Poradíte mi niekto ako sa používa ražný kvások pri pečení chleba?
Myslím tým, či stačí samotný kvások na vykysnutie cesta, alebo čo
som tiež už niekde medzi receptami videla, je potrebné pridať aj
prášok do pečiva, alebo droždie. Tiež ma zaujíma aké množstvo
kvásku je potrebné na cesto z pol kila múky a či sa ražný kvások
používa len na ražné, prípadne pšenično-ražné chlebíky, alebo i iné
druhy chleba.
Tak tam napis ,razny kvasok a stac tu lupu na pravo .... a napis co sa stalo.
. Varechacky mi poradili - mozno ti pomoze , ak si ju precitas .... Aj @julica ma pravdu , prejdi si recepty od @tizian1cat , mne to tiez pomohlo .
Potom staci kusok tohto kvasku si nachat na buduce pecenie a chlieb kysne rychlo.Kvasok sa da aj kupit- kazda pekaren ma svoj.Kvasok niesu kvasinky,ale zmes bakterii a hub/plessni/.