Rôzne

Salko II

an3da - fotkaan3da, 19. mája 2012

Príbuzná mi doniesla salko českého výrobcu Tatra, dve konzervy
397 g. Aj toto mám najprv variť vo vode? Okrem na marlenku,
kde sa salko ešte používa?

@zareaguj


Diskusia k téme

12 komentáre k článku
@an3da ja ho tiež najradšej používam tak ako napísal @jurovic6 , spravíš z neho vynikajúci karamelový krém na akýkoľvek zákusok, alebo tortu a tie dve Salká kľudne var naraz v jednom hrnci, ušetríš si čas aj enerie a máš ho poruke pripravené použiť hocikedy.
@an3da , ale ak máš tlakový hrniec, tak stačí variť asi 45 minút. A tu som čítala, že niekto varí aj 2,5 až 3 hodiny. Asi je potom hustejšie.
Dˇakujem všetkým za dobré rady, salko je sladené, tak píše na plechovke. Dám vám vedieť ako sa mi podarilo.
an3da.. :-)
cez vianoce 2011 som prvýkrát vyskúšala karamelizované salko - tzn. už karamelové od výrobcu, netreba variť doma... a bola som spokojná, doporučujem.
ale je jedno, či sa varí doma, alebo ho máme takéto už kúpené..
vyskúšala som nový recept na marlenkové guličky:  www.mimibazar.sk/recept.php?id=44628...
(vďaka Sylvia) boli hlavne veľmi rýýchlo urobené ... a celkom chutili..... :-)
Tak toto kúpené už dajako strovím a skúsim pozdejšie aj sama urobiť.
Milujem mliečne plnky, neviem či polovicu nezjem kým urobím koláč...
My sme si s tým polievali marhuľový kompót a nemali sme problém zjesť dvaja veľkú plechovku a celé salko (no deti) a potom mamka hľadala...