Pečené rebrá (fotorecept)

Pečené rebrá (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 13. februára 2011 14:35Ďalšie jeho recepty

Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.

Suroviny

4
porcie
35
minút
príprava
120
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 1

Touto marinádou mäso dobre ponatierame.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 2

Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 3

Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 4

Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 5

Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 6

Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 7

Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 8

Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.
Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

51 komentárov k receptu
  • mamatata2, 13. februára 2011 o 15:28
    Krásny recept a výborný nápad s tou fóliou.


  • hannah22, 13. februára 2011 o 16:22
    super, ukladám ... :))


  • evanaaa, 13. februára 2011 o 16:53
    Tatranka, krásne upečené, musím spraviť čo najskôr, kým mi chuť neprejde ( ale asi nie ). A tú zeleninu si ako grilovala, akú si tam dala ? Ja som si kúpila aj zmes na gril. zeleniny, že si spravím len tak bez ničoho, ale k tomuto by bola dobrá.


  • miromi, 13. februára 2011 o 17:11
    Vyzerá to krásne.


  • tatranka, 13. februára 2011 o 17:13
    Mala som baklažán,huby,pór,mrkvu.Všetko som nakrájala na dobno a opiekla na grilovacej panvici.@evanaaa ,vždy to tak na rýchlo robievam k mäsku.Je to vlastne pochúťka.nalejem trochu olivového oleja amôžeš použiť aj grilovaciu zmes.


  • frezia68, 13. februára 2011 o 17:34
    Mäsko z diviny nezoženiem...krásne sa Ti vydarili :-))) ale robím podobne bravčové,len to marinovanie vo fólii nepoznám.


  • vavan, 13. februára 2011 o 17:50
    vyzerá to nádherne


  • veronika353, 13. februára 2011 o 18:52
    Mám v mrazáku žebra z divočáka, vyzkouším podle tvého receptu :-)))


  • sjuz, 13. februára 2011 o 19:40
    tiež občas šupnem mäsko do sáčku marinovať, hlavne, keď už mám málo miesta v chladničke na nádobu:), tatranka, rebierka vyzerajú mňamkovo:)!


  • cica2, 13. februára 2011 o 23:02
    supér receptík, mňam:)


  • duschko, 14. februára 2011 o 10:23
    Velmi pekne. Ukladam do MKK


  • vladkaku, 14. februára 2011 o 12:33
    Mňam, toto som jedla u jedného kamoša na chalupe, ale recept som nemala.Ha, a úúž ho mám! Teším - teším :))


  • remcula, 14. februára 2011 o 14:59
    Ajajjáááááááj, vždyť jsem po obědě a mám hlad!!! :-((


  • bozulka, 14. februára 2011 o 16:56
    Rebierka sú výborné @tatranka , páčia sa mi tvoje krásne farebné jedlá.


  • diabambulka, 14. februára 2011 o 20:08
    tak toto vyzerá priam gustiózne:-)


  • tatranka, 14. februára 2011 o 22:38
    Dievčatá,ďakujem.@bozulka ,teším sa tvojej pochvale.Aj ja mám rada farebnosť na tanieri.


  • klaura, 14. februára 2011 o 23:17
    Keď robím rebierka mojim dvom chlapom (myslím tým pravdaže syna a muža ... :))) ) nikdy to nejem ... ale takto pripravené by som si dala aj ja ... ukladám, urobím ...


  • jarunka, 15. februára 2011 o 03:19
    Tie rebierka vyzeraju krasne.


  • aroooo, 16. februára 2011 o 21:51
    no krásne a určite chutné,ukladám


  • enerrgizer, 19. februára 2011 o 16:52
    ako je možné, že niečo také perfektné som si všimol až teraz?...super


  • fik, 23. februára 2011 o 07:45
    toto je super recept ukladám si ho do mojej k.k. Už sa teším na úžasnú mňamku.


  • evas13, 7. apríla 2011 o 09:09
    Dobré by bolo takéto rebierko, musím chvíľu počkať, mňam.


  • tatranka, 20. júna 2011 o 10:35
    ďakujem vám za komentáriky.


  • athos1, 7. septembra 2011 o 10:34
    je to bašta oblizal som si všetkych 10


  • tatranka, 7. septembra 2011 o 16:06
    @athos1 ver mi,že aj my sme prsty olizovali.Źiadna hanba.Rebrá treba dobre poobhriyzovať.A ako sa len oblizovala synová psinka...)))


  • tunde1977, 23. septembra 2011 o 11:12
    Ja som to urobila včera! výborný recept! Ďakujeme:)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 25 komentárov)
  • tatranka, 23. septembra 2011 o 16:36
    @tunde1977 som veľmi rada,že vám rebra-recept takto navrhnutý,chutil.Aj my máme veľmi radi upečené rebrá.


  • tatranka, 13. októbra 2011 o 19:22
    Ďakujem za vaše komentáriky.


  • miko123, 26. novembra 2011 o 13:46
    Vyzera to fakt dobre, len mam vzdy problem ( a je to skoro pri kazdom druhom recepte) s prisadamy ako ... marináda na steak, čili nátierka, a podobne. Co to je? kde to reastie? ma to styri nohy? :)


  • tatranka, 27. novembra 2011 o 10:59
    @miko123 čili nátierku predávajú v malých flaštičkách.Dostaneš ju všade kde sú potraviny.Podľa mňa sú to pomleté čili papričky a miešané s nejakým olejom.Kupujem to pravidelne.No môžeš si aj sám spraviť nejakú štiplavú pochutinu a tým to potrieť.


  • monimonchi, 8. januára 2012 o 21:16
    Kulinarsky zazitok! Robila som rebierka uz na 3 sposoby a tento vyhral na plnej ciare!!! Dakujem za recept. Odporucam vyskusat.
    PS: aj bez cili je uzasny...


  • tatranka, 9. januára 2012 o 14:44
    @monimonchi. Je ohromné si prečítať takéto povzbudzujúce riadky.Ďakujem ti.Teší ma to.


  • major9777, 1. mája 2012 o 18:03
    už aby som strelil diviaka a idem na to..


  • tatranka, 1. mája 2012 o 19:20
    @major9777 želám ti dobrú mušku,aby si toho diviačika strelil a urobil si takúto dobrotu.My pečené rebrá s kusom chutného mäsa milujeme.


  • suzi512, 20. augusta 2012 o 19:20
    tiež vyzerajú veľmi lákavo :-)


  • ajka123, 7. septembra 2012 o 13:32
    Mňamky, vyskúšam!!! :)


  • relo84, 13. septembra 2012 o 19:49
    ešte som len došiel po to chladenie v chladničke ale už sa teším :))) vyzerá to výborne


  • tatranka, 14. septembra 2012 o 15:19
    @relo 84 Neviem čím to je ale nech ich urobím akékoľvek množstvo,myslím primerane vždy je málo.Určite si pochutíš.Napíš,ako si to zvládol a či si bol spokojný.Teším sa.


  • rennatte, 11. novembra 2012 o 13:38
    dakujem za recept, takto sa podarili mne :-)



  • tatranka, 11. novembra 2012 o 17:56
    @rennatte ani nevieš,ako by som si na nich pochutnala.Naozaj sa ti vydarili.Je dobre,že si mi pridala fotografiu.Ja to neviem pridávať ku komentáriku.Možno sa to tiež niekedy naučím.


  • milinko, 5. júla 2013 o 14:17
    Mala som v mrazáku jahňacie rebierka, tak som hľadala recept a našla som Tvoj i keď nieje z jahňacích rebierok páčil sa mi a naviac toľko pozitívnych ohlasov že som vyskúšala. Boli výborné, recept je uložený v mojej KK ďakujem , prajem pekný deň a veľa úspechov pri varení :=)


  • tatranka, 5. júla 2013 o 16:41
    @milinko teším sa,že si bola spokojná.Mňa pečené rebrá čakajú na budúci týždeň.Veľmi sa na ne tešíme.Pre nás je to tiež pochúťka.


  • misiacikk, 13. novembra 2013 o 13:26
    vynikájúce, manžel aj pekáč pooblizovall ;)


  • tatranka, 15. novembra 2013 o 19:21
    @misiacikk pousmiala som sa pri prečítaní tvojho komentárika. Takže si rebrá pripravila naozaj vynikajúce.Teší ma to.


  • olgal, 15. novembra 2013 o 19:43
    Ďakujem za recept je to nebíčko v papuľke !Idem ich robiť tretí krát a viem, že iné už ani robiť nebudem. Doporučujem!


  • tatranka, 16. novembra 2013 o 17:23
    @olgal veľmi sa teším.Takéto úprimné slová,padnú,ako medový chlebík.Ďakujem.


  • dankana, 12. februára 2014 o 17:16
    mňaaaaaaaaaaaam :-)


  • parisienne, 12. marca 2014 o 23:08
    Uz aj idem robit marinadu :). Tatranka, prosim, kolko to treba nechat dusit? dakujem


  • kimlo, 13. marca 2014 o 07:39
    @parisienne mas to tam napisane: "ked je uz mäsko mäkke..."...


  • tatranka, 13. marca 2014 o 17:28
    @parisienne tak ako píše @kimlo je to v bode 7. Nech sa ti recept vydarí a chutí.


  • parisienne, 14. marca 2014 o 16:30
    mne by viac pomohlo casove urcenie, cca pol hodinu, hodinu, ale nevadi,budem teda musiet kontrolovat :).



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist