Kuchyňa a vybavenie

Robot na miesenie chleba

martinale - fotkamartinale, 4. marca 2016

Ahojte dievčatá, Prosím Vás o radu. Manžel mi chce k narodeninám kúpiť robot. Často pečieme chlieb z 1 kg múky. Je na svete nejaký robot, ktorý by si poradil s cestom kde je kilo múky a viac? Prosím poraďte mi ak možno z vlastnej skúsenosti...moc moc moc ďakujem...

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
ono to ide od vykonu a prevodov ak tomu dobre rozumiem, teda by som pozerala vykon okolo 1000 ( neviem ci V alebo v com sa to udava ), nech su nastavce nie plastove, tie vela nevydrzia, motor nech nema plastove casti tiez, potom aby ti haky dobre dotiahli vsade, nie ze budes musiet oskrabavat
co som zachytila debaty, zienky si chvalia Kitchen Aid, Kenwello, niektore aj Eta a Bosch
bolo tu na tuto temu viacej diskusii, skus pozriet , lebo zrejme ho budes chciet pouzit aj na ine ako miesenie chleba :-)
buchtabuchta
Na vymiešanie cesta na chlieb používam ručný mixer s hnetacími hákmi. Robím len z cca 750 g, lebo sa mi viac nevmestí do formy, ale z ražnej múky, ktorá je zase hutnejšia a ťažšia na spracovanie, ako pšeničná. Stačí 5 minút, krátka pauza a ešte raz 3-5 minút a je to hotové. Čím väčší výkon, tým lepšie, ale urobí to aj obyčajný Concept 350W. Má to výhodu, potrebujem jednu misu a jeden prístroj, umyjem misu a háky a hotovo. Robot má stovku súčiastok a kým ho ty zložíš a rozložíš a umyješ, ja mám napečené.
stefik
Mám kenwood cooking chef km 086, objem nádoby je 6,7 l kilo muky nie je žiaden problém, je celokovový jednotlive hnetače a šľahače sa dajú nastaviť, má planetárne miešanie, príkon je 1500W , tento model má aj indukčný varič ale ak ten nepoterbuješ existuje kenwood rady major ktorý je tomuto podobný s 6,7 l nádobou len bez indukcie. Čo je ale asi najdôležitejšie mám ho už 3 roky a ešte žije.
nadas
Mám Kenwood chef titanium s výkonom 1400W a kapacitou nádoby 4,6l a môžem potvrdiť, že nemá problém vymiesiť cesto z kila múky. Je to veľmi dobrý stroj- celokovový, tým myslím aj prevody nielen obal. Nie je najlacnejší ale ja si myslím, že je to dobrá investícia , slúži mi už 9 rokov čo sa nedá povedať o predchádzajúcom Bosch , to bola iba umelohmotná haraburda s umelými prevodmi, kde mlynček na mäso prestal mlieť po krátkom čase a mal problém vymiesiť pol kila cesta .
veronikkka
mám doma robot Bosch MUM 4655 ProfiMix46, kúpila som ho v akcii za veľmi výhodnú cenu, výborne sa s ním pracuje, na cesto možno použiť 1 kg múky + prísady, maximálne množstvo cesta 2,7 kg, obsah misy je 3,9 litra,príkon 500 W, vymiesi cesto perfektne, používam 1. a 2. stupeň rýchlosti, celkom má 4 stupne, výborne melie mäso, melie mak, zrná, korenie, strúha zeleninu, zemiaky, krája ovocie a zeleninu, robí hranolky a pod.,mixuje, šľahá, mieša koláčové cesto, piškotové cesto, hnetie...má ešte veľa príslušenstva a dá sa aj dokúpiť, nezaberie veľa miesta, je veľmi praktický, umývanie v umývačke, ľahko sa zostavuje, je to dobrý a spoľahlivý pomocník, môžem len odporúčať každému.
afataga
@Buchtabuchta (4.3.2016 20:54)

aj som si myslela, dik a aky ma ten tvoj vykon, lebo moj len 150W, tak sa mozem divit, ze to neda, lebo mi skapala prevodovka v DP, ktoru som pouzivala na miesenie cesta, tak si mi nasadila chrobaka do hlavy, ci kupi DP, alebo vykonny rucny, lebo robot nechcem, je to strasna raroha, zaberie strasne moc miesta a zeleninu si viem pokrajat, alebo nastruhat, iba na placky struham v starom robote
nadas
@Afataga (5.3.2016 17:04)
Nepísala som to preto, že by som sa chcela predvádzať aký mám stroj , ale preto aby som poradila a potvrdila to čo napísala Stefik. Ak si spokojná s tým čo máš som len rada, je na Martinale čo si vyberie , stačí keď si porovná na Heureke tvoj BOSCH a môj KENWOOD aj s parametrami a cenou a potom si môže vybrať ši lacnejšiu variantu alebo drahšiu alebo hoci jaký iný stroj. Je len na nej či chce investovať na 3 roky alebo 20-
nadas
@Afataga (5.3.2016 17:04)
Prepáč Afataga, tento môj komentár je adresovaný pre Veronikkku.
veronikkka
@Nadas , v pohode.
ty si napísala svoju skúsenosť, ja svoju. nič sa nedeje :-)
bez obáv. nejde o žiadne predvádzanie teba, či mňa.
jasne, že Martinale si vyberie sama
julica
Kenwood chef je skvely, utiahne vsetko, je celokovovy (aj suciastky), vykon 1500 tusim, urcite odporucam
buchtabuchta
@Afataga (5.3.2016 17:04)

Mám 450 w ale donedávna som mala Concept 350 a bez problémov vyšľahal všetko. Mám aj Bosch MFQ 3550 alebo niečo podobné, sekáčik pomelie orechy, mäso, zemiaky na haruľu. Ten som dostala pred 15 rokmi ako svadobný dar, stál 80 euro.
hanka355
Ja mam bosch mum 4 na kilo muky je perfektny a uz som tam dala aj kilo a pol a utiahol to.ja s nim robim vsetko som maximalne spokojna a ma ho aj vela znamych.je cenovo dostupny,a daju sa dokupit veci samostatne podla potreby.