Trčiace rebrá fotorecept

jody - fotkajody, 24. marca 2011
Trčiace rebrá (fotorecept)
Foto: jody

Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné, čerstvé a neohlodané rebierka. A keďže mám okrem Zobraziť celý popisPavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné, čerstvé a neohlodané rebierka. A keďže mám okrem varenia rada aj slovné hračky, tak tu mám pre vás, milé osadenstvo, hádanku - čo znamená názov receptu? :-)

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

 mletý
 mletý
 sušený mletý




Postup

  1. 1

    Kúpime taký maľučký, vyše poldruha kilový kúsoček...

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pozdĺž rebier ho nakrájame na úhľadné drevorubačské porcie.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame obe papriky, koriander, cesnak, zázvor, med a pretlak (ten na fotke neborák nie je). Feferónku tam buď pridajte tiež, alebo ju na druhý deň šupnite do plechu k mäsu.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravený pác napatláme zo všetkých strán na rebierka a do druhého dňa necháme v chladničke odležať.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak zo 5 cibúľ na druhý deň očistíme, nakrájame na tenké mesiačiky a vystelieme nimi omastený plech. Na ne, ako na perinku, poukladáme mäso, až teraz všetko posolíme, podlejeme vodou a prikryté dáme piecť.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako sa rebrá pečú, uvaríme zemiaky a spravíme z nich kašu.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte nám chýba anglická zelenina, takže na oleji speníme cesnak nakrájaný na plátky, ...

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... pridáme na drobno pokrájanú zeleninu, posolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Nakoniec zjemníme plátkom masla.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rebrá počas pečenia polievame vypečenou šťavou. Dopekáme odokryté. Hotové sú, až sa mäso oddeľuje od kosti a keď to už s prehĺtaním slín naprázdno nevydržíme.

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom už len napraceme na tanier koľko sa naň mestí a skúsime, či sa zmestí aj do nás. Ohromnú dobrú chuť prajem. :-)

    Trčiace rebrá (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kuchticka
@jody , narobila si mi tolko chuti, ze to snad do zajtra nevydrzim, kym kupim a upeciem. Davam do kk.
frona
Ale neprezradila si, čo znamená názov???? Žeby to vymysleli deti?
mangold
Trciace rebra? Slecna v plavkach - vonava a pritazliva ako toto jedlo - cha, cha.
pupavciatko
super receptík, vyzerá to mňamkovo. Jody, tak ako sa mi páči tvoje papaníčko, aj tvoj slovník a štýl opisu je moja krvná skupina
hannah22
veru pekné a pravoverné slovenské jedlo, slinky mi tečú, chválim ....:))
sportak
Tak toto vyzerá veľmi lákavo a hlavne jednoduchá príprava. Gratulujem.
frezia68
Myslela som,že im urobíš"rúčky" a preto trčiace?Mäsité rebierko dosť ojedinele vidím v mäsne,vydarenéééééé :-)
pusta
vynikajúci recept, navyše vtipne podaný. v mkk - dakujem
marcy
chváááálim,určite vyskúšam....výpek je cenný,zbytok treba zamraziť a šupnúť do slabšej šťavičky napr. z kuracinky :-)
hubata
Prečo trčiace? Asi preto že keď sú pekne do zlaltova upečené, tak sa voňavé mäsinko odliači od kosti a rebrá zostanú - trčať. Uhádla som, čo dostanem hmmm ????
lyali
No krásny recept no, ale ako odpovedať na Tvoju hádanku? Myslím si, že z toho, čo zmestíme do taniera, zmestíme všetko aj do seba akurát okrem tých kostí a zrovna tie ostanú trčať na tanieri. Tak možno práve preto trčiace rebierka :-D
jody
No, takže trčiace preto, lebo som narúbala také obrovské porcie, že jednoducho trčali z taniera, nezmestili sa naň. :-)
peter64
milá jody není to tak náhodou bôčik z kosťou lebo takéto rebra som v mäsiarni nevidel a keď sú to rebra tak kde ste to kúpili.
jody
Dvakrát som sa spýtala, či sú to rebrá, predavačka sa dušovala, že áno. Kúpila som to v Tesku, v Biskupiciach.
cica2
trefný názov a krásny recept, si šikuľka!
kukulienka71
@jody , robila som dnes veľmi podobne, mala som chuť na také obhryzkávanie kostí:-) je tu na Vareche veľa podobných marinovaných rebierok, dávala som zmes korenia ako ty, plus kečup, med, horčicu, trošku octu. Piekla som 1,5 hodiny na 180°C za častého obracania rebierok na cibuľovom základe. Je to výborné jedlo, hoci manželovi tam vadil med. Mne sa tam práve ten páčil najviac:-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia