Foto: kristinamia
Zase som experimentovala a tu je výsledok. Pagáčiky, sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné. Zvládne aj úplný začiatočník.
príprava
na 250 a viac °C
Postup
-
1
Oškvarky pomelieme, alebo rozmixujeme, ja som ich rozmixovala ručným mixérom v pridavnej miske s nožíkmi. Páči sa mi viac, keď sú oškvarky na malé kúsočky.
- 2
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, okrem vajíčka. Trochu miesime a vytvarujeme bochníček, misku prekryjeme fóliou, urobíme do nej pár dierok a vložíme na noc do chladničky. Cesto nám krásne pomaly nakysne.
- 3
Na druhý deň, cesto rozvaľkáme na cca 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom so soľou. Necháme chvíľku, cca 5 - 10 minút, odpočinúť a vložíme do rúry, vyhriatej na maximum. Pečieme kým nie sú zlaté. Ja som ich piekla cca 7 - 8 minút.
- 4
Mne vyšli dva plné plechy.
- 2
Ďakujem, nie neprekladala som, iba som vyvaľkala. Sú také krásne lebo cesto kyslo v chladničke. Ja už asi inak kysnuté cesto robiť nebudem
Ďakujem, nech sa vydaria .
ukladám do kk a vyskúšam!
5*
upečené, cesto fantastické, výborne sa s ním pracuje. chuť úžasná :-)
nič som v Tvojom recepte nemusela meniť, je absolútne spoľahlivý. vrelo odporúčam tento recept každému vyskúšať!
dakujem za recept, budem piecť pravidelne :-)
Sú veľmi pekné tvoje pagáčiky. Aj ja občas využívam chladničkové kysnutie, najmä pri pečení chleba. Cesto s oškvarkami je mastné, tak musí kysnúť dlhšie a chladnička to umožní, cesto neprekysne tak ľahko. Nie moc rada robím pagáče, lebo treba mať cesto s doskou dlho na stole a prekladať. Škoda, že si jeden neodfotila rozkrojený... Skúsim ;-) Prajem ti pekný víkend.
Ďakujem, toto je veľmi jednoduché a myslím, že rovnako dobre cesto ako prekladane.
Super, som rada, že si ich skusila, aj tvoje sa vydarili. Nezdalo sa vám malo soli?
soľ je akurát v ceste,. do vajíčka som dala len 3/4 lyžičky, mám akosi slanšiu našu soľ. Tvojim receptom som priam nadšená, večer som vymiesila cesto, celú noc bolo v chladničke, ked som ho vybrala, nenechala som ho zohriať na izbovú teplotu, aby tuk zostal vo vnútri cesta, rozvaľkané bolo rýchlo, odpadlo dlhé prekladanie a kysnutie a aj tak ako lístkovév, ykrajovanie išlo jedna radosť, za chvíľočku bolo hotové, potrela som vajíčkom a šup do rozpálenej rúry, upečené bleskovo - sú úžasné, fantastický recept!
pridávam fotku prelomeného pagáčika, moje neboli veľmi vydarené, nelístkujú, ale boli chutné. Tebe sa možno vydaria lepšie.