Pečené rebrá (fotorecept)

Pečené rebrá (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 13. februára 2011 14:35Ďalšie jeho recepty

Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.

Suroviny

4
porcie
35
minút
príprava
120
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 1

2

Touto marinádou mäso dobre ponatierame.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 2

3

Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 4

5

Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 5

6

Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 6

7

Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 7

8

Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 8

9

Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 13. februára 2011 o 15:28
    Krásny recept a výborný nápad s tou fóliou.


  • hannah22, 13. februára 2011 o 16:22
    super, ukladám ... :))


  • evanaaa, 13. februára 2011 o 16:53
    Tatranka, krásne upečené, musím spraviť čo najskôr, kým mi chuť neprejde ( ale asi nie ). A tú zeleninu si ako grilovala, akú si tam dala ? Ja som si kúpila aj zmes na gril. zeleniny, že si spravím len tak bez ničoho, ale k tomuto by bola dobrá.


  • miromi, 13. februára 2011 o 17:11
    Vyzerá to krásne.


  • tatranka, 13. februára 2011 o 17:13
    Mala som baklažán,huby,pór,mrkvu.Všetko som nakrájala na dobno a opiekla na grilovacej panvici.@evanaaa ,vždy to tak na rýchlo robievam k mäsku.Je to vlastne pochúťka.nalejem trochu olivového oleja amôžeš použiť aj grilovaciu zmes.


  • frezia68, 13. februára 2011 o 17:34
    Mäsko z diviny nezoženiem...krásne sa Ti vydarili :-))) ale robím podobne bravčové,len to marinovanie vo fólii nepoznám.


  • vavan, 13. februára 2011 o 17:50
    vyzerá to nádherne


  • veronika353, 13. februára 2011 o 18:52
    Mám v mrazáku žebra z divočáka, vyzkouším podle tvého receptu :-)))


  • sjuz, 13. februára 2011 o 19:40
    tiež občas šupnem mäsko do sáčku marinovať, hlavne, keď už mám málo miesta v chladničke na nádobu:), tatranka, rebierka vyzerajú mňamkovo:)!


  • cica2, 13. februára 2011 o 23:02
    supér receptík, mňam:)


  • duschko, 14. februára 2011 o 10:23
    Velmi pekne. Ukladam do MKK


  • vladkaku, 14. februára 2011 o 12:33
    Mňam, toto som jedla u jedného kamoša na chalupe, ale recept som nemala.Ha, a úúž ho mám! Teším - teším :))


  • remcula, 14. februára 2011 o 14:59
    Ajajjáááááááj, vždyť jsem po obědě a mám hlad!!! :-((


  • bozulka, 14. februára 2011 o 16:56
    Rebierka sú výborné @tatranka , páčia sa mi tvoje krásne farebné jedlá.


  • diabambulka, 14. februára 2011 o 20:08
    tak toto vyzerá priam gustiózne:-)


  • tatranka, 14. februára 2011 o 22:38
    Dievčatá,ďakujem.@bozulka ,teším sa tvojej pochvale.Aj ja mám rada farebnosť na tanieri.


  • klaura, 14. februára 2011 o 23:17
    Keď robím rebierka mojim dvom chlapom (myslím tým pravdaže syna a muža ... :))) ) nikdy to nejem ... ale takto pripravené by som si dala aj ja ... ukladám, urobím ...


  • jarunka, 15. februára 2011 o 03:19
    Tie rebierka vyzeraju krasne.


  • aroooo, 16. februára 2011 o 21:51
    no krásne a určite chutné,ukladám


  • enerrgizer, 19. februára 2011 o 16:52
    ako je možné, že niečo také perfektné som si všimol až teraz?...super


  • fik, 23. februára 2011 o 07:45
    toto je super recept ukladám si ho do mojej k.k. Už sa teším na úžasnú mňamku.


  • evas13, 7. apríla 2011 o 09:09
    Dobré by bolo takéto rebierko, musím chvíľu počkať, mňam.


  • tatranka, 20. júna 2011 o 10:35
    ďakujem vám za komentáriky.


  • athos1, 7. septembra 2011 o 10:34
    je to bašta oblizal som si všetkych 10


  • tatranka, 7. septembra 2011 o 16:06
    @athos1 ver mi,že aj my sme prsty olizovali.Źiadna hanba.Rebrá treba dobre poobhriyzovať.A ako sa len oblizovala synová psinka...)))


  • tunde1977, 23. septembra 2011 o 11:12
    Ja som to urobila včera! výborný recept! Ďakujeme:)


  • tatranka, 23. septembra 2011 o 16:36
    @tunde1977 som veľmi rada,že vám rebra-recept takto navrhnutý,chutil.Aj my máme veľmi radi upečené rebrá.


  • tatranka, 13. októbra 2011 o 19:22
    Ďakujem za vaše komentáriky.


  • miko123, 26. novembra 2011 o 13:46
    Vyzera to fakt dobre, len mam vzdy problem ( a je to skoro pri kazdom druhom recepte) s prisadamy ako ... marináda na steak, čili nátierka, a podobne. Co to je? kde to reastie? ma to styri nohy? :)



  • tatranka, 27. novembra 2011 o 10:59
    @miko123 čili nátierku predávajú v malých flaštičkách.Dostaneš ju všade kde sú potraviny.Podľa mňa sú to pomleté čili papričky a miešané s nejakým olejom.Kupujem to pravidelne.No môžeš si aj sám spraviť nejakú štiplavú pochutinu a tým to potrieť.


  • monimonchi, 8. januára 2012 o 21:16
    Kulinarsky zazitok! Robila som rebierka uz na 3 sposoby a tento vyhral na plnej ciare!!! Dakujem za recept. Odporucam vyskusat.
    PS: aj bez cili je uzasny...


  • tatranka, 9. januára 2012 o 14:44
    @monimonchi. Je ohromné si prečítať takéto povzbudzujúce riadky.Ďakujem ti.Teší ma to.


  • major9777, 1. mája 2012 o 18:03
    už aby som strelil diviaka a idem na to..


  • tatranka, 1. mája 2012 o 19:20
    @major9777 želám ti dobrú mušku,aby si toho diviačika strelil a urobil si takúto dobrotu.My pečené rebrá s kusom chutného mäsa milujeme.


  • suzi512, 20. augusta 2012 o 19:20
    tiež vyzerajú veľmi lákavo :-)


  • ajka123, 7. septembra 2012 o 13:32
    Mňamky, vyskúšam!!! :)


  • relo84, 13. septembra 2012 o 19:49
    ešte som len došiel po to chladenie v chladničke ale už sa teším :))) vyzerá to výborne


  • tatranka, 14. septembra 2012 o 15:19
    @relo 84 Neviem čím to je ale nech ich urobím akékoľvek množstvo,myslím primerane vždy je málo.Určite si pochutíš.Napíš,ako si to zvládol a či si bol spokojný.Teším sa.


  • rennatte, 11. novembra 2012 o 13:38
    dakujem za recept, takto sa podarili mne :-)




  • tatranka, 11. novembra 2012 o 17:56
    @rennatte ani nevieš,ako by som si na nich pochutnala.Naozaj sa ti vydarili.Je dobre,že si mi pridala fotografiu.Ja to neviem pridávať ku komentáriku.Možno sa to tiež niekedy naučím.


  • milinko, 5. júla 2013 o 14:17
    Mala som v mrazáku jahňacie rebierka, tak som hľadala recept a našla som Tvoj i keď nieje z jahňacích rebierok páčil sa mi a naviac toľko pozitívnych ohlasov že som vyskúšala. Boli výborné, recept je uložený v mojej KK ďakujem , prajem pekný deň a veľa úspechov pri varení :=)


  • tatranka, 5. júla 2013 o 16:41
    @milinko teším sa,že si bola spokojná.Mňa pečené rebrá čakajú na budúci týždeň.Veľmi sa na ne tešíme.Pre nás je to tiež pochúťka.


  • misiacikk, 13. novembra 2013 o 13:26
    vynikájúce, manžel aj pekáč pooblizovall ;)


  • tatranka, 15. novembra 2013 o 19:21
    @misiacikk pousmiala som sa pri prečítaní tvojho komentárika. Takže si rebrá pripravila naozaj vynikajúce.Teší ma to.


  • olgal, 15. novembra 2013 o 19:43
    Ďakujem za recept je to nebíčko v papuľke !Idem ich robiť tretí krát a viem, že iné už ani robiť nebudem. Doporučujem!


  • tatranka, 16. novembra 2013 o 17:23
    @olgal veľmi sa teším.Takéto úprimné slová,padnú,ako medový chlebík.Ďakujem.


  • dankana, 12. februára 2014 o 17:16
    mňaaaaaaaaaaaam :-)


  • parisienne, 12. marca 2014 o 23:08
    Uz aj idem robit marinadu :). Tatranka, prosim, kolko to treba nechat dusit? dakujem


  • kimlo, 13. marca 2014 o 07:39
    @parisienne mas to tam napisane: "ked je uz mäsko mäkke..."...


  • tatranka, 13. marca 2014 o 17:28
    @parisienne tak ako píše @kimlo je to v bode 7. Nech sa ti recept vydarí a chutí.


  • parisienne, 14. marca 2014 o 16:30
    mne by viac pomohlo casove urcenie, cca pol hodinu, hodinu, ale nevadi,budem teda musiet kontrolovat :).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist