Ako schudnúť

Prosím o radu

tedko - bez fotkytedko, 24. septembra 2010

CHcela by som poprosiť o radu ktorý cukor je najlepší a obsahuje najmenej sladu
z týchto cukrov hnedý cukor
trstinový cukor
prírodný repný cukor
Nakoľko mám zdravotné problémy mám dodržiavať diétu,a veľmi rada mám nejakú
tú mlsku.Ak niekto vie pomôžte.DAKUJEM.

@zareaguj


Diskusia k téme

blanik
Čo sa týka sladu asi všetky sú na tom podobne. Vraj je najlepšie a teda najzdravšie sladiť napr. Javorovým sirupom a pod.
Ale myslím si že ani med nie je od veci a je zdravý :)
evas13
Pri dietách sa prikláňam k medu a trstinovému cukru, ale cukor by nemal byť rafinovaný.
babi
myslím,že med je asi najlepší
janaja
Z jednej TV relácie s lekárkou odborníčkou si pamatám, že najlepšie a najzdravšie sladidlo je med, potom trstinový cukor. O hnedom cukre hovorila, že je len karamelizovaný a nemá žiadne vlastnosti zdravého cukru. Neodporúčala ani časté používanie umelých sladidiel.
janaja
Ešte som si spomenula na stéviu - zelený cukor. Treba vyhľadať cez google, už si nepamatám adresu, ale je mimoriadne zdravá a rastlinka, resp. spracovaný výrobok sa dá objednať cez eshop.
evanaaa
Viem, že ani umelé sladidlá nie sú najzdravšie, ale čo už zostáva ľuďom, ktorí cukor jesť nemôžu a majú chuť na sladké jedlá, alebo si niečo chcú prisladiť? A diabetici by dokonca ani med nemali užívať.
tedko
Apotom čím sladia diabetici,tak to by ma zaujímalo lebo viem že
umelé sladidlá sú ešte horšie ako cukor.
tedko
Dakujem všetkým za rady s tým cukrom asi budem používať
med lebo javorový cukor je pre mna dosť drahý.
kuchticka
@evanaaa , viem asi ako sa citis ked mas chut na sladkosti a vies, ze si nemozes dovolit pouzivat norm, cukor. Moj manzel je diabetik a velmi lubi vsetko sladke. Pouziva umely cukor SPLENDA, ktory je vyrobeny z cukru trstinoveho. Hovoria, ze z tych umelych sladidiel je najlepsi. Neviem ako sa vola tam u vas tento cukor, ale skus cez GOOGLE, mozno sa dozvies.
julica
Hlavne si pri diete neterba mysliet, ze sa pribera len z cukru a masti...
jach
dobry tip ak nemozes pouzivat klasicky cukor moze byt aj xylitol, nasla som stranku kde ho predavaju  xylitol.neera.sk/obchody-a-ceny...

xylitol ma vyhodu ze ma nizky glykemicky index a nesposobuje na rozdiel od bieleho cukru prudky narast krvneho cukru a neskor zvysenie produkcie inzulinu na to aby odbural ten krvny cukor.
nelajsia
tá rastlinka sa volá stévia cukrová, keď zaleješ na čajík, netreba nič pridávať, je sladký...:-) prípadne rozmixovať sušené ovocie s troškou vody alebo jablkovou šťavou a tým sladiť...