Varenie

S varechou v ruke.

tinca - fotkatinca, 10. januára 2011

Dnes som dostala odporučenie na túto stránku od nemenovaného varecháča, super kuchára. Len neviem vyveďte ma z omylu, neviem o čo tu ide "o konkurenciu, súkromnú stránku",neviem sa zorientovať, lebo je tam kopec varecháčov. Bolo to cez fcb. U mňa je teda jednička " Varecha", ja nejako nelabzdím po iných stránkach, nemám na to čas. Využívam vlastné rcp, po maminke, od kamošiek a niekedy z príloh časopisov, ale to ma musí zaujať. Poprosím o stanovisko @redakcie ale aj vás prispievateľov receptov. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Vyzerá to ako klasická FB skupina, podobných by si našla viac. Konkurencia to nemôže byť, lebo je to len skupina v rámci Facebooku, teda nemá ako zarábať na reklame a podobne.
Možno to stojí za otázku aj k ostatným varecháčom: aké fóra a stránky o varení navštevujete? Ja viktora klima delikatesy.sk, každú nedeľu sa teším na recept od medveďov na blog.sme.sk a ešte cuketkov blog, to je zhruba také jadro. A vy?
babav
Ja mam najradsej Varechu,ale ked mam cas, labzujem aj po inych gurmanskych strankach ;-)
evusik
ja čo sa týka varenia tak len Varecha a Medvedi - tí majú nielen dobré recepty ale aj dobré čítanie. A keď občas niečo potrebujem tak vyhľadávam len tak náhodne a hocikde - čo mi príde pod ruku.
michsamant
Ja som "maniak" vo vyhladani kucharskych blogov. Aj len tak, pozriet fotky, styl varenia. Inak sama blogujem a to zaberie dost casu, ktory si kradnem po chvilkach, ked mensia spinka a vacsia je v skole. Inak si kazdy den zo vsetkych blogov a inych kucharskych stranok prve otvorim varechu.
michsamant
@tinca , to FB urcite nejde o konkurenciu, myslim, ze len taky kamaratsky napad spojit ludi, ktorych bavi to, co zakladatela skupiny ;) mohla si sa opytat priamo jeho, urcite by ti na to odpovedal
cistinka
Na facebooku je veľa varecháčov a je len na každom, čo chce čítať a kde reagovať. Konkurencia to určite nie je. To, že si tam niekto založí svoju skupinu je len jeho vec a či sa tam @tinca pridáš je zasa len na tebe. Ja som tú stránku označila, že sa mi páči a budem čítať príspevky...mimochodom aj ja mám na fb svoju početnú skupinu a mám aj svoj vlastný blog - a nemyslím si, že tým robím vareche konkurenciu. Na varechu chodím rada, ak mám na to čas a tiež pozerám aj iné stránky. Tiež si myslím ako Miška, že si sa na to mohla spýtať priamo zakladateľa ... a táto diskusia je o ničom....... taký tichý bonz pre nevedomých :-))
elisticka
aj ja som to dostala rada sa pozriem na nove recepty nemyslim ze je to konkurencia varechy ved fac je klebetnicek o vsetkom:-))aj ja pridavam len sem a ine stranky si len popozeram....
2010
ja z toho nerobim problem,sme v 21 storoci a doba je taka ... suhlasim s Cistinkou.
enerrgizer
kdeže konkurencia :-) varecha nemá konkurenciu! ide len o to, že nie všetci moji priatelia na FB navštevujú varechu a nechcel som tých, ktorí nemajú veľký záujem (neuveríte, ale aj takí sú :-) o túto tematiku, obťažovať varením a receptami. A takto si to pozrú len tí, ktorí chcú... takže priznávam, som to ja :-)
arasidka
Ja som vás objavila nedávno...a zostávam tu, pokým budem mať doma čo len jeden hrniec, varechu a chuť do jedenia. A hlavný dôvod? Ten môj dedek je kuchár už neviem z koľkého kolena, ale nevyučený - kuchárčenie je jeho koníček najväčší. Vlastne.... hm, ani neviem, či má aj nejaký iný. A straaaaašne rád sa preberá receptami, a ja som si povedala, že aj ja mu občas niečo v našej kuchyni neznáme nakuchtím, a tento rok sa mi to podarilo s pečením. Ale jakýýýý bol spokojnýýýý!?!?!?! Takže, ani ma nenapadlo hľadať iné varenie. Mne je tu dobre a hotovo.
enss
arasidka, tak toho Tvojho "dedka" Ti tak trochu závidím. U toho môjho absentuje akýkoľvek náznak talentu na kuchtenie. Mám už dospelé deti, ale keď sa stretneme, vždy spomínajú na tatkovu cesnakovú polievku, ktorú varil v dobe, keď mali asi 12-13 rokov a ja som bola v nemocnici. Dal nejaký cesnak do hrnca, zalial vodou, prevaril a polievka bola hotová. Podával ju s chlebom. Je zauujímavé, že moje deti nikdy nespomenú ani jednu z tých tisícov dobrých polievok, ktoré som im vyvárala ja.
tinca
@enerrgizer ďakujem za vysvetlenie, mohla som ti fakt napísať súkromne, aj ďalším varecháčom za vysvetlenie. @cistinka trošku som zaskočená tvojou poznámkou, to nebol žiaden tichý bonz, každý sme nie na rôznych stránkach takí zbehlí ako veľa z vás. Ak by to bol bonz, tak má právu upozorniť ma @redakcia. A myslím, že v diskusii sa mnohí pýtajú na väčšie blbosti a nikto na nich takto nereaguje. Ináč díky @jarco aj @sandratamer aj ostatní, ktorý to zobrali ako dotaz. Necítim sa vôbec ako bonzák, to nie je moja parketa.
hubata
Ja rada labzujem ešte po českých kuchárskych stránkach, tiež sú tam dobré recepty a rady. Zaujali ma tam najmä české a moravské ľudové jedlá ktoré sú finančne nenáročné a mňamkové.