne veľkých hlavičiek, všetko dokopy naozaj neviem, či to bolo 25Og alebo 2OO g, hore to bolo prelepené a visela zvrchu slovenská trikolóra. Týchto päť skoro malých, ako väčších hlavičiek ma stálo , ak neklamem na nejakých centách - 2.93 euro. Pritom som sa sklamala v kvalite - síce bol voňavý, ale zle sa čistil, strúčiky akoby boli zlisované dokopy, jednoducho som sa narobila, než somnačistila cesnak do zemiakových placiek. Druhýkrát fakt budem premýšľať, či nekúpim cesnak zo španielska, ten sa mi zdal lepší, ako tento pravý slovenský.
marianne
Najlepsiu skusenost mam so spanielskym cesnakom.Kedze u nas sa ho minie vela,kupujem uz len ten:krasne velke fialove struky-hlavky,stiplave az mandle v krku stipe...netreba ho vela a nie je pohnity...od slovenskeho som uz upustila,sklamal ma nejeden krat,potom este madarsky nie je zly,ale tomu spanielskemu sa neda rovnat.
evanaaa
Aj ja hľadám slovenský, španielský som tiež kúpila, mal síce veľké strúčiky ale vôňu a chuť takú zvláštnu, horkozemitú, alebo ako by som to nazvala, a tá chuť prejde aj do jedla, tak sa ho aj bojím používať, neviem, asi som natrafila na zlú zásielku.
janara
mám rovnakú skúsenosť ako arasidka..kúpila som v Billa..zle sa šúpal, ale bol zdravý a voňavý
cesnak
pozrite si stránku biokonzult.sk, je ta veľa od cesnaku, okrem toho pripravuju i stránku o cesnaku slovenskycesnak.sk, a po zbere začínajú s predajom slovenského cesnaku
janof
Dnes som išiel cez dedinu Komoča a tam pestujú vo veľkom super cesnak, dali mi aj kontakt, skúste sa pozrieť na ich novú stránku : cesnak-slovakia.sk, predávali kilo za 4 €,
nancy1974
ďakujem za rady, tento rok sme dopestovali dosť cesnaku pre seba, takže asi nebudem musieť kupovať :-)