Tak tie môžem vždy, aj všetci v mojej rodine.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 130 g |
|
| 10 PL teplá |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 10 PL |
|
| štipka |
|
| Sirup: | |
| 2,5 dcl |
|
| 130 g |
|
| 1 dcl |
|
| 3 PL |
|
| Ostatné: | |
| 2 bal. |
|
|
|
|
| trocha |
|
| 3 PL |
|
| Poleva: | |
| 260 g |
|
| 2 PL |
|
| trocha |
|
| 2 PL horúca |
|
| 1-2 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov, do žltkov pridáme cukor, vymiešame, dalej vodu, vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, riadne vyšľaháme, pridáme olej a nakoniec sneh z bielkov , do ktorých pred vyšľahaním dávam štipku soli. Cesto vylejeme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Upečieme, necháme vychladnúť.
- 2
Cesto rozrežeme na polovicu, ja som ho rozrezala po šírke, ale predtým kraje som ešte obrezala a tieto kraje som použila do plnky /teda som ich pridala k piškotam/ do sirupu. Obidve cestá potrieme džemom.
- 3
Uvaríme sirup: do hrnca dáme vodu, cukor, sirup ríbezľový /alebo aj iný/ a punčovú arómu, necháme zovrieť a odložíme. Necháme trochu vychladnúť. Ďalej pridáme potr.farbu, rum a kraje z cesta a piškóty. Piškóty nedáme najprv veľa, ale postupne, koľko pohltí sirup. Všetko zmiešame, piškótky trochu roztlačíme, nemusíme celkom, je to pekné aj keď niektoré zostanú celé.
- 4
Na cesto navrstvíme sirupovú masu s piškotami a zakryjeme druhým cestom, ktoré je tiež natreté džemom. Trocha zaťažíme a necháme postáť.
- 5
Poleva: cukor zmiešame s farbou , rumom a vodou . Dobre vymiešame a dáme na koláčik. Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame rezy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









-- nie je to azda preklep???