Prosím o rýchlu radu...

aleinadAleinad 5. júla 2018 o 18:20

Dobrý deň, vie mi, prosím, niekto poradiť? V tomto recepte » varecha.pravda.sk/recepty/jednoduche-oskvarkove-pagaciky-...
je použité sušené droždie. Môžem ho nahradiť klasickým droždím? A v akom množstve? So sušeným som nikdy nerobila, tak vôbec nemám predstavu, koľko obyčajného by som mala použiť, keď to má kysnúť v chladničke. Ďakujem.

@zareaguj


3 odpovede:
  • finczi - fotkaFinczi 5. júla 2018 o 18:40

    Na 500 g múky úplne postačí polovica čerstvého droždia, t.j. 21g.Nech sa darí!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 5. júla 2018 o 19:24

    Rada z netu:
    Čerstvé droždí verzus to instantní (sušené):
    Občas bývá v receptu uvedeno čerstvé droždí, jindy sušené. Ale co když máme v kuchyni právě jen to, co uvedené není? Umíte si poradit a přepočítat gramáže?
    Platí, že 1 g instantního droždí = 2,5 g čerstvého droždí a zároveň odměrková lžička, tedy 5 ml, by mělo obsahovat cca 3 g instantního droždí
    @zareaguj
     1x bezinka
  • bubaya - fotkaBubaya 6. júla 2018 o 09:39

    7 g sušeného droždia vydá za jednu kocku 42 gramovú. Odskúšané praxou, chleba je rovnaký z pytlíku aj z kocky.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist