Rôzne

Skúsenosť s Eritritom

rulik - fotkarulik, 22. októbra 2019

Ahojte, som diabetik II.stupňa a chcel by som cukor nahradiť Eritritom, teraz ho mal Lidl, nemám s ním skúsenosť, používal som Xukor (Xilitol), nemáte Vy skúsenosti?

@zareaguj


Diskusia k téme

tinu
Nemám skúsenosti, tiež používam xilitol alebo stéviu.
mata3636
Používam erythritol. Nemá žiadne kalórie, nulový glykemický index, xylitol má. Chuťovo je dobrý, troška chladí na jazyku. Ale v pečeni alebo v mliečnych výrobkoch ( s jogurtom, tvarohom ) to nevadí. Je menej sladký ako klasika cukor, ale ja som už odvyknutá od presladenej chuti. Mala som aj xylitol a chuťovo za mňa rovnaký ako erythritol. Akurát je tam ten rozdiel vo výživových hodnotách.
evanaaa
Ja tiež používam Xylitol, ale teraz som si kúpila Eritrit, ešte som ho neotvorila....ale dobrú skúsenosť mám so sladidlom SUKRIN, je ho viac druhov - sypký, kryštál, jemný kryštál, do pečenia, na posyp, ale aj karamelový, ten sa dá skaramelizovať na povrchu koláčov. Má aj rôznu sladivosť. Ale ja som ho kupovala u nás v predajni "Nanacelia", tak neviem, kde všade sa dá ešte zohnať.
rulik
dík, za odozvu, tie 0 kalórie som si vygooglil, akurát sa mi to zdalo akosi podozrivé, skoro ako reklama aby sa zvýšil predaj, tiež som už odvykol od sladkého, ale chcem si upiecť niečo makové so samých zdravých surovín a tam by sa trochu sladkej chuti žiadalo.
Ďakujem vyskúšam

tomeska
S erythritolom som varila marmeládu z drienok a výsledok bol dobrý. Ale xilitol mi chutná viac, je sladší, lepšie oklame moju sladkožravost. m.
kecupicek
Zvykla som si na stéviu ,varila som s ňou aj džem z rakytníka a chuť sa mi zdala trošku menej sladká, nie však horká ako niektorí uvádzajú.Vyskúšala som na priateľke no nevšimla si, že tam nie je cukor a chuť sa jej veľmi pozdávala a to nie je diabetička.