Rôzne

Sillikonová forma

fany1602 - bez fotkyfany1602, 15. júla 2013

ahojte prosím Vás chcem sa spýtať či nemá niekto skúsenosť ako
používať silikonovú formu?dostala som na bábovku no bojím sa ju
používať za rady Vám vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
K tej mojej, ktorú som tiež dostala, bol návod. V ňom bolo len toľko, že ju pred prvým použitím treba umyť saponátom a vysušiť. Vymazať ju treba len pred prvým použitím a maslom, olej sa vraj na vymazanie nemá používať. Pred druhým použitím som ju nevymazala, vyklopila sa, ale ten hladký povrch sa mi nepáčil, takže som ju radšej vymazávala a vysýpala múkou každý raz.
Z vlastných skúseností môžem dodať, že po naplnení cestom sa mi forma zdala labilná, zle sa prenášala. Odvtedy som ju vždy pred plnením položila na plech, tam naplnila a aj upiekla.
Teraz ju už nepoužívam. Vrátila som sa ku kovovej, akosi sa mi s ňou lepšie zaobchádza a bábovka sa mi zdá krajšia.
brambora
Ja pouzivam na babovku len silikonovu formu. Ako pise @sovka62 treba ju pred prvym pouzitim umyt "jarou" a vysusit. Mne sa tam babovky vzdy vydarili, krasne idu vyklopit... Ale urcite zalezi aj od druhu silikonu. Pretoze ja som si raz kupila v lidli a po par pouzitiach bola ako keby uz "znicena" a vyzera ako spinava. Potom som si kupila v klasickom obchode s domacimi potrebami a dokonca aj s kovovym "kosikom", v ktorom sa ta babovka pecie a krasne drzi tvar. Nicim formu nevymazavam. Urcite vyskusaj, ved za to nic nedas. Prajem vela uspechov. :)
ainy
ja mám silikónku od Tupperware a som nadmieru spokojná....nebojím sa ju používať na jedlo, lebo je zo 100% silikónu....nemusím ju ani vymazávať a robím v nej aj keď bežne pečiem, ale aj v mikrovlnke...