Rôzne

Punčová torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 7. mája 2011

Poradíte mi? Chcem upiecť pre synovca punčovú tortu, ale neviem, ako mám ozdobiť boky torty. Punčovú tortu som ešte nerobila, robievam iba rezy. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

tothka
Ja by som asi použila ružovú poťahovku z marshmallows alebo varnu, pretože pre punčáky typickú ružovú polevu sa mi nedarí dobre urobiť
a okrem toho z tej poťahovky môžeš urobiť aj zdobenie torty.
ancicka
Ja by som na punčovu tortu nedavala poťahovú hmotu. Na vrch by som dala cukrovu polevu ,ružovu ako na punčak a bok by som ozdobila šľahačkou a taktiež aj vrch torty jemne dookola a na to pár ružových želatinových cukríkov na ozdobu .
tothka
ailuj82 záleží aj od toho, koľko rokov má synovec 3sandra3.
3sandra3
@tothka no už to nie je malý chlapček, hlavne nie vzrastom, má 19 rokov, ale zbožňuje punčové ....
@ancicka zrejme použijem tvoje zdobenie, to sa mi poznáva, aj ked má 19 jemu cukríky na ozdobu vadiť nebudú.... on je taký jelimánek ,,,
@ailuj82 ano, videla som tiež zdobenie od Moli,,, ale to je pre mňa veeeľmi náročné, nie som taká zručná,,,,, inak ďakujem dievčatá
hubata
ˇAle tvoj synovec si určite chutí na punčovú tortu čo bude mať chuť punčových rezov nie ? A prečo sa ti nepáči tá punčová poleva, myslíš že by stekala z bokov? Môžeš natrieť kúsok a omočiť to v kokose, potom zasa kúsok a namočiť v kokose. Myslím že kokosu tam stačí málo a neovplyvní ani vizážou ani chuťou tú punčovú tortu.
3sandra3
@hubata mne sa páči ta punčová poleva, ale to nedokážem,, také neviem,,, ja som zatiaľ viac-menej začiatočník, na také náročné si netrúfam ani zďaleka
hubata
@3sandra3 - nerobíš si ty zo mňa haluz, veď ty si ten recept sem dávala a ja som si ho od teba ukladala ....... to nie si ty ?
3sandra3
@hubata nerobím si z teba haluz.... až teraz som pochopila, že myslíš tie moje punčové rezy,,,áno, tú polevu viem, ale myslíš, že ju môžem dať aj na boky torty? ...som si myslela, že myslíš tú poťahovanú hmotu z tých cukríkov- to neviem
hubata
Určite by tam podľa mňa lepšie pasovala ako tie poťahované, ale to je vec vkusu samozrejme. Len by asi musela byť redša a viac krát do nej ten bok torty namočiť, aby ti to zvrchu nestekalo. Sama som to ešte nerobila, ale videla som voľakedy moju svokru ako to robila s takýmto obdobným citrónovým krémom a keďže bol biely, tak jej stále cesto presvitalo a jedovala sa. Tak to zopakovala viac krát: natiahla, nechala troška obschnúť a znova natiahla a zasa nechala obschnúť.
janger
@sandra3 , ak to ma byt puncova torta na sposob puncovych zakuskov, tak ja osobne by som na to potahovinu ziadnu nedavala. To uz je potom ina torta, tiez dobra a aj pekna, ale nie ta prava puncova :-). Dala by som taku istu polevu, co sa dava na rezy. A po bokoch to mozes trosku nechat postekat (na sposob takych cenculov). Alebo mi tiez napadol ako @hubatej kokos...Ten tu chut tak neovplyvni, lebo je to len male mnozstvo.
hubata
Mimochodom keď sme u tých poťahovaných tôrt: je to síce veľmi pekné, ale zároveň lákavé pre deti ktoré tak jedia to potravinárske farbivo v oveľa väčšom množstve ako dospelí. Deti si na oslavách pýtajú ozdoby, ktoré sú robené dopredu aj niekoľko dní. My sme voľakedy farbili tiež ale prírodnými farbivami: šťavou z cvikly, špenátom, šťavou z bazy, atď.
No asi som nemoderná ...... čo už s babkou.