......no ja to osobne nerobim ale viem,ze moja mamka uz roky rokuce robi take sacky do polievky.Nakraja si osupanu a umitu zeleninu bud na kocky alebo v celku,zalezi od pouzitia,da do mikrotenovych sackoch a da do mraznicky,ked potrebuje tak len vyberie a pouzije.Nie je to sice sterilizovane ale tiez jeden z napadov ako sa da uskladnit zeleninka na zimu
Ja zeleninu sterilizujem každý rok a páči sa mi to viac ako mrazená.
Do pohárov poukladám všetku koreňovú zeleninu, nakrájanú ako dávam do polievky, zalejem vodou a sterilizujem. Sterilizáciu opakujem po 24 hod. Robila som aj nakrájanú na plátky alebo struhanú. Vždy bola dobrá .
Sterilizujem asi pri 90°C asi tak 30 min. a na druhý deň tiež. Môžeš bez soli aj so soľou, ale nezabudni si na štítok napísať osolené , aby potom polievka nebola presolená, lebo dávaš aj vodu. Sterilizujem asi pri 90°C. Do pohára môžeš dať aj kúsok vňate /celer a petržel/.
dala som : mrkva, petržlen, celer, cibuľa , cesnak, petrž. vňať, zelerová a to je všetko
a zeleninku som takto sterilizovala varecha.pravda.sk/recepty/mrkva-sterilizovana-na-slano-fo...
Do pohárov poukladám všetku koreňovú zeleninu, nakrájanú ako dávam do polievky, zalejem vodou a sterilizujem. Sterilizáciu opakujem po 24 hod. Robila som aj nakrájanú na plátky alebo struhanú. Vždy bola dobrá .