Varenie

Sladký pác na bravčové rebrá

wewe - fotkawewe, 29. novembra 2012

Vie mi niekto z Vás poradiť nejaký dobrý recept na sladké pečené
bravčové rebrá? Minule som robila pác z kečupu, z cukru, zázvora a
oleja, no výsledok mi moc nechutil. Raz v jednej reštaurácii som
natrafila na ozaj sladké a zároveň tak lahodné rebierka, ktoré sa
snažím napodobniť, no nedarí sa mi. A ak by ste vedeli aj o nejakej
lahodnej omáčke k hotovým rebrám, privítam ju. Ďakujem Vám :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
nemám presný recept, ale ja používam rôzne koreniny - podľa chuti, olej a med. Med je základ pri grilovaní na "sladko". Kečup mi v marinádach vadí, môže počas pečenia zhorknúť, rovnako pozor na cesnak a mletú papriku. Ak už chcem dosiahnuť cesnakovú chuť, potom cesnakom mäso prešpikujem, alebo v prípade hydiny sa dá napchať pod kožu.
wewe
a môžem sa spýtať, aké koreniny by ste na chuť odporučili? Tak mám skúsiť zmiešať koreniny, med a olej, nechať mäso odstáť a prípadne po pečení ho pretieť cesnakom pre intenzívnejšiu chuť?
inka232
my sme raz grilovali bravcove rebra.Tu je recept: 1kg bravcovych rebierok sme nakrajali na mensie a varili sme ich asi 10 minut v osolenej vode a potom sme ich dali do marinady do ktorj islo 100ml kecupu, 70ml oleja, 4 lyzice medu, 4 lyzice sojovej omacky, 1 cibula nakrajana na kocky, 4 struciky cesnaku, sol, koriander a mlete cierne korenie. Dufam ze som pomohla :))
dandulka
Aj nám doma chutí mäso na sladko. Ja používam sladkú chilli omáčku zn. Vitana, alebo ak nemáš rada pikantné, tak dostať kúpiť aj sladkú sójovú omáčku. Miesto cukru daj radšej med.
wewe
@jody už mi tečú slinky :) už si len vybrať ten NAJlepší recept :)))
wewe
ďakujem Vám za rady a úžasné recepty :) bála som sa, že sa nikto neohlási, a teraz mám problém vybrať si z receptov :))
wewe
@tatranka Váš link som už dostala, aj tak Vám ďakujem. @mracik9 myslím si, že podľa ingrediencií mi vyhovuje najviac Váš recept. Pikantná chuť tabaska spojená s cesnakom a medom je neodolateľná kombinácia pre mňa :) Ďakujem :)
chutimi
kedze rebra velmi lubim a pomerne casto robim, velmi sa mi ujala nasledujuca kombinacia:

olej, slivkovy lekvar, trochu horcice a kecupu, cesnak, sojova omacka, cierne korenie, sol. Ak to chcem pikantnejsie (co je vastne vzdy), frcnem tam trochu chilli pasty.

Ked to ochutnavam, musi byt pac slansi a korenistejsi, ako by mi pripadalo vhodne. Rebra najprv varim v tlakovom hrnci domakka (ked su zmrazene tak cca. 45 min.) potom dam na plech, potrem marinadou a zapekam s jednym otocenim a doplnim este marinadu. Nie je to najidealnejsie. Lepsie je, ked v tom pace lezia aspon cez noc, ale tak dlho som nikdy nevydrzal :) Najlepsie su, ked su dokoncene na grile miesto rury.
rulik
do marinády nejakej klasickej by som dal 1-2 PL medu alebo 1-2 PL kryštáľového cukru nechať skaramelizovať a potomrozriediť spolu s koreninami a toto použiť ako marinádu