Rôzne

Puncova esencia

tassiedevil - fotkatassiedevil, 20. mája 2014

Mozete prosim poradit, z coho je zlozena puncova esencia? Pripadne cim ju nahradit? Chcem piect puncove rezy, ale zial ju tu v Australii nemozem zohnat....Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
Nahradiť ju možno všeličím, mne sa osvedčil sirup z 2dcl pomarančového sirupu a 1dcl rumu. S tým polievam prostredný plát. Niekto používa namiesto pomarančového malinový sirup. A na vrchnú polevu 25dkg práškového cukru, 2poliev.lyžice horúcej vody, 2pol.lyžice rumu, 1 malú lyžičku oleja, zafarbiť možno pár kvapkami farbiva-potravinárskeho, samozrejme alebo sirupu a miešať asi 10 minút. Pri výrobe punčových rezov nikdy nepoužívam esenciu a vždy majú výbornú chuť.
rennatte
ani ja nepouzivam esenciu ani farbivo, stredny plat natriem cerveným dzemom, polievam varenym sirupom- jahodovy sirup, um a citonova stava
iwuska
ja som naposledy robila - silny cierny caj, ribezlovy domaci sirup, rum, citrusova kora, hodil by sa aj vytlaceny pomaranc, vsetko podla chuti. na polevu som rozmiesala praskovy cukor s trochou ribezloveho sirupu a vody (podla pozadovaneho odtiena ruzovej) do stredne hustej konzistencie a potom za staleho miesania nechala v zmesi rozpustit cukor na slabom plameni. ked sa to necha prilis dlho, skaramelizuje a uz to nema spravnu konzistenciu.
tonulka
uvariť sirup,všetko v pomere 1:1:1:1-voda,cukor,nechať zovrieť,pridať rum a malinový sirup.Ak chcete mať trošku červený tak rozpustiť aj 1 pl malinového lekváru.Ak sa vám bude zdať sladký,pridať pár kvapiek citron.šťavy.Máme rôzne chute.
jeka
Uvariť instantný malinový čaj + trocha rumu + trocha citr.šťavy.
Vrchná poleva prašk.cukor vymiešať s asi 1 PL citr.šťavy + trocha niečo červené(nemusí).
nela88
@tassiedevil , moje dcery kupovali esencie v Sydney v obchode Coles, teda ak bývaš v Sydney, neviem, či majú aj internetový obchod.
karky
Kde si sa stratil Tassiedevil? Chybaju mi tvoje perfektne recepty. Chela som ti poslat mail, no neviem ako.
tynymartini
@Rennatte (20.5.2014 10:46)

Ahojda, jsem taky v AU a rada bych upekla tradicni nase puncove rezy, zaujalo me, ze nepouzivas barvivo ani esence..pouzivas rum? Tady ten klasicky rum asi nesezenu, a kdyz, tak bude nechutne drahy a celou lahev bych mela na roky :-) je chut hodne rozdilna, kdyz nepridam rum? chtela bych zkusit jen ten syrup a dzem, ale nevim, jestli to bude bez rumu to same. Dekuju za odpoved mnohokrat!
tynymartini
@Tynymartini (1.10.2017 13:31)

Dobre, ted jsem si vsimla, ze rum pouzivas, jen je tam mala chybka v textu, tak jsem to prehledla. Nevadi, ale presto se zeptam, kde tu koupit presne ten rum, ktery pouzit anebo nejakou alternativu tady v Brisbane v Australii, vite nekdo? Dekuju moc rady!!!
2010
@Tynymartini (1.10.2017 13:31)
Rumovu essenciu kupis v kazdej samoske, ked chces rum tak chod do bottle shop a pri pokladni si pytaj malu flasku 50ml Bundaberg rumu, podobna chut, predavaju to ako prisadu do koktailov, nie je to v regaloch.
tassiedevil
@Tynymartini
Rum najblišší k nášmu kúpiš v Dan Murphys bottle shops za $50.99 Liter pod názvom Badel domaci rum. Australsky rum sa chuťovo k našim ani nepriblíži....Prajem hodne šťastia pri pečení.
2010
@Tassiedevil (5.10.2017 04:39)
Sorry, mas uple pravdu mam na mysli jedno a pisem druhe. Takze nie Bundaberg rum ale Buckeye ( classic golden jamaica rum). Pri pokladni za A$ 9.