Rôzne

Prosím o Váš názor, skúsenosť:

bobarka - fotkabobarka, 22. novembra 2013

V poslednej dobe som použila "TESCO - Tvaroh měkký" 230 g, - zelená etiketa. Výrobca: Mlékarna Olešnica, Morava.
Prvý krát som ho dala do jablkovo-tvarohovej štrúdle a druhý krát na cestoviny.
V prvom prípade, keďže sa štrúdľa pečie, tvaroh zostal v malých kúskoch ale tvrdý, až neužuvateľný.
V druhom prípade som dala tvaroh na teplé cestoviny v teplej panvici. Tvaroh sa zbil do väčších kusov a ostal ako guma. Na panvici zostal povlak ako plast.
Tieto jedlá som robila už mnoho krát, s iným tvarohom, ale toto sa nikdy nestalo.
V čom je problém? Na etikete nie je žiadny údaj o použití E-čok alebo iných prídavkov.

@zareaguj


Diskusia k téme

coldbery
to že nenapíšu, ešte neznamená,že tam nejake svinstvo nie je...mne je až zle z toho čo nám všetko predaju.....:(
rulik
asi chyba pri spracovaní tvarohu, zohriali ho na vysokú teplotu a už im nepomohlo ani primiešanie dobrej várky prípadne premixovanie,pri znovuzohriatí zase stvrdne jednoznačne zmeň značku a už ho viackrát nepouži, poučenie

hubata
Ten tvaroh nie je z mlieka ale z ropy .... Najviac sa mi páči v hyperbordeloch koľko druhov mlieka a mliečnych výrobkov ponúkajú, ale pritom som kravu, kravské lajno nevidela ani v zoologickej a vôňu hnoja si už ani nepamätám. Traktory a kombajny som videla naposledy pred 24 rokmi na každom JRD. Ale tiež som nevidela ani toľko nezamestnaných, bezdomovcov a neprispôsobivých. Tuším to nejako súvisí .......
mariamka
@hubata :)) by nas v zivote nenapadlo, ze nam bude take lajno chybat :) a tie luky plne kraviek a peciarok ,,, k teme len tolko, treba napisat do Olesnic, co to za humus vyrabaju
danenka
Ak môžete používajte Bánovecky tvaroh plnotučny, mám ho overený a je vhodný na všetko, má aj krátku lehotu použitia, čiže nie je tam asi toľko chémie ako v iných. A je to slovenský výrobok.
danenka
Ten Bánovecký tvaroh je balený podobne ako 250 g maslo, v žiadnej vaničke.
arasidka
@bobarka , ak chceš, prezradím ti tajomstvo, ako pripraviť chutný tvaroh do štrúdli, alebo do iných koláčov, aby bol fajnový a nehrudkovel, či nestvrdol.
rea1
@arasidka , nebuď to, čo ryje a prezraď aj nám! aj ja chcem dobrý tvaroh. :-)) ďakujééém. jana