Varenie

Rimsky hrniec

babulienka - fotkababulienka, 28. novembra 2010

dnes som nasla v recepte kridielka na kelovom a zemiakovom podklade pecene v rimskom hrnci. Aky to je asi mi nieco v zivate z kuchyne uslo? Nepoznam tento vyraz

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
@babulienka , na Vareche je viacej receptov z rimskeho hrnca , zadaj si hore do okienka "hladaj v texte" heslo rimsky hrniec a ono ti to najde recepty , diskusie a komentare k tejto teme .
viera1
Ja som si ho včera kúpila v Prahe,v Ikei,stál 299,- Kč,to je pri terajšom kurze cca 12 €.Je neglazovaný a už sa teším na varenie v ňom.Najviac ma láka chlieb,no uvidíme...
marianne69
Jedla z neho su velmi chutne,jeden som uz poslala do" velkych lovist"(praskol mi),druhy mam 3 roky,dufam,ze vydrzi:-)Dnes som v nom zrovna robila spominany recept.
honestka
@marianne : aj ked hrniec ma prasklinu, ale samozrejme este drzi pokope, ked ho namocis najmenej na 1/2 hodinu mozes v nom robit dalej- netecie ,ale musi podlozit alobal a dat na plech.
Ja som jeden moj takto pouzivala roky, kym sa mi nepodarilo kupit si novy, pretoze jeden cas ich vobec nebolo dostat.
A ked dodrziavas namocenie, tak nepraskne, ja uz jeden pouzivam desatrocia a mam ho najradsej pretoze v nom pecene maso ma fantasticku aromu.
A nikdy ho neumyvaj mydlom!
marianne69
@honestka a vidis to som ja nevedela,bala som sa v nom robit,ze budem nahanat jedlo po rure:-),ale bolo mi ho luto vyhodit,tak som do neho zasadila muskaty:-)))a musim povedat,ze sa im tam paci,lebo su take kraasne.v Anglicku nie je drahy,tak som si kupila este jeden,(nech to para tlaci)dodrziavam vsetko co napisali a zatial sluzi....
marianne69
Ked tak na tym rozmyslam,Honestka asi tie muskaty z neho vyhrabem...:-)))))
voz12
Rímsky hrniec sa mi podarilo kúpiť na blšom trhu v Jelenej Gore za babku.Asi dotyčný nevedel,čo predáva.
lkubicova
nevie niekto o hlinenom hrnci EMILE HENRY TAINE ? Kde ho dostať kúpiť v čo najlepšej cene?