Punčové rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 10. apríla 2011
Punčové rezy
Foto: 3sandra3

Tak tie môžem vždy, aj všetci v mojej rodine.

Suroviny

Cesto:
4 ks
130 g
10 PL teplá
150 g
1 ks
10 PL
štipka
Sirup:
2,5 dcl
130 g
1 dcl
3 PL
Ostatné:
2 bal.
trocha
3 PL
Poleva:
260 g
2 PL
trocha
2 PL horúca
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov, do žltkov pridáme cukor, vymiešame, dalej vodu, vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, riadne vyšľaháme, pridáme olej a nakoniec sneh z bielkov , do ktorých pred vyšľahaním dávam štipku soli. Cesto vylejeme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Upečieme, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto rozrežeme na polovicu, ja som ho rozrezala po šírke, ale predtým kraje som ešte obrezala a tieto kraje som použila do plnky /teda som ich pridala k piškotam/ do sirupu. Obidve cestá potrieme džemom.

  3. 3

    Uvaríme sirup: do hrnca dáme vodu, cukor, sirup ríbezľový /alebo aj iný/ a punčovú arómu, necháme zovrieť a odložíme. Necháme trochu vychladnúť. Ďalej pridáme potr.farbu, rum a kraje z cesta a piškóty. Piškóty nedáme najprv veľa, ale postupne, koľko pohltí sirup. Všetko zmiešame, piškótky trochu roztlačíme, nemusíme celkom, je to pekné aj keď niektoré zostanú celé.

  4. 4

    Na cesto navrstvíme sirupovú masu s piškotami a zakryjeme druhým cestom, ktoré je tiež natreté džemom. Trocha zaťažíme a necháme postáť.

  5. 5

    Poleva: cukor zmiešame s farbou , rumom a vodou . Dobre vymiešame a dáme na koláčik. Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame rezy.

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne koláčiky, škoda, že ich moj priatel nemá rad:((
cica2
to sú velmi dobré zákusky, máš ich krásne, si šikuľka!
jerica
punčák zbožňujem : #:>) perfektne rozpísané :-))
sissi29
@3sandra3 , môj synak je milovník punčových rezov. Ďakujem za receptík, ukladám do KK a cez víkend určite upečiem.;-)
kata50
si šikovnica, zase ďalší zaujímavý variant Punčových rezov :-))
3sandra3
ďakujem,,,, tento variant punčového koláča je jednoduchý a je pomerne rýchlo hotový
hortenzia51
..zda sa ,že na 4ks vajec je dosť veľa 10 PL vody aj 10 PL oleja

-- nie je to azda preklep???
peter9766
Super koláč, len ten čo strihal foto z Varechy by si mal dať na tom trochu záležať, aby bolo vidno koláč a nie hrnček.....
sandratamer
@peter9766 , nikto z varechy to nestrihal, systém si to oreže sám. preto je vhodné fotiť na šírku a nie na výšku, alebo dodržať maximálnu výšku fotky 405 pixelov.
evusik
čo sa týka fotky tam je problém vo formáte, ja som fotila tak že som nechávala väčší spodný okraj, ktorý mi po vložení aj tak orezalo a výsledný efekt bol dobrý.... potom som ale prišla nato že formát hlavnej fotky musí byť 13:9 a vtedy ju zobraí presne tak ako ju ja odfotím - čiže neoreže ju..... neviem ale ako to funguje keď niekto vkladá fotky z mobilu... takýchto fotiek ktoré majú orezaný spodný okraj a tým pádom nie je vidno odfotené jedlo je tu viac, najjednoduchší spôsob ako tomu predísť je fotiť tak aby na spodu fotky bol širší okraj (hluché miesto) ktoré po zverejnení aj tak nebude vidno.... ináč pekný punčák :-)
3sandra3
presne tak,,,tiež už viem, ako mám fotiť, že musím dať koláč vyššie.... človek sa učí na chybách, ale ak ste si všimli, tak ten orezaný obrázok je až po otvorení konkrétneho koláča, keď je to medzi ostatnými receptami, tak tam je vidno celý koláč .... takže neviem, ako to je....
remcula
Nádherný zákusek!!! Já se teď můžu jen dívat. Blíží se léto a nechci v plavkách vypadat jak vorvaň!! :-))
sestricka126
chcem sa skusenych kucharok spytat ci mozem pouzit aj kupene korpusy lebo trubu mam zatial mimo sluzby :( dakujem
petravoska
my pouzivame namiesto farbiva sirup lesne plody, tiez pekne farbi aj plnku aj polevu :)
mariaklara
Punčák to je ono. Uložila som si ho, hoci ich mám už veľa. Tuším si urobím vo svojej KK novú kolonku, aby boli pokope.
tallivera
Mňamky, vydarený a určite vynikajúci, ukladám. Páči sa mi, že receptík nie je náročný. Šikulka, krásne pečieš, škoda, že som si tvoj profil nepozrela skôr, toľko super receptov pokope. Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia