Rôzne

Prosím poradiť recept

aroooo - fotkaaroooo, 2. apríla 2013

Obraciam sa na Vás s prosbou o recept ani neviem na čo, ako sa to
volá.Dnes som chutnala slané pečivko, ktoré malo štruktúru ako
linecké,nie sladké ale jemne slané, zloženie múka,nie tuk-maslo ale
vraj bravč.masť, tvar a hrúbka ako okrúhle piškóty, na vrchu
štvrťka orecha a keď ste to zjedli s tým opečeným orechom - pre
mňa vynikajúca chuť.Autora nepoznám, hľadala som aj na vareche
niečo s masťou, no nejako sa mi nedarí, hodí sa k vínu,pivu, mne aj
len tak, zapiť vodou, vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
tusim tu cosi take bolo, skus hladat sadlove kolaciky, alebo kolieska alebo nieco na ten sposob
aroooo
@afataga aj ja som niečo videla, len aký to malo názov a sádlo to nebolo, ale obyčajná vyškvarená bravč. masť
elka21
ha ha - to je dobrý vtip, sádlo je po česky vyškvarená masť
aroooo
@elka21 , ja sa tiež bavím celkom dobre,po slovensky, a tu sa pod pojmom sádlo /aspoň podľa mňa/ rozumie masť z vnútorného sádla,/používa sa aj na prípravu lístkového cesta/ a pod masťou bravčovou obyčajnou- masť vyškvarená zo slaniny, ktorá sa od sádla dosť líši.
jeka
150 hl.múka-150 ml orechy-150 bravč.masť +5 PL ml.orechy(1.PL kakaa),marmeláda. Cesto spracujeme,necháme odpočínuť a tvarujeme malé guličky,urobíme malú jamku a daváme do nej marmeládu(alebo lentilku,orech)a upečieme.Kto chce môže ešte pocukrovať. Možno ti to pomôže.
evanaaa
No, ako vidím, ani @jeka si riadne neprečítala, čo chce @aroooo , mne sa to zdá, ako vínové pečivo, dá sa síce robiť aj nasladko,a le aj naslano, je krehké, dobré, skús si vyhľadať pod tým vínovým.....
evanaaa
A sádlo - u nás , je tuším tuk z podbradku, robia sa z neho už spomenuté sádelníky, možno je to aj ono.
aroooo
@jeka ďakujem za recept, ale nie takého sladké hľadám, @evanaaa to pochopila správne, to cesto ako bolo krehké sa v ústach rozplývalo, žiadne orechy,syr v ňom neboli, no do toho podbradku sa netrafila, ten sa varí a uvarené sa potiera cesnakom a ml.č.paprikou,masť na sádlo je z brušnej dutiny.Idem hľadať pod vínovým...
fany1602
ja som raz od jednej tety dostala tento recept ktorý sa dá robiť na sladko aj na slano.tu je sladká verzia 1/2kg hladkej múky 3 cele vajíčka 20 dkg bravčová masť 20 dkg hera 20 dkg práškový cukor 1pdp 1vanil.cukor a štipka soli a kôra s 1 citrona toto spracovať vykrajovať rôzne tvary potrieť vajcom a posypať nadrobno nasekanými orechamy a dať piecť sú naozaj skvelé!!!a pri slanej verizi vynechať cukor a posoliť podla chuti.dúfam že som aspon raz aj ja pomohla??? :)
evanaaa
No, dobre som to poplietla, takže podhrdlina nie je to sádlo, čo som mala na mysli, ale dievčatá, @letisia a @aroooo to vysvetlili.
aroooo
ďakujem za recepty, prikláňam sa k receptu fany1602, ale asi menej hery /nebolo to mastné,v ústach po zahryznutí sa to pre krehkosť rozpadávalo/, no nič, musím vyskúšať alebo hľadať niekde ďalej, všetkým ďakujem za ochotu pomôcť...ale ak by niekto mal lepší nápad...
fany1602
ved aj toto!!!kľudne vyskúšaj dať menej hery alebo pridaj viacej múky ale boli naozaj krehké uplne sa rozpadli v ústach!!!naozaj odporúčam vyskúšať!!!!daj vedieť ako sa vydarili .