Vie mi niekto z Vás poradiť nejaký dobrý recept na sladké pečené
bravčové rebrá? Minule som robila pác z kečupu, z cukru, zázvora a
oleja, no výsledok mi moc nechutil. Raz v jednej reštaurácii som
natrafila na ozaj sladké a zároveň tak lahodné rebierka, ktoré sa
snažím napodobniť, no nedarí sa mi. A ak by ste vedeli aj o nejakej
lahodnej omáčke k hotovým rebrám, privítam ju. Ďakujem Vám :)
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-rebra-fotorecept/14132-r...
varecha.pravda.sk/recepty/diabolske-rebierka/28522-recept...
Ponúkam ti @dodo46 Grilované rebierka a po ugrilovaní natrieť
@dodo46 čili džem
olej, slivkovy lekvar, trochu horcice a kecupu, cesnak, sojova omacka, cierne korenie, sol. Ak to chcem pikantnejsie (co je vastne vzdy), frcnem tam trochu chilli pasty.
Ked to ochutnavam, musi byt pac slansi a korenistejsi, ako by mi pripadalo vhodne. Rebra najprv varim v tlakovom hrnci domakka (ked su zmrazene tak cca. 45 min.) potom dam na plech, potrem marinadou a zapekam s jednym otocenim a doplnim este marinadu. Nie je to najidealnejsie. Lepsie je, ked v tom pace lezia aspon cez noc, ale tak dlho som nikdy nevydrzal :) Najlepsie su, ked su dokoncene na grile miesto rury.
varecha.pravda.sk/recepty/cinske-sladkokysle-rebierka-swe...