V diskuzích pod recepty se velice zřídka setkám s tím, že někdo napíše, že jídlo podle receptu uvařil. O přidané fotce uvařeného ani nemluvím. Komu se nově přidaný recept líbí, pochválí, připíše, že recept ukládá. Občas se vyskytne dotaz na něco, nebo názor. To je vše. Z toho mi vychází, že většina zdejšího "obyvatelstva" vlastní pěkně "tlustou" knihu receptů (také se ukládá kdeco, mnohdy opravdu žasnu). A tak by mě zajímalo, a možná nejen mě, jak moc a jak často se probíráte uloženými recepty a vaříte podle nich nebo se jimi inspirujete? A pokud ano, napíšete pak pod ten recept komentář? A proč už nepřidáte fotku? Je to tím, že se obtížně (pro mnoho varecharu) přidávají, nebo pouze není potřeba se podělit a ukázat autorovi receptu, jak se mi povedlo? Samozřejmě i když se nepovedlo a nechutnalo!? Pište !
@zareaguj
A samozrejme, vkladanie fotiek do komentárov nie je žiadna sranda a tak to radšej nerobím. Skúšala som to, aj sa mi občas podarilo, no nebaví ma to.
varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-fenikel-fotorecept/237...
Ona tam pise v zaveru seminka s tebi zapect. Mne se tebi spalilo a tak jsem to udelala pak jinak a napsala jsem to tam. A to je presne to, co muze bud inspirovat druhe, nebo mi zirafninky napise, ze to delala jinak a tebi se ji nespalilo. To je ta diskuze, ktera by mela u receptu probihat. Vymena nazoru (bez urazek) a zkusenosti. A toho je tady, bohuzel, velice malo. Vlastne i ty pises, ze kdyz jsi s receptem nebyla spokojena, presla jsi to. Proc?
Varecha je ozaj veľmi dobrá stránka, kde si nájdem vždy podľa svojho gusta recept. Recepty, ktoré nemajú fotku, nejak preskočím. Mňa dobrý recept upúta vždy najskôr obrázkom. Ďakujem a ešte raz ďakujem za túto stránku.
témy . mala som v úmysle, aby na základe názorov iných skúsených autorov z varechy si začínajúci a menej skúsení si vedeli správne vybrať.toto spravili tí, ktorí si tu osobujú akési vlastnícke a domovské právo na základe dlhšieho pobytu ako aj určovanie toho, čo sa smie alebo nesmie. @mijaita , po tom všetkom sa mi nediv, ani iným, že o to nestojím. prepáč mi moju otvorenosť.
Neni vule ani ta, aby kazdy mohl sledovat recept ci diskuzi, kterou chce. Na jinych webech je to jednoduche, prijde mail a dozvite se, z k vami sledovanemu tematu nekdo pridal novy koment. Tady se vse ztrati v propadlisti dejin a kdyz pridam do diskuze ci k receptu komentar, nikdo ho uz, krome autaor nabo nahody, neprecte.
Takova uprava webu by byla vic nez prinosna a ocenena.
Jak rikam, neni vule. Ale rika se tomu "neni cas".
prajem pekný deň-začína nám mrazom -10!!! a slniečkom..
so všetkým -čo uvádzaš-súhlasím..za seba píšem:
šikovnejšie žienky tu dávajú fotopostupy receptov-som im veľmi vdačná...ja-nešikovnejšia-sa tu učím..radujem..a tak..a skúšam...ked som odskúšala recept-i som napísala...často recept si upravím..len vdaka varecháčkam sa mi darí kysnuté...chodím tu viac pre radosť-ako odbornosť..preto aj moje príspevky sú zamerané viac ľudsky-než "posudkovo"...:-))nechcem sa pridávať ku kritike toho či onoho...chcem si tu nájsť radosť...bych vyrovnala ten opak čo mám v reáli...:-)pokojný deň všetkým
lenže tu na Vareche niektorým ľuďom vadí všetko... vadí im ak ste dlhoročná varecháčka, vadí im ak ste mladá, ak ste ešte nepridali žiaden recept, rieši sa pravopis.. skrátka kto chce psa biť, palicu si nájde...
ja som sa vždy snažila slušne reagovať, poradiť, pomôcť, ale tie útoky v poslednom čase ma oberajú o silu a vôľu reagovať....
Oceňujem @mijaita však tvoj príspevok a navrhujem aby sme si všetci dali do profilu e-mail ktorým by sme sa mohli skontaktovať a ak mi je niečo nejasné v recepte, aj požiadať o informáciu autorku receptu, pochváliť, alebo naopak aj skritizovať. Je fakt že niektoré recepty robím aj po rokoch a už by som sa s varecháčkou nemusela dokázať skontaktovať a popísať si o recepte, pričom ale ostatných by to nezaujímalo. Na to by mohla práve slúžiť novo pridaná ikonka vpravo hore "tajné správy" - ale samozrejme každý varecháč by musel mať v profile uvedený buď mobil alebo e-mail.
no a raz mi urobené jedlo nechutilo, ani nikomu doma. bol to, podľa mňa, riadny grc, aj keď samotný recept sa mi celkom pozdával. receptúru som naozaj poctivo dodržala, aj suroviny som použila rovnaké.bolo to jednoduché jedlo, nedalo sa na tom nič pokaziť. autorke receptu som to však nenapísala. nevedela som, či varovať iných, či si to nechať pre seba a nech si každý overí sám... možno to niekomu chutilo...
ale isté je, že si pridávam vždy ďalšie a ďalšie recepty a dllllho potrvá, kým ich všetky zrealizujem.
..lenže my čo Boha veríme a do kostola menej chodíme sa riadime textom modllitby Otčenáš .. a podľa toho sa aj riadime v praxi a teda aj na Vareche, odpúšťame a neútočíme ..a dávame priestor k slobodnému vyjadreniu bez očakávania ješitných poznámok...príjemný predveľkonočný týždeň želám všetkým....čo keby sme sa zamysleli v tomto čase a začali odznovu, aby Varecha zostala serioznou stránkou, na ktorú prídeme s radosťou relaxovať? :-)
Ak si recept prakticky overim ,vždy dám vedieť príslušnej osobe ,ako sa mi
vydaril.Viem podla seba ,že mi to dodá chuti pridať ďalšie recepty....moja snaha a čas pri vkladani nového receptu neboli zbytočne.
Ak sa mi recept nepáči, nemám slov na pochvalu, ani na kritiku.Urazat niekoho ,kto s dobrým úmyslom vložil vlastný recept nie je pekne ani ferove.
Možno by autor sám pochopil, že recept nemá miesto na Vareche , ak by nedostal v komentoch pochvalu ani kritiku .Vyvarovali by sme sa tak slovnym bitkam ,ktoré sa tu v poslednej dobe odohrávajú príliš často.
doma som vela nevarila je mi tazko dodrzat rovnake suroviny ale recepty vychadzaju dobre aj takto a hlavne ma ucia ako varit spravne.
Komenty od hlavne starsich varechacok su povzbudzujuce, vadi mi vsak ked niekto v dobrom upozorni na spravnost a je to zamerane oproti nemu nie k veci o com hovori a aj preto si davam velky pozor k comu sa vyjadrit a je to ozaj len vtedy, ak mi nieco velmi zavadi alebo je nieco inspiracne.
A chybaju mi ti ktori hoci aj ked vela nepridavali vzdy radili v komentoch k veci a teraz uz aj viem ze spravne, lebo dodrzat ich rady sa oplatilo. hlavne ak zacinate v kulinarcine lebo dopracovat sa k radam tohto kalibru nie je lahke.
teraz je tu kadejakych mudrlantov ale casto bohuzial od veci a ti ostatni sa semuz nevracaju. a tie uchylne posmesky k comu su dobre iba ak odradit co aj splnuju
a to mi zacalo tu vadit a mozem povedat velmi, hoci incpiracie budem nakukat nadalej.
aj teraz pripravujeme stretko s kamosmi a kazdy donesie svoje oblubene jedlo a tak ja ukazujem stranku nasej krasy jedal a zaroven sa ucim svetovej kuchyne tou najlepsou formou. A jedla si pre seba zatial nefotim
Dufam, ze sa to tu upravi a vrati nejako do tej originalnejsej formy ako pri vzniku. Ja to dolezite aj pre nas, co sme daleko od domova privonat si takto k nasej kuchynke
KK pouzivam a vzdy si vyberiem iba z veci, ktore som si do nej ulozila aj tak v poslednom case je tu velmi malo na co mozem kliknut a odlozit.
hladam recepty jednotlivcov tie si studujem a niekolkym davam vdaku.
zverejnovat svoj email nemam za potreby a hlavne ked je tu TS, lenze to zase neviem, ci ju dostanu, kedze nereaguju asi ani nevedia, ze im pisem.
takze redakcia regujete na pripomienky?
nikdy som ho nepridala ako moj novy receptaj v pripade ak som upravila ako sa to tu zacalo "nosit".
Svoj profil som zrusila nedavno dovtedy som mala uverejnene informacie ale ked mi zacali chodit rozne komenty cez email tak som vymazala, lebo nemam taku moznost ako cez skype, ze viem, kto sa mi hlasi na debatu.
Ktovie, ako budem vyuzivat dlhoocakavane TS /ozaj len na velke tajnosti,hehe/ ked sa zabehnu, lebo je dobre citat pod receptom klad aj zapor a vysvetlene preco/...
dovolenka bola dobra, ze uz v plnej parade uradujes?