Rôzne

PROSBA

fejton1 - fotkafejton1, 19. októbra 2012

Zdravím milí Varecháči. Prosím Vás o radu pri nakladaní koreňovej
zeleniny a sterilizáciu na zimu do polievky.

@zareaguj


Diskusia k téme

lusinkab
......no ja to osobne nerobim ale viem,ze moja mamka uz roky rokuce robi take sacky do polievky.Nakraja si osupanu a umitu zeleninu bud na kocky alebo v celku,zalezi od pouzitia,da do mikrotenovych sackoch a da do mraznicky,ked potrebuje tak len vyberie a pouzije.Nie je to sice sterilizovane ale tiez jeden z napadov ako sa da uskladnit zeleninka na zimu
turistka
@lusinkab , robím tak ako Tvoja mama, na drobnejšie do sviečkovice, zeleninovej polievky a väčšie kúsky do vývarov. Tento systém mi vyhovuje.
rybarik2
Ja zeleninu sterilizujem každý rok a páči sa mi to viac ako mrazená.
Do pohárov poukladám všetku koreňovú zeleninu, nakrájanú ako dávam do polievky, zalejem vodou a sterilizujem. Sterilizáciu opakujem po 24 hod. Robila som aj nakrájanú na plátky alebo struhanú. Vždy bola dobrá .
fejton1
@rybarik2. ďakujem za radu, ale chcem sa ešte opýtať či nedavaš aspoň soľ a ako dlho sterilizuješ pri akej teplote.
rybarik2
Sterilizujem asi pri 90°C asi tak 30 min. a na druhý deň tiež. Môžeš bez soli aj so soľou, ale nezabudni si na štítok napísať osolené , aby potom polievka nebola presolená, lebo dávaš aj vodu. Sterilizujem asi pri 90°C. Do pohára môžeš dať aj kúsok vňate /celer a petržel/.
rybarik2
Dom malých pohárikov môžeš pokrájať na malé kocky a máš pripravené do šalátov.