Varenie

Recepty z KK

mijaita - fotkamijaita, 23. marca 2013

V diskuzích pod recepty se velice zřídka setkám s tím, že někdo napíše, že jídlo podle receptu uvařil. O přidané fotce uvařeného ani nemluvím. Komu se nově přidaný recept líbí, pochválí, připíše, že recept ukládá. Občas se vyskytne dotaz na něco, nebo názor. To je vše. Z toho mi vychází, že většina zdejšího "obyvatelstva" vlastní pěkně "tlustou" knihu receptů (také se ukládá kdeco, mnohdy opravdu žasnu). A tak by mě zajímalo, a možná nejen mě, jak moc a jak často se probíráte uloženými recepty a vaříte podle nich nebo se jimi inspirujete? A pokud ano, napíšete pak pod ten recept komentář? A proč už nepřidáte fotku? Je to tím, že se obtížně (pro mnoho varecharu) přidávají, nebo pouze není potřeba se podělit a ukázat autorovi receptu, jak se mi povedlo? Samozřejmě i když se nepovedlo a nechutnalo!? Pište !

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
preberám s najmä polievkami v mojej KK, no ale fotiť znovu polievku nie je až také príťažlivé. No a potom vianočnými receptami, v lete konzervovaním a občas aj sladkým pečením a šalátmi. Keď sú komentáre z tretiny popísané :super receptík, ukladám do KK, tiež si niekedy pomyslím, či to vôbec bude niekto variť.
A samozrejme, vkladanie fotiek do komentárov nie je žiadna sranda a tak to radšej nerobím. Skúšala som to, aj sa mi občas podarilo, no nebaví ma to.
soncya
Hlavne pečiem podľa varechy, aj pridávam fotky s poďakovaním. Niekto odpíše, nietkto nie... :-)
mijaita
@alena45 a když uvaříš nějakou polívku, novou, napíšeš pak autorovi jestli ti chutnala, jestli se ti povedla? Stejně tak zavařeniny nebo salaty, napíšeš? A když ne, tak proč? nemyslím pochvalu za každou cenu, ale názor, chuť.
tiginko
Ja sa mojou KK inšpirujem často, rada skúšam nové jedlá, aj keď je pravda, že veľakrát ich mierne upravím. Ak náhodou nezabudnem, vždy to v komentári spomeniem a keď mám, tak pridám aj fotku. Zhodou okolností aj včera som okomentovala aj s fotkou dva recepty. Podľa mňa si to autor zaslúži. Určite ho poteší keď sa dozvie, že niekoho inšpiroval a pomôže to aj iným prípadným záujemcom, aspoň sa dozvedia, či to naozaj stojí za to a poprípade nejaké nové upozornenia ohľadom prípravy alebo surovín. A napokon, pripomenie sa možno dávno zabudnutý recept. Na druhej strane keď sa mi stalo, že som vôbec nebola s receptom spokojná, tak som to radšej prešla mlčaním, ale už som zverejnila aj nepodarok - nebol zapríčinený receptom, ale mnou :-)
mijaita
@tiginko ano, ja si take myslim, ze kazdeho (vetsinu) autoru to potesi. Je skoda, ze nekterym se nic kritickeho psat nesmi, nybrz se jich to dotkne. Ale ja to psat klidne budu. Od toho tady ta diskuze je a pokud to neni ve zlem, tak proc to nerict. Pred par dny jsem delala podle starsiho receptu od @zirafninky uzasny fenikel.
 varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-fenikel-fotorecept/237...

Ona tam pise v zaveru seminka s tebi zapect. Mne se tebi spalilo a tak jsem to udelala pak jinak a napsala jsem to tam. A to je presne to, co muze bud inspirovat druhe, nebo mi zirafninky napise, ze to delala jinak a tebi se ji nespalilo. To je ta diskuze, ktera by mela u receptu probihat. Vymena nazoru (bez urazek) a zkusenosti. A toho je tady, bohuzel, velice malo. Vlastne i ty pises, ze kdyz jsi s receptem nebyla spokojena, presla jsi to. Proc?
tiginko
ani neviem, bolo to tuším dvakrát, raz u koláčika, ktorý každý z tých, čo ho skúšali chválil, ale mne sa zdal suchý, nevýrazný a vôbec ma nenadchol. Tak som si myslela, že som urobila chybu ja a vôbec sa mi to nechcelo rozmazávať. Ale máš pravdu, že je lepšie hlavne kvôli ostatným to trochu prebrať.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Téz si myslím že kritika sa tu nevyplatí lebo veľa je útoky čo myslím je na škoda
lusinkab
No ja si recepty ukladam ale akosi mam bordel v mojej KK kedze si zvyknem vsetko nahadzat do neroztriedeneho a potom to podavam do urcitych koloniek. Ak nieco vyskusam a sa to podari tak to aj odfotim a pridam koment k recpetu ale uz som raz robila jeden recept co kazdy chvalil a mal neskutocne vela komentov ale to co vyslo mne ani dive papagaje jest nechceli tak som to autorke napisala lebo to moze byt aj inymi surovinami aj kade cim inym. Autora recetu si myslim velmi potesi ak mu niekto k jeho receptu prida fotku z urobeneho jedla a ako sa mu to pripravovalo :-)
abdul
@lusinkab : Napíšeš k receptu, že ti nevyšiel, resp. zmenila by si niečo a autorka receptu ťa zdupe, že im to tak chutí a nikto sa nesťažoval. Aj to sa už stalo. Komentár k receptu u niektorých autorov je risk. :-))
lusinkab
:-)))))) @abdul no ja viem co mas presne na mysli :-))))))) ja sa vacsinou snazim postupovat podla receptu a ak to nahodou nevijde tak to do receptu jednoducho napisem a nech si autorka mysli co chce alebo aj zdupe pod holu zem ale aspon si z toho zoberu ponaucenie aj ostatny predsa :-)
alena45
@Mijaita , skoro vždy napíšem autorovi. Som už staršia a tak už podľa receptu viem, či vyjde alebo nie. Teda, okrem pečenia, pečiem málokedy a aj na bublaninu musím otvoriť notebook, takže žiadne zložité recepty v KK ani nemám a tak nehrozí, že sa mi niečo nepodarí. Niekedy sa musím pozrieť dokonca aj do svojich receptov!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi dobrá téma. Aj ja som sa viackrát stretla s tým, že áno,pekný receptík a určite aj dobrý. V mojich receptoch píšem, že najskôr vyskúšajte a potom napíšte. Väčšinou sú to dobré rady od skúsených žienok. Ak je niečo negatívne, snažím sa vysvetliť , prečo sa to asi nepodarilo. Mám už svoje roky a už podľa ingrediencií vidím, či ten receptík môže byť dobrý alebo nie. Rôzne recenzie samozrejme čítam a do úvahy beriem už mnou overených skúsených žienok (čistinka, tatranka, sovka ....) Veľmi dobré rady a recepty majú.
Varecha je ozaj veľmi dobrá stránka, kde si nájdem vždy podľa svojho gusta recept. Recepty, ktoré nemajú fotku, nejak preskočím. Mňa dobrý recept upúta vždy najskôr obrázkom. Ďakujem a ešte raz ďakujem za túto stránku.
rulik
ja si zaujímavý recept uložím a potom ked mám čas sa k nemu vrátim alebo si ho uložím niekam inam, na začiatku to vyzerá ako bezhlavé ukladanie, ale to len do času, včera som robil mafiny a podľa pôvodného receptu bola mandľová aróma,nemal som dal som jahodovú,autorke receptu som popísal výsledok, len to bol starší recept tak neviem či si odozvu prečíta, nie vždy je doma všetko poruke ako udáva recept a tam nastupuje improvizácia a tá alebo vyjde alebo áno
pusta
@mijaita , recepty, ktoré ukladám, do kk, aj spravím väčšinou, komentár k danému receptu obyčajne pridám. donedávna som však nevedela priložiť fotografiu ku komentáru pod daný recept. občas som o to poprosila redakciu. nedávno mi však poradila jedna milá varecháčka a som veľmi rada, lebo jej spôsob pridávania fotografií je veľmi jednoduchý. predtým mi to podľa návodu iných nešlo, nie som technicky zdatná. pridávam aj kritické komentáre, ktoré sa však autorovi nepáčia a arogantne ma odbil. preto som nedávno dala do samostatnej diskusie pečenie kuracích stehien. a? zvrhlo sa to na zastávanie sa onej sebavedomej autorky a nechutné, výsmešné a znevažujúce komentáre voči mne, ktoré sa vonkoncom netýkali zadanej
témy . mala som v úmysle, aby na základe názorov iných skúsených autorov z varechy si začínajúci a menej skúsení si vedeli správne vybrať.toto spravili tí, ktorí si tu osobujú akési vlastnícke a domovské právo na základe dlhšieho pobytu ako aj určovanie toho, čo sa smie alebo nesmie. @mijaita , po tom všetkom sa mi nediv, ani iným, že o to nestojím. prepáč mi moju otvorenosť.
mijaita
@pusta otevrenost je na miste, jsme v diskuzi prece. I mne se uz tady stalo a dokonce i v diskuzi, ze jsem byla malem ustipana, ale tak jsem to vcas utnula a dodnes vim, ze co vadi mne, nevadi lidem tady. Tehdy me to velice prekvapilo. To zle jsem vynechala a nechala jsem si jen ten poznatek. Opet je to vec nazoru, nekdo kvuli zle zpetne reakci radeji mlci. Mozna by stalo za to ten nazor, poznatek napsat a vic se tomu nevenovat. Pak prijde nekdo, kdo si to prebere a tvuj poznatek se mu hodi.
mijaita
Snazila jsem se nekolikrat, samozrejme bez vysledku, o upravu stranek tak, aby bylo jednoduche vkladat fotky. Kdyz to jde k novemu receptu, mohlo by to stejne snadno jit i k uvarenemu receptu. Neni vule.
Neni vule ani ta, aby kazdy mohl sledovat recept ci diskuzi, kterou chce. Na jinych webech je to jednoduche, prijde mail a dozvite se, z k vami sledovanemu tematu nekdo pridal novy koment. Tady se vse ztrati v propadlisti dejin a kdyz pridam do diskuze ci k receptu komentar, nikdo ho uz, krome autaor nabo nahody, neprecte.
Takova uprava webu by byla vic nez prinosna a ocenena.
Jak rikam, neni vule. Ale rika se tomu "neni cas".
radost
@mijaita
prajem pekný deň-začína nám mrazom -10!!! a slniečkom..
so všetkým -čo uvádzaš-súhlasím..za seba píšem:
šikovnejšie žienky tu dávajú fotopostupy receptov-som im veľmi vdačná...ja-nešikovnejšia-sa tu učím..radujem..a tak..a skúšam...ked som odskúšala recept-i som napísala...často recept si upravím..len vdaka varecháčkam sa mi darí kysnuté...chodím tu viac pre radosť-ako odbornosť..preto aj moje príspevky sú zamerané viac ľudsky-než "posudkovo"...:-))nechcem sa pridávať ku kritike toho či onoho...chcem si tu nájsť radosť...bych vyrovnala ten opak čo mám v reáli...:-)pokojný deň všetkým
evusik
@mijaita s tým čo píšeš sa dá len súhlasiť... ja som svoju KK nedávno radikálne preriedila a teraz recepty ktoré sa mi páčia dávam do kolónky Nezaradené a až keď uvarím, upečiem a recept sa mi páči zaradím si ho do tej správnej kolónky. A ak recept urobím tak aj napíšem a ak mám z daného receptu veľkú radosť tak aj odfotím a priložím.... mňa vždy veľmi poteší ak niekto uvarí podľa môjho receptu a ak ešte priloží aj fotku tak je to úplne super... opačná situácia je keď niekto uverejní recept a iná varecháčka pridá link, že takto to robí ona, tam som sa stretla aj s negatívnymi reakciami, hoci ja osobne nechápem čo je na tom zlé keď niekto ukáže - pozri sa takto to robím ja...
lenže tu na Vareche niektorým ľuďom vadí všetko... vadí im ak ste dlhoročná varecháčka, vadí im ak ste mladá, ak ste ešte nepridali žiaden recept, rieši sa pravopis.. skrátka kto chce psa biť, palicu si nájde...
ja som sa vždy snažila slušne reagovať, poradiť, pomôcť, ale tie útoky v poslednom čase ma oberajú o silu a vôľu reagovať....
micanela
Ale ved /aj/ o tom to je. Keby som bola super kucharka, nechodim sem. Ja na Vareche hladam napady, inspiraciu, pripadne obcas nieco kupim na trhu a netusim co s tym /napriklad fenikel, mozno pre niekoho na smiech ale ja som to videla prvykrat v zivote/ - a zatial som vzdy nejaky recept nasla.
frezia68
Mám veľmi rada plodné diskusie,teda k receptu a aj kritické.Mne nevadí,ak niekto pridá koment,že robí tak a tak....že môj recept mu nevyšiel,alebo je výborný a teší sa celá rodina,lebo chutil :-) Tiež sa zavďačím komentárom,že chutilo,na adresu autora. Mňa neurazí,ak niekto pridá kritiku k receptu-uvážim,kde je omyl.Veď preto sme na Vareche,vylepšujeme aj svoje recepty,aj pridané...a ak je kritika adekvátna,aj autor by sa mal tešiť,že si recept vylepší.Prečo sa urážať? Niekedy nechápem...:-(
babidka
Ak som recept vyskusala a vydaril sa , casto to napisem autorovi .Obcas pridam aj fotku. Nuz , ja som pomerne zaneprazdnena a tak nemam vzdy cas aby som este kazde jedlo fotila .Ale strasne rada sa preberam v mojich kucharskych knihach /v svojom PC mam niekolko tematickych KK:-)/ iba tak - citam si recepty , predstavujem si ako co moze chutit ....snivam :-) Nie vsetko mam chut uvarit , nie na vsetko by som zohnala suroviny a niektore jedla by u nas nemal kto zjest pre "osobne vyhrady" :-) Aj ja - ako mnohi - si obcas recept upravim podla potreby a potom to uz nie je original .Takze nenapisem nic . Pretoze napisat autorovi - hovadzie som nemala tak som dala bravcove/kuracie , koreniny som nekupila a tak som tam dala nieco uplne ine , orechy nechcem/nemozem a tie som vymenila za jablka a aj tak sa to dalo zjest ...sa mi nezda prave zdvorile :-) Jednoducho si varim pre radost z dobreho jedla , citam si recepty pre radost z fantazirovania o jedle a ked mam cas , tak sa s tou radostou podelim aj s autorom .....
hubata
V receptoch v mojej KK sa hrabem nielen ja, ale aj moja vnučka. Tiež sa mi nezdá zaujímavé, aby som pokaždé chválila tú ktorá ho sem pridala.

Oceňujem @mijaita však tvoj príspevok a navrhujem aby sme si všetci dali do profilu e-mail ktorým by sme sa mohli skontaktovať a ak mi je niečo nejasné v recepte, aj požiadať o informáciu autorku receptu, pochváliť, alebo naopak aj skritizovať. Je fakt že niektoré recepty robím aj po rokoch a už by som sa s varecháčkou nemusela dokázať skontaktovať a popísať si o recepte, pričom ale ostatných by to nezaujímalo. Na to by mohla práve slúžiť novo pridaná ikonka vpravo hore "tajné správy" - ale samozrejme každý varecháč by musel mať v profile uvedený buď mobil alebo e-mail.
mijaita
@hubata ale i kdyz po dlouhe dobe pridas komentar, po jine dlouhe dobe si ho nekdo precte, i kdyby jen jeden clovek a muze mu pomoct. A utor receptu ho vzdy dostane na mail! Co se mailu u profilu tyka, mnozi nechteji svuj mail zviditelnit, je to jejich soukromi a tak pokud budou soukrome zpravy fungovat, bude to reseni.
denyany
do svojej kk si ukladám recepty, ktoré sa mi zdajú fajn a chcem ich vyskúšať. mnohé som aj vyskúšala a autorke receptu potom napísala. vždy som bola spokojná, v niektorom som vynechala hrozienka, tak som to aj napísala, aby aj iní, ktorí hrozienka nemusia vedeli, že aj bez nich to bolo výborné.
no a raz mi urobené jedlo nechutilo, ani nikomu doma. bol to, podľa mňa, riadny grc, aj keď samotný recept sa mi celkom pozdával. receptúru som naozaj poctivo dodržala, aj suroviny som použila rovnaké.bolo to jednoduché jedlo, nedalo sa na tom nič pokaziť. autorke receptu som to však nenapísala. nevedela som, či varovať iných, či si to nechať pre seba a nech si každý overí sám... možno to niekomu chutilo...
ale isté je, že si pridávam vždy ďalšie a ďalšie recepty a dllllho potrvá, kým ich všetky zrealizujem.
alena45
@hubata , to máš tak, verím, že mnohí pridali do profilu svoj mail, ale ak ho dali pod G, čo by mohol byť Gmail, a možno aj nie, tak ten sa nezobrazí vôbec. Preto mám svoj mail uvedený pod t, čo je Twitter, lebo tam sa mail zobrazí. Aj takáto požiadavka už odišla Tomášovi - adminovi. Ono to ani je je nová požiadavka, len som chcela, aby opravil chybu, ktorá je tu od začiatku.
wevewe
Ono by pomohlo, keby som v profile mala nejaky prehlad mojich komentov. Casto okomentujem recept, ktory by som chcela skusit, ale mam otazku ohladom surovin, ci postupu. Ak vsak autor neodpovie na otazku hned, recept zapadne do zabudnutia :-( neukladam si do KK recepty, ktore nie su celkom zrozumitelne. Takze by bolo dobre, keby fungovali nejake notifikacie-ked tiez niekto okomentuje ten isty recept ako ja, alebo ked ma niekto spomenie ci uz v komentari alebo v diskusii. Funguje len e-mailova notifikacia pri receptoch, diskusiach, ci zazitkoch, ktore som ja vytvorila. Co na to @redakcia ?
aduskagi
recepty, ktore ma zaujmu si pridavam do mojej KK a postupne ich skusam. Ked nam chuti, napisem vzdy pochvalu autorovi a recept si zatriedim do kategorii, ktore som si vytvorila v KK. Fotky do receptov nepridavam, priznam sa, zda sa mi to komplikovane. Ak nam niektory recept nechutil alebo sa nevydaril, vymazem ho z KK a nekomentujem to, som tej mienky, ze co mne nechuti inemu moze chutit, 100 ludi 100 chuti ;-)
ubka
Ak mi dovolíte vyjadrím svoj názor, myslím, že @mijaita má pravdu , skúsenosti s daným receptom po vyskúšaní by bolo dobré zverejniť, ale samozrejme verejne pod receptom, aby si prípadne ďalší mohli pozrieť názory tých, čo recept vyskúšali. Ak si chce niekto vymieňať súkromne skúsenosti, isto mu nebráni kontaktovať daného človeka a vymeniť si mail :-)
..lenže my čo Boha veríme a do kostola menej chodíme sa riadime textom modllitby Otčenáš .. a podľa toho sa aj riadime v praxi a teda aj na Vareche, odpúšťame a neútočíme ..a dávame priestor k slobodnému vyjadreniu bez očakávania ješitných poznámok...príjemný predveľkonočný týždeň želám všetkým....čo keby sme sa zamysleli v tomto čase a začali odznovu, aby Varecha zostala serioznou stránkou, na ktorú prídeme s radosťou relaxovať? :-)
turistka
@mijaita , zapájam sa trošku do diskusie. Veľmi rada varím podľa receptov z Varechy a tak som sa rozhodla, že čo podľa nich urobím, tak si fotografujem a dám do môjho archívu-fotografie. Škoda, že som začala až 23.2.2013, mám ich tam zatiaľ zrealizovaných Vašich dvanásť. Niektoré som si prispôsobila v prílohách, ak sa mi nechce robiť niečo domáce od cesta, rada túto prílohu urobím z kúpnych výrobkov. Niektoré recepty mám ešte uložené a čakajú na premiéru. V KK sú ešte mnohé, ktoré čakajú kedy ich urobím a ak nie ja nájdu si ich moji dediči, veď KK je i na to :-)
babav
KK je výborný nápad ,ale priznajme si úprimne ,že všetky uložené recepty sa jednoducho vyskúšať nedajú , už len s časových dôvodov, nehovoriac o surovinach, ktoré sú pre mnohých nedostupne. Pre mna sú inšpiráciou skúsiť niečo nové ,alebo vylepšiť recept ,ktorý poznám .Niektore ma zaujmu peknou foto-dokumentáciu ,ale keď mám čas prečítať si recept podrobne ,vymazem ho.Viem ,že mi je zbytočný .
Ak si recept prakticky overim ,vždy dám vedieť príslušnej osobe ,ako sa mi
vydaril.Viem podla seba ,že mi to dodá chuti pridať ďalšie recepty....moja snaha a čas pri vkladani nového receptu neboli zbytočne.
Ak sa mi recept nepáči, nemám slov na pochvalu, ani na kritiku.Urazat niekoho ,kto s dobrým úmyslom vložil vlastný recept nie je pekne ani ferove.
Možno by autor sám pochopil, že recept nemá miesto na Vareche , ak by nedostal v komentoch pochvalu ani kritiku .Vyvarovali by sme sa tak slovnym bitkam ,ktoré sa tu v poslednej dobe odohrávajú príliš často.
helanka
ja som sa komentovat prihlasila takmer :pred chvilou: hoci varecha mi je inspiraciou od davna. recepty mi sluzia na povzbudenie preto, ze tuzim po nasich domacich jedlach a hlavne ked robime stretka s inymi kamosmi/
doma som vela nevarila je mi tazko dodrzat rovnake suroviny ale recepty vychadzaju dobre aj takto a hlavne ma ucia ako varit spravne.
Komenty od hlavne starsich varechacok su povzbudzujuce, vadi mi vsak ked niekto v dobrom upozorni na spravnost a je to zamerane oproti nemu nie k veci o com hovori a aj preto si davam velky pozor k comu sa vyjadrit a je to ozaj len vtedy, ak mi nieco velmi zavadi alebo je nieco inspiracne.
A chybaju mi ti ktori hoci aj ked vela nepridavali vzdy radili v komentoch k veci a teraz uz aj viem ze spravne, lebo dodrzat ich rady sa oplatilo. hlavne ak zacinate v kulinarcine lebo dopracovat sa k radam tohto kalibru nie je lahke.
teraz je tu kadejakych mudrlantov ale casto bohuzial od veci a ti ostatni sa semuz nevracaju. a tie uchylne posmesky k comu su dobre iba ak odradit co aj splnuju
a to mi zacalo tu vadit a mozem povedat velmi, hoci incpiracie budem nakukat nadalej.
aj teraz pripravujeme stretko s kamosmi a kazdy donesie svoje oblubene jedlo a tak ja ukazujem stranku nasej krasy jedal a zaroven sa ucim svetovej kuchyne tou najlepsou formou. A jedla si pre seba zatial nefotim

Dufam, ze sa to tu upravi a vrati nejako do tej originalnejsej formy ako pri vzniku. Ja to dolezite aj pre nas, co sme daleko od domova privonat si takto k nasej kuchynke
KK pouzivam a vzdy si vyberiem iba z veci, ktore som si do nej ulozila aj tak v poslednom case je tu velmi malo na co mozem kliknut a odlozit.
hladam recepty jednotlivcov tie si studujem a niekolkym davam vdaku.
zverejnovat svoj email nemam za potreby a hlavne ked je tu TS, lenze to zase neviem, ci ju dostanu, kedze nereaguju asi ani nevedia, ze im pisem.
takze redakcia regujete na pripomienky?
sovka62
Keď recept vyskúšam, napíšem autorovi, ako sa mi vydaril, dokonca aj ak ho robím po druhý, či tretí raz, ozvem, že u opäť bude na stole. Aj mňa poteší, ak sa dozviem, že sa niekomu podľa môjho receptu darí. A mailovú adresu som pridala už pri registrácii, práve pre prípad, že by si niekto nebol istý a chcel konzultovať.
honestka
@mijaita : tak ako @sovka , ked pouzijem recept napisala som hoci aj po rokoch koment.
nikdy som ho nepridala ako moj novy receptaj v pripade ak som upravila ako sa to tu zacalo "nosit".
Svoj profil som zrusila nedavno dovtedy som mala uverejnene informacie ale ked mi zacali chodit rozne komenty cez email tak som vymazala, lebo nemam taku moznost ako cez skype, ze viem, kto sa mi hlasi na debatu.
Ktovie, ako budem vyuzivat dlhoocakavane TS /ozaj len na velke tajnosti,hehe/ ked sa zabehnu, lebo je dobre citat pod receptom klad aj zapor a vysvetlene preco/...
dovolenka bola dobra, ze uz v plnej parade uradujes?
stacy77777
máš pravdu v tom,že uložených receptov je naozaj veľa...., do teraz som vyskúšala 29, mám ich aj v samostatnej rubrike pod vyskúšanými, myslím,že som doteraz okomentovala vždy,keď som skúsila... iba jeden recept sa mi moc nepáčil po uvarení, ale ja som už taký čudný chrobák, že by som to nikdy nenapísala,prečo aj, veď tá osôbka,ktorá ho sem dala,tej určite chutil,veď každý sme iný,tak prečo jej ubližovať...
pacik
Keď recept uvarím alebo upečiem a chutí nám, dám autorke (autorovi) vedieť, tiež som spokojná, keď recept pochvália mne :-)