Ahojte vareškári :-)
Našla som recept na slivkový lekvár bez miešania. Ide tam 5 kg sliviek vykôstkovaných, 1 kg cukru a 3 dcl octu.
V jednom recepte je napísané že všetko zmiešať a nechať stáť do druhého dňa a v druhom: že zmiešať slivky s cukrom a na druhý deň naliať do hrnca ocot a na to dať slivky s cukrom. Myslíte, že je to jedno???
A ešte jedna vec... my doma nemáme sporák na drevo len plynový sporák. Myslíte že sa lekvár môže variť aj na takomto? Nebude mi to prihárať tam kde je horák?
Veľmi pekne ďakujem za rady :-) Katka
varecha.pravda.sk/recepty/dzem-i-lekvar-z-ceresni-fotorec...
akurát slivky treba rozvariť a prepasirovať,alebo na mäsovom mlynku zomlieť.
chuťovo je veľmi dobrý ,jedli sme ho ako deti lyžicami ,tak nám chutil a používali sme aj ku pečenému mäsu
miešam ho sem tam tak ako havino :-) Doporučujem naozaj tento recept v rúre a ocot ak by Ti nesedel, tak daj šťavu z jedného citróna.