Kuchyňa a vybavenie

Rimske hrnce na predaj

marianne - fotkamarianne, 8. marca 2012

Mile Varechacky,
v Tesco maju v akcii rimske hrnce po 8,39 EURO.Je vyrobeny v Madarsku a vyzera velmi suco:-) Rozmer 37x25x18 (7l).Vyrobeny z hliny,bez glazury a ma terakotove prevedenie.

velky-novy-obrazok-10.jpg

@zareaguj


Diskusia k téme

soncya
Dnes pôjdem pozrieť, potrebujem a tento je ozaj lacný! Ďakujem za tip!
marianne69
Ja som tiez kupila,pri poslednom stahovani mi prisiel rozbity na cipmr-campr a to terakotove prevedenie je pekne zo zeleniny a ovocia...
soncya
joj, dik za foto, ja som ho hľadala na stránke "reťazca", ale nenašla!
ivocka5
a načo všetko sa dajú tieto hrnce použiť? :-))) nemám s nimi zatiaľ žiadne skúsenosti...
bejgi
jej super @marianne69 , zajtra navštívime Tesco, ktoré nemám moc v láske, ale túto nádobu som stále chcela na pečenie chlebíka a je vo veľmi dobrej cene, ďakujeeeem ti :)
marianne69
@bejgi ,vahala som,ci radsej nepriplatit a nekupit kvalitnejsi okolo 25 euro,ale na krabici je napisane vyrobok najvyssej kvality R v kruzku a tato madarska firma ich vyraba od roku 1927.Tak hadam sa pri spravnom pouzivani vydari,ked nie,aspon mi nebude tak luto tych 8 eur:-)
marianne69
tiez nas to napadlo:-DDD muz mi vravi v obchode,ber nie je vyrobene v Cine....
ivocka5
dakujem, marianne69 :-) už čítam :-) fakt som o tom hrnci doteraz nevedela, i keď už som ho viackrát videla v obchodoch:-) tak asi tiež zájdem do tesca :-)))
marianne69
...ak by ste si chceli omrknut este tu: www.patakikeramia.hu,ze vraj to je masterpiece of hungarian:-) handmade ( rucna praca)
monika456
milujem rímsky hrniec a veľa v ňom pečiem a všetko možné, ale nikdy som nemala ešte bez vnútornej glazúry.... to jediné ma na tom odrádza. Po dlhšom používaní je zvonka "škaredší", tam nemá glazúru, tak si neviem predstaviť ako by vyzeral, keby nemal ani vnútri.....
bejgi
milá @marianne69 , tak som ja vyslala toho svojho muža do tesca, ukázala ako hrniec vyzerá a s radosťou som ho očakávala, vrátil sa celý vytešený, že posledný kus zobral, ale že tam bol aj za 13 EUR aj s glazúrou, no ja som si medzi tým prečítala komentár od @monika456 , že bez vnútornej glazúry je to o ničom :) a opäť vyslala môjho drahého na výmenu a dočkala som sa maďarsko - rímskeho hrnca :)))))) ešte, že mám tolerantného chlapa xixixi


marianne69
:-DDD no vidiiis a vsetci su spokojny,je krasny.Aj neglazurovane su pohode, akurat sa musia poctivo dobrej pol hodinky mocit,mimochodom aj v Anglicku som mala neglazurovany,piekla som v nom dva roky a bol v pohode,odmocila,vypucovala a bolo.Len mi ho pri stahovani rozbili.Ten glazurovany sa lahsie umyva a netreba ho tolko mocit.Mala som aj ten,ale mi praskol,tak som muskaty v nom zasadila:-)
elena01
Ahojte, ja používam tiež už dlhšiu dobu rímsky hrniec - a moja skúsenosť znie: rímsky hrniec s glazúrou stráca na svojej podstate. Pekne je to vysvetlené http: //www.rimskyhrniec.sk/historia-rimskeho-hrnca , odkiaľ som vybrala to hlavné.
Póry na neglazovanej keramike nasiaknu vodou a umožnia prirodzený proces pečenia.
Voda, ktorá sa nachádza v póroch hliny, sa pri postupnom zohrievaní mení na paru tak v rúre ako aj vo vnútri rímskeho hrnca. Takto sa na povrchu mäsa vytvorí tenká, chrumkavá vrstva bez toho, aby mäso vyschlo, jedlo je mimoriadne chutné, výživné a lahodné . Pokrmy sa pripravujú bez pridania tuku, teda sa z nich nepriberá.
irenaw
tiež mám Pataki tál :-) som s ním maximálne spokojná. mám neglazovaný a ja sa práve teším, keď bude mať 20 rokov aký bude mať starý vzhľad. pri tých glazovaných sa para uvolňuje z pokrievky, ktorá sa namáča, tak ja asi tej pary menej. zas sa v ňom jedlo menej pripečie. taký či onaký, nech sa nám v nich dobre varí :-) @bejgi ten je naozaj parádny :O)
pacik
Tak som včera stála v tescu pred hromadou rímskych hrncov a tuho rozmýšľala. Nakoniec som odišla sklamaná preč, lebo pre nás by bol veľký. Tak musím počkať na menší a zatiaľ si ukladať recepty do KK. Jedného pekného dňa...
veronika353
Já mám římský hrnec neglazurovaný a zatím jsem s ním spokojená,kupovala jsem ho asi před 6 roky v Hypernově:-)
babidka
Nuz , asi mam zazracny rimsky hrniec- namacala som ho iba raz , ked som ho pouzila po prvykrat . Na varenie jedal ho nepouzivam - mam aj rimske hrnce glazovane a jedlo v nich je vyborne . Nuz ale k tomu mojmu hrncu - pekavam v nom vlastne iba chlieb .Pravidelne a dost casto . Hrniec - nenamoceny - dam do horucej rury a necham ho rozpalit , potom tam "kydnem" bochnik , zakryjem a peciem chlieb . Hrniec vobec nenamacam , nedavam ho do studenej rury , ale uz poriadne nahriatej /na pecenie chleba pouzivam zvacsa sporak na drevo / a za tie roky co ho mam , tak sa mu nikdy nic nestalo :-) Kupila som ho v Rumunsku na trhovisku od jedneho keramikara za vtedajsich 10 zapadonemeckych mariek...
marianne69
tak to mas zazracny hrniec @babidka :-) ja so ho fukla do rury nenamoceny len raz a v tom momente som ho odfarila,praskol mi:-( takze teraz uz poctivo namacam....