Torta prsia punčová s MMF fotorecept

moli - fotkamoli, 25. marca 2011
Torta prsia punčová s MMF (fotorecept)
Foto: moli

Torta je opäť vlastná, ako zloženie, tak aj jej podoba, výzdoba. :o)

40
porcií
900 minút
príprava
100 minút
na 150 °C

Suroviny

Na samotné prsia:
6 ks
6 PL
6 PL
1/2 zaváraninového pohára
2 PL
2 PL
 (nemusia byť)
6 PL
Na torty v tvare srdca:
12 ks
12 PL
12 PL
1 fľaštička
1 zaváraninový pohár
3x75 ml
3x75 ml
6 PL
400 ml
9 PL
MMF:
1 dávka
1/2 dávky
1/4 dávky




Postup

  1. 1

    Piškótu na samotné prsia si upečieme klasickým spôsob zo 6 vajec na mastnom papieri.Tento korpus pečieme a hmotu z nej robíme deň vopred.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškótu po upečení a vychladnutí rozmrvíme a pripravíme si z nej punčovinu.Pridáme kakaový prášok, rum, sirup, mleté orechy a lekvár.Hmotu pripravíme tak aby nebola sypká a ani "mokrá".Podľa potreby pridávame lekvár a sirup aby hmota bola lepkavá a držala pokope.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Niekedy robím hmoty dvoch príchutí.Na každý prsník :o) inú chuť.Jednu akú som opísala vyššie a druhú kávovú.Miesto sirupu dám silnú kávu a cukor podľa potreby.Hmotou poriadne naplníme 2 pekne guľaté misky ktoré nám budú pasovať tvarom na tortu v tvare srdca.Takto naplnené misky dáme do chladničky odležať na noc.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme si torty v tvare srdca.Jednu zo 6 vajec bledú a druhú zo 6 vajec zafarbenú červenou potravinárskou farbou.Hotové, vychladnuté rozrežeme na 3 a 3 pláty.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vezmeme si prvý ružový plát, a pokvapkáme ho rovnomerne s pripraveným sirupom: 75 ml sirupu lesná zmes, 75 ml sirupu rumový čaj, 1 PL umu, 1 ČL punčovej arómy.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vezmeme bledý plát, natrieme ho lekvárom a lekvárovou stranou ju dáme na ružový plát.Ten rovnomerne pokvapkáme s bledým sirupom, ktorý si pripravíme uvarením 400 ml vody s 9 PL k.cukru.Do vychladnutého sirupu dáme 3 PL umu a 3 ČL punčovej arómy.Sirup rozdelíme na 3 časti.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Postup opakujeme kým sa nám neminú všetky pláty.Hotovú tortu rovnomerne zaťažíme a dáme do chladničku zaťaženú na asi 30 min.Zatiaľ si pripravíme ľubovoľný krém, ktorým tortu potrieme pod poťahovku.Ja ak nemám práve žiadny hotový krém, tak urobím čokoládový so 125 g čerstvého mäkkého masla do ktorého vmiešam 125g roztopenej čokolády.Celú tortu potrieme krémom a dáme na noc do chladničky.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si základný MMF, do ktorého pridáme asi za ML kakaového prášku (do práškové cukru), aby sme získali farbu pleti.Podľa potreby ešte pridávame kakaový prášok, aby sme požadovaný odtieň telovej farby dosiahli.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň na tortu opatrne položíme z misiek vyklopené "prsia".Na ich vrch o čosi nižšie ako je stred položíme po jednej lentilke-ako bradavku.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prichádza najťažšia práca z celej prípravy.Potiahnutie torty, tak aby sa nenatrhol marcipán :o) Po úspešnom potiahnutí marcipánom môžeme zo strieborných jedlých guličiek vytvoriť "piercing" do pupku, alebo aspoň priehlbinku na pupok.Pomocou malinkého kuchynského štetca a kakaového prášku "nakreslím" okolo lentiliek bradavky.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Torta by v tejto podobe mohla byť aj hotová, no myslím si že ako žena je krajšia keď je oblečená, tak aj tortu prsia treba obliecť... :o) Spravila som si na papier "strih" na košieľku a radielkom som ju vyrezala z ďalšej dávky MMF ľubovoľnej farby.Najprv jednu stranu-pravú, potom zrkadlový obraz-ľavú.(Ak nechcete aby vám ostalo viac zvyškov na ďalšie modelovanie z hmoty, na košieľku stačí zhotoviť 1/2 dávky MMF.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zdobila som vonkajšie kraje pomôckami ktoré mi boli k dispozícii-krajčírskym centimetrom :o)

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tortu v miestach, kde bude košieľka prilepená potriem mokrým štetcom.Potom prichádza ďalšia ťažká úloha :o)

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tu už máme tortu položenú na tácke, alebo podnose na ktorej ju už budeme mať do podávania.Prilepíme jednu stranu košieľky, tak že na kraji hornej časti som ju zvlnila.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Keď máme obe strany košielky prilepené, vyrežeme si z ďalšej farby dekoratívne prúžky ako krajky.Miesta ked chceme prilepiť vopred slabo potrieme mokrím štetcom.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Tak tiež s radielkom si vyrežeme ramienka a dozdobíme.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Na zdobenie, ak nemáme rôzne naznačovače kvetiniek a pod., úplne krásne poslúžia aj hotové cukríky rôznych tvarov.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Dozdobila som aj celú košieľku cukríkmi.Pred samotným prilepením kvietku som každú 1 takto štetcom namočeným do vody predznačila.

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Hotová potom vyzerá takto :o)

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    A v priereze zas takto. :o)

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    A zdobila som aj takto, jednoduchšie:

    Torta prsia punčová s MMF (fotorecept) - obrázok 21

Diskusia k receptu

gittka
krásna torta!syn bude mat na velkú noc narodky,tak vyskušam,ale asi tak krásne sa my nepodarý.ale nevadí...takú dobrotu spapáme aj ked bude škaredšia...
moli
:o) Som rada, že sa Vám ľúbi :o) Prajem veľa šťastia pri jej zhotovení. :o)
egreska
@moli si šikulka ,ja by som takéto nedokázala ...chýba mi trpezlivosť :-))
elisticka
Lindik super nadherny podrobny popis ukladam a urobim zatkovi:-))) ako sa ti prosim ta podarlo dat 20 bodov? mna pusti len po 15......
moli
Mne chýba sebadôvera od narodenia!A práve tieto torty a pochvaly ktoré od ľudí na ne dostanem (nie len na tortu prsia) mi dávajú sily a povzbudenie a rastie mi z nich seba dôvera.Ja som sa naučila robiť podobné torty sama, bez pomoci a rady.Vám som pomohla tým, že som vám ukázala postup, ktorý si už môžete podľa vlastnej fantázie prispôsobiť!Určite by to šlo každému, len si treba veriť!Tak smelo do práce a budem sa tešiť, ak sa aj výsledkom pochválite :o)
moli
Eli! :o) A ešte som aj body s fotkami vynechala :o) No dalo 21 bodov, som rada :o) Ukázala som toho viac :o)
Musím zistiť ako sa pridávajú do jedného okienka 2-3 obrázky a potom ušetríme na bodoch :o)
evas13
Moli čo dodať, nádhera a k tomu ešte punčová, mňam. :)
sladkacokolada
videla som rozne torty ako prsia,ani jedna sa mi nepacila, nn toto je krase,nadherné,vkusné! ukladam,niekedy sa pokúsim
tatranka
Tvoja tortička je veľmi pekná.Veľmi si vážim,že vareškárkam ukázala vlastne celý postup práce.Nie každý by to urobil.Ja veru uložím tvoju tortičku s postupom práce,ale určite bude piecť už až vnučka.Nie som taká trpezlivá a šikovná.
lulu24
punčové koláčiky a torty milujem a táto je taká krásna,že je škoda ju aj spapať:-) no proste nádhera
julica
Vyzera nadherne, precizna pracicka. Ja osobne by som uprednostnila ine sirupy, lebo v tychto je silna umela pachut, nejake cudne sladidlo, radsej neico prirodne. ale vyzera dobre.
orchidea
Úžastné.... ja by som nemala na to nervy, obdivujem každého kto to vie takto krásne urobiť, ja pečiem len klasické korpusy a zdobenie tiež je jednoduché. Si šikovná.
sjuz
moli - ty si umelkyňa:)! krása!
marikasu
@moli ako sa vraví, dobré sa chváli samo a tvoje tortičky sú prekrásne, obdivujem Ťa, máš úžasnú trpezlivosť a hlavne talent :))
kuchticka
@moli , dievca, ved ty mas TALENT!! Ver sama sebe, ze vsetko dokazes! Si skutocne velmi sikovna a trpezliva. Ja bych zrejme tu trpezlivost nemala. Prajem ti, aby ti vsetko v zivote vychadzalo ako tie tvoje umelecke sladke vytvory.
moli
VEĽMI PEKNE VÁM VŠETKÝM ĎAKUJEM ZA UZNANIA, DÚFAM, ŽE SOM NIEKOHO ASPOŇ INŠPIROVALA!
@tatranka , je to síce vlastný recept aj zdobenie, no rada sa podelím aj s inými, aby zožali také úspechy aké ja mám, keď niekomu upečiem takúto tortičku a má z nej zážitok a spomienku na celý život! :o)
moli
.....a nie len oslávenec (obdarovaný touto tortou) má zážitok na celý život! .o)
palokuchki
@moli , ty hovoris ze nemas sebadoveru. Mozes byt na seba hrda. Ta tvoja torta je naozaj umelecke dielo. Ja som torty takehoto druhu nikdy neoblubovala. No tato tvoja je velmi pekna, urobena s citom. A samozrejme je na to treba vela sikovnosti a ty jej mas urcite vela.
enss
Si nesmierne šikovná, obdivujem Ťa.
zinnajdha
posielam objednávku na jednu túto tortu. Môžem cestou zo služobnej cesty prísť pre ňu osobne, ak sa nedá poslať. Urob , prosím, cenovú ponuku.
lyali
Si skutočná umelkyňa! A neverím, že takej šikovnej mladej žene chýba sebadôvera! Naďalej pridávaj svoje krásne recepty, nech Ti tú sebadôveru môžeme non-stop v našich komentároch dodávať!
moli
Jaj také ste všetky milé, najradšej by som každej jednej z vás osobne odpísla :o))) Nestačím ďakovať zo srdca!
@zinnajdha , tú "objednávku" som celkom dobre nepochopila....Ak myslíte, môžete ma kontaktovať na mojom e-maili.
@babi1257 , MMF ja falošný marcipán, z Marshmallow cukríkov doma vyrobený.Mám naň foto recept v profile :o)
jeka
@moli ,tortička je prekrásna,keby ja som tak vedela okrašliť,upiecť viem dobré,len to skrašľovanie mi robí problémy,tak ti veľmi pekne dakujeme aj za postup.
havino
toto je umelecké dielo, doslova, ja by som to nedokázala, upiecť upečiem, neviem krájať rezy, nie to takto trpezlivo zdobiť, no nádhera,ale uložím, pošlem kamoškam
hannah22
paráda si šikulka, máš talent a zlaté šikovné ruky.... :))
ankad
Nadherne si to urobila, mas zlate ruky ale aj napady. Si nesmierne sikovna. Budes mat uspech v zivote v tomto smere, ja som tiez tak zacinala.
moli
Veľmi pekne ďakujem všetkým!!!Už len keď pohľadom na "ňu" som vám urobila radosť, už som rada :o)
zerucha69
tak toto už áno- veľmi by sa mi ľúbilo dostať takú na narodeniny. ešte lepší by ale bol nejaký sladký falický symbol. mňam!
zerucha69
tak toto už áno- veľmi by sa mi ľúbilo dostať takú na narodeniny. ešte lepší by ale bol nejaký sladký falický symbol. mňam!
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Veľmi pekná torta. Určite raz vyskúšam.
betka11
moli krásna práca sišikulka; pre zerucha69 aj také sa dá pripraviť len treba mať predstavu alebo dobrý model
hubata
Teda @molinka , to je prekráásne! Nemám slov, si nesmierne šikovná! Uložiť-neuložiť..... veď ja to nedokážem, ale uložím len preto že sa mi to strašne páči. A páči sa mi aj to že si sa s nami podelila.
Eeeeee ...... psssst a spodok tej baby keď si niekto objedná tak tiež daj sem, aby sme mali celú súpravu. Ďakujeme !
moli
Som rada že sa páči @hubata , a ak by bol dopyt po "tom", tak sa na to možno dám a potom sa vám pochválim :))) Ale skôr príde na rad mužské torzo predpokladám :)))
moli
Som rada že sa páči @hubata , a ak by bol dopyt po "tom", tak sa na to možno dám a potom sa vám pochválim :))) Ale skôr príde na rad mužské torzo predpokladám :)))
marijanka712
je to fakt krásne , zvodné a sladké umelecké dielo , ja si to ukladám moja túžba je ťa napodobniť ,neviem či sa mi to do detailu podarí , ale rozhodne aspon skúsim už dlhšie sa nad tým zamýšlam , že manželovi k narodeninám v júli ju upečiem dokonca som už na Vianoce dostala aj srdcovú formu s tvojim postupom sa mi to musí podariť -ten postup je fakt lopastický, ale marcipán je zradný aj ten ma musí počúvať a potom je tu aj namiešavanie tých telových farieb , ked niečo nebudem vedieť iste ta skonataktujem .A čo sa týka tvojho sebavedomia mala by si ho máť velmi, velmi vysoko to ti predomnou potvrdilo aspom 60 vareškárok....@moli všetky tvoje rp sú naj... ja ich mám preštudované si velká šikulka.
moli
@marijanka712 veľmi veľmi pekne Vám ďakujem!Tak to sebavedomie mi už konečne rastie :o) vďaka takým úprimným pochvalam aké ste mi dala aj napr. Vy!!!Držím palce nech sa všetko podarí s tou tortičkou
a som tu ak by ste mali otázku, rada odpoviem! :o)
moli
Určite sa ti podarí!!! :o) Držím palce a potom prosíííííííííííííííííííííííííííííííííííím foto, aspoň na e-mail!!!Prosííííííííím :O) Nech mám radosť, že som pomohla a niekto mal radosť z mojej pomoci :o)
mamataja
vďaka za skvelý popis, nevedela som si predstaviť ako upečiem polgule na prsníky.....skveléééééééééééé :-))))
dery
Na pohlad naozaj krasne - asi to bola prplacka... ale nie je to trosku suche? Aj ked je cesto napustene sirupom, nemoze to byt velmi mokre - inak by sa to pri takejto vyske rozpadlo. Nebolo by to lepsie naplnit nejakym nadstavenym kremom, ktory sa neroztopi? Toto asi treba poriadne zapijat, aby to islo dole krkom. Alenapad dobry a vizualne dokonale!
moli
@dery ďakujem, za komentár aj za názor! Ak by to bol recept, ktorý nie je dokonalý, tak by som ho sem nedávala, milá @dery .Keby sme potrebovali túto tortu poriadne zapíjať, "aby to išlo dole krkom" , ako Vy píšete, tak by som sa s jej receptom nedelila, ale zdokonaľovala by som ho! No tento recept a aj postup je odskúšaný nespočetne krát kto ju chutnal, či robil podľa mňa ju chválil! Pre nás je dokonalá a pre to som ho "varecháčom" ponúkla!
Inak som ešte nepočula o tom, že sa punčová torta plní krémom!
Tortu prsia som robila už na rôzne spôsoby, s rozmanitých korpusov a rozličnou plnkou, všetky chutia nie len vyzerajú výborne! :o)
hahaias
moli ta torta je super, aj popis k tomu, ukladam si a podla teba aj urobim.
moli
Veľmi sa teším!!!Prosím prosím potom odozvu, ako sa vám ľúbilo či neľúbilo!!!Budem rada ak sa pochválite aj fotkou, keď aj na môj e-mail!Ďakujem! :o)
michalina
Neskutočná torta...musim sa priznat ze som puncove kolace a torty nikdy nemusela a uz vobec som ich nikdy nepiekla...no kedze moj mily miluje puncove kolace tak som sa na nu odhodlala a upiekla mu k narodeninam a nelutujem zozala som neskutocnu pochvalu od buducej svokry :) a torta chutila vsetkym vratane mna :) robila som ju klasicku okruhlu a s polevou no mnam. Dakujem za tento skvely recept :)
emamatej
postup je super.. ešte by som chcela vedieť v akej veľkej forme si piekla korpusy..??a asi koľko vážila hotová torta... dík.. :)
moli
@michalina ,veľmi sa teším, že si vyskúšala a že si zožala úspech, no ďakujem za to, že si sa prišla pochváliť ;)
silvi
maticka skakava to su ale trojky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia